Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.12.11

Ιωάννινα, 1η Δεκεμβρίου 2011


Θέμα: Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην έγκριση εντάξεων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου

Ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους των καθυστερήσεων, τις αιτήσεις που ακόμη εκκρεμούν για τα Γιάννενα και αν θα υπάρξει νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων.


Το μεγάλο ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην εξέταση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στον Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», αναδεικνύει ο Βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.
Όπως αναφέρει ο Θανάσης Οικονόμου, από τις 1677 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά σε όλη τη χώρα, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση για ελάχιστες από αυτές ενώ ο ρυθμός εξέτασης των υπολοίπων παραμένει υπερβολικά αργός.
Σε μια εποχή, όπως τονίζει ο Βουλευτής Ιωαννίνων «που όλη η κοινωνία προσδοκά αναπτυξιακές ανάσες, ευκαιρίες εργασίας, εξασφάλισης ενός μισθού και ενός εισοδήματος δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων καθυστερήσεων».
Σημειώνεται ότι ο Άξονας 3 "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" στοχεύει κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Δίνει μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και στην αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ήπιας ανάπτυξης. Αποτελεί δηλαδή μια αρκετά εύστοχη απάντηση στα προβλήματα της σημερινής Περιφέρειας, προσφέροντας πραγματικές διεξόδους.
Ο Θανάσης Οικονόμου, θέτει στον Υπουργό καίρια ερωτήματα, που αφορούν:
- Πόσες από τις 1677 αιτήσεις έχει εξετάσει το Υπουργείο και ποια είναι η αιτία των καθυστερήσεων;
- Πόσες αιτήσεις που έχουν εξεταστεί αφορούν τα Ιωάννινα και πόσες είναι ακόμη σε εκκρεμότητα;
- Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την εξέταση των υπολοίπων;
- Πρόκειται να υπάρξει νέα πρόσκληση για νέες εντάξεις και για την ερχόμενη χρονιά;
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ