Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.11.10

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργών για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου», τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Λαμβάνοντας το λόγο κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προέβη στην εξής σύντομη παρέμβαση:
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη κοινοβουλευτική ημέρα. Από την απόφασή μας θα κριθεί η υπόληψη και η τιμή 5 συναδέλφων, όπως επίσης, ενδεχομένως, ακόμα και η ελευθερία τους. Θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα.

Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να κληθούν οι δύο Συνταγματολόγοι της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, να έρθουν να μας ενημερώσουν εάν ισχύουν αυτά που περιγράφουν στα συγγράμματά τους ότι, δηλαδή, η Βουλή και μόνο η Βουλή αποφαίνεται για παραγραφή των ενεργειών. Παρακαλώ πάρα πολύ, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην τελική κρίση και απόφαση του Σώματος. Είναι εδώ στην Αθήνα, απέχουν δέκα λεπτά, ας προσκληθούν να έρθουν να μας πουν εάν για την παραγραφή, όπως ισχυρίζονται -επαναλαμβάνω, στα συγγράμματά τους- αποφαίνεται η Βουλή ή το Δικαστικό Συμβούλιο. Έχουμε 2 Συνταγματολόγους, να τους καλέσουμε να τοποθετηθούν, εκτός εάν το Σώμα φοβάται την τοποθέτηση αυτή».

Λαμβάνοντας το λόγο λίγο αργότερα όταν και ετέθη το ζήτημα του κατά πόσο «νομιμοποιούνται», βάσει Κανονισμού της Βουλής, να ψηφίσουν δια επιστολικής ψήφου βουλευτές ή υπουργοί που απουσιάζουν στο εξωτερικό σε αποστολή της Βουλής ή της κυβέρνησης (-και συνεπώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις τοποθετήσεις όσων πρώην υπουργών κατηγορούνται για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων), ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε το εξής:

«κ. Πρόεδρε, κυνηγώντας τον τύπο χάνουμε την ουσία. Σκεφτείτε, οποιοσδήποτε από εσάς σε αυτήν την Αίθουσα να είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ένας ένορκος δεν ακούει ούτε το συνήγορο υπερασπίσεως ούτε τον κατηγορούμενο και ψηφίζει με επιστολική ψήφο από το εξωτερικό.. Θα το θέλατε αυτό; Και, κ. Μπεντενιώτη, όλα αυτά που μας διαβάσατε από τον Κανονισμό είναι το νόμιμο. Ηθικόν είναι όμως;»


Κατά την ομιλία του, αργότερα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:
«Οι απόψεις που εμείς επικαλεστήκαμε δεν προέρχονται από συντηρητικούς συνταγματολόγους. Προέρχονται από τον Μ. Σταθόπουλο, τον Α. Λοβέρδο, τον Ευαγγ. Βενιζέλο.. Πότε αλήθεια ισχύει το ορθό; Όταν μας εξυπηρετεί; Εγώ τους κάλεσα προηγουμένως να έρθουν να τοποθετηθούν. Δεν θα έρθουν! Τους του απαγορεύει η προειλημμένη απόφασή σας. Απορώ όμως πώς θα έρθουν να ψηφίσουν για παραπομπή τα μεσάνυχτα όταν οι ίδιοι αρνούνται ότι αποφασίζει το δικαστικό συμβούλιο για το θέμα της παραγραφής αδικημάτων. Προσέξτε διότι δημιουργείτε δεδικασμένο και η ευθύνη σας είναι πολύ μεγάλη.
Επί της ουσίας: Πολιτική ευθύνη υπάρχει σαφώς. “Μαύρο χρήμα” όμως δεν ευρέθη. Αυτό λένε ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Και μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε 940 εκατομμύρια σε ΟΤΑ, εκκλησίες και άλλους οργανισμούς το 2004; Όμως το έκανε μέσω Βουλής και γι’ αυτό δεν εγκαλείται.
Εδώ τι συνέβη; Ποιος έδωσε σε ποιον; Τα έδωσε το Δημόσιο στο ίδιο το Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ. Δεν τα έδωσε κάποιος υπουργός σε κάποιο ιδιώτη, σε κάποιο “λαμόγιο”, όπως λέγεται, να τα πάρει και να φύγει..
Σε αντιδιαστολή σήμερα παραχωρείται δημόσια περιουσία και, μάλιστα, του Πολεμικού Ναυτικού συν 80 εκατομμύρια ευρώ για Ισλαμικό Κέντρο –που επισύρει και κινδύνους!
Κανείς Έλληνας δεν είδε με ευχαρίστηση σήμερα την εικόνα στα Προπύλαια. Δεν ήταν μια απλή συγκέντρωση για προσευχή, ήταν επίδειξη ισχύος: “Εδώ είμαστε κι έχουμε το πάνω χέρι!” Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα ήταν εικόνα Υεμένης! Εάν αυτό σας ικανοποιεί, μπράβο!
Δείτε τι έγινε στη Θράκη: Το 97% σε εκλογικά τμήματα της Θράκης ήταν αυτοί που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι και όχι Έλληνες Μουσουλμάνοι. Αυτοί είναι που εκλέγουν περιφερειάρχη. Αύριο θα το δούμε αυτό και στις εθνικές εκλογές.. Προσέξτε γιατί δεν είστε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είστε κυβέρνηση της Ελλάδας!
Πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα; Ποια είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Είδατε τη στάση της Γερμανίας; Έχουμε κήρυξη πολέμου από τη Μέρκελ! Η κα Μέρκελ μας είπε «άι χαθείτε! Ο υπουργός οικονομικών τους μας είπε “δεν θα πετάμε λεφτά από το ελικόπτερο στην Ελλάδα”, η Αυστρία απειλεί ότι δεν θα δώσει το μερίδιό της, τα 190 εκατ για την γ’ δόση…
Κι ενώ η ατμόσφαιρα είναι πολεμική στην Ευρώπη, εμείς συνεδριάζουμε για το αν ο Κοντός –το λέω γιατί αυτόν βλέπω τώρα μπροστά μου- έκανε κάποια παρατυπία…
Μίλησε για συναίνεση ο κ. πρωθυπουργός.. Σε ποια συναίνεση θέλετε να προχωρήσουμε έτσι; Εκτός εάν είναι “πυροτέχνημα” κι αυτό σαν το εκλογικό δίλημμα που τέθηκε για να σταματήσει την “κινούμενη άμμο” της κοινοβουλευτικής του ομάδας..
Πώς επιμένετε στη μη παραγραφή εσείς του ΠΑΣΟΚ που φωνάζατε το 2009 ότι ο Καραμανλής κλείνει τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα; Πότε λέγατε την αλήθεια; Τότε ή τώρα;
Η εμμονή σας συνιστά πολιτική δίωξη! Πώς θα προσέλθει μετά από αυτό η ΝΔ σε συναίνεση;
Ποιο αλήθεια είναι το διακύβευμα αυτής της επιλογής; Κάποιοι να πάνε φυλακή διότι πήραν περιουσία του Δημοσίου και την απέδωσαν στο Δημόσιο; Γιατί αυτή η πολιτική εμπάθεια;
Ήμουν δημοσιογράφος ακόμη όταν πήγα στο Μητσοτάκη και του είπα “Πρόεδρε, έχεις “δεμένο” τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με μίζες, άσε τον Ανδρέα Παπανδρέου”.. Δεν με άκουσε.. Το ίδιο λέω και τώρα. Μην πετάτε αυτή την τελευταία ευκαιρία για τη χώρα που σας έδωσε ο ελληνικός λαός με τις περιφερειακές εκλογές.. Προσέξτε, κάνετε λάθος!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ