Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.12.09

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Κ. ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ

Προϋπολογισμός μιζέριας με "ακμαίες" κρατικές σπατάλες και δεκάδες εκατομμύρια κρατικών δαπανών για...ζώα, υφάσματα, ρούχα σαπούνια και "βοήθεια σε ξένα κράτη"...

- Παρουσίαση στην Βουλή των θέσεων του ΛΑΟΣ από τον Γενικό Εισηγητή Κ. Αϊβαλιώτη και ερωτήματα στον παριστάμενο πρωθ/γό κ. Παπανδρέου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απευθυνόμενος στον παριστάμενο πρωθ/γό κ. Παπανδρέου(ο οποίος παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής για τον Κρατικό Προύπολογισμό του 2010)ο Γενικός Εισηγητής του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης εξέθεσε τους λόγους για τους οποίος ο ΛΑΟΣ θα καταψηφίσει "τον Προϋπολογισμό της καχεξίας, της υπανάπτυξης και της μιζέριας ", όπως ανέφερε. Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του Γενικού Εισηγητή του ΛΑΟΣ είναι τα εξής:



-Πρόσθετοι φόροι 4,4 δις ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2010. Για τη μυθώδη όμως δημόσια ακίνητη περιουσία δεν λέτε κουβέντα. Δεν υπάρχει κουβέντα γι΄ αυτή την περιουσία και την εκμετάλλευσή της



-Εισαγωγές από την Τουρκία: 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τι εισάγουμε από την Τουρκία; Ακούστε τι απάντησε ο κ. Παπαθανασίου σε ερώτησή μου στη Βουλή: Φουντούκια, εσώρουχα, κομπινεζόν, κρεμμύδια, φερμουάρ, στρατιωτικές ζώνες, πλοία, κουδούνια, καμπάνες -από τη μουσουλμανική Τουρκία εισάγουμε καμπάνες!- κολόνιες. Αυτά και δεκάδες άλλα είδη τα εισάγουμε από την Τουρκία. Δίνουμε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και δημιουργούμε θέσεις εργασίας εκεί.



-Κοινοτικά κονδύλια: Απορρόφηση 1% το χρόνο. Μέχρι τώρα, σε 3 χρόνια, 3%. Δηλαδή, θέλουμε 100 χρόνια για να απορροφήσουμε το ΕΣΠΑ με τους ρυθμούς που πάμε...



-Εκκρεμούσες οφειλές τρίτων χωρών προς την Ελλάδα. Μου απάντησε η κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση στην Βουλή ότι χρωστούν στην Ελλάδα ή εθνικοποίησαν τις περιουσίες Ελλήνων χωρίς να τις αποζημιώσουν η Αλβανία, η Γεωργία, η Λιβύη κ.α. Θα εξακολουθήσουμε να δανειζόμαστε ή θα τους ζητήσουμε να αποπληρώσουν τα χρέη και να δώσουν τις αναλογούσες αποζημιώσεις στους Έλληνες από την παράνομη δήμευση των περιουσιών τους;



-Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ψάχνει 8 δισεκατομμύρια ευρώ για να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2010 όταν οι Γερμανοί μας χρωστούν από τις κλεψιές και τις κτηνωδίες που έκαναν επί Κατοχής 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν το λέει ο Αϊβαλιώτης. Το λέει η εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος στο Ενημερωτικό Δελτίο «ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ» που έχει μοιρασθεί στις θυρίδες όλων των βουλευτών. Συνολικά 6 φορές ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης έφερε στην Ευρωβουλή το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Κανένας άλλος Έλληνας ευρωβουλευτής δεν το έκανε την περίοδο 2004-2009.



-Εμπορικό Έλλειμμα 9μηνου του 2009: 23 δις ευρώ.

-Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 9μηνο του 2009: 17 δις ευρώ

Ούτε ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι δύο δυναμικότεροι τομείς της ελληνικής οικονομίας, μπορούν να αντέξουν το βάρος. Γονατίζει και η ναυτιλία και ο τουρισμός. Έφερε η ναυτιλία πέρυσι 10 δις ευρώ στην Ελλάδα. Μα, μόνο για τόκους δώσαμε 12 δις ευρώ. Έφερε ο τουρισμός πέρυσι 11,6 δις ευρώ. Μα, μόνο για εισαγωγές πετρελαίου δώσαμε 13 δις ευρώ.

-Οικονομική «πίττα» μικρή και «μπαγιάτικη».Εξάλλου ο κ. Προβόπουλος το δήλωσε: «Παράγουμε μη εμπορεύσιμα διεθνώς προϊόντα». Και ιδού η απόδειξη: Δελτίο της EUROSTAT με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους να πούμε το εξής: Ο Δήμος Περιστερίου έχει 400 χιλιάδες κατοίκους, όσους έχει το Λουξεμβούργο. Αυτή η χώρα με τις τετρακόσιες χιλιάδες κατοίκους που έχει το μέγεθος του Δήμου Περιστερίου, εξήγαγε το α΄εξάμηνο του 2009 500.000.000 ευρώ περισσότερα αγαθά από την Ελλάδα!. Επτά δισεκατομμύρια ελληνικές εξαγωγές, επτάμιση δισεκατομμύρια εξαγωγές το Λουξεμβούργο!



-Και επειδή συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τους τραμπουκισμούς και το πλιάτσικο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, θα καταθέσω και τη μελέτη της ALPHA BANK, η οποία λέει ότι από αυτά όλα που συνέβησαν, τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς στο κέντρο της Αθήνας, το κράτος αναγκάστηκε να ακουμπήσει 700.000.000 ευρώ για αποζημιώσεις. Δεν μιλάμε για τα διαφυγόντα έσοδα από τον τουρισμό, αυτά είναι τα 700.000.000 ευρώ που ακούμπησε το κράτος μόνο για να αποζημιώσει αυτούς που πάθανε όσα πάθανε από τους τραμπούκους και τους κλέφτες που έσπασαν την Αθήνα πέρυσι το Δεκέμβρη.



-Η εύκολη λύση, λοιπόν, παραμένει πάντα ο κεφαλικός φόρος και για τα δύο κόμματα εξουσίας και για σας και για τη Νέα Δημοκρατία.Και φυσικά, κυνηγάτε τα ακίνητα. Εμείς σας λέμε: Κάτω τα χέρια από τα ακίνητα! Σταματήστε να επιβαρύνετε τα ακίνητα. Σταματήστε να κυνηγάτε την οικοδομή. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Γιατί γονατίζετε την οικοδομή; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό που γίνεται και επιβαρύνεται η οικοδομή και οι ιδιοκτήτες;



Τετρακόσια ευρώ θα πέσουν επιπροσθέτως το 2010 στο κεφάλι κάθε Έλληνα -πρόσθετα τετρακόσια ευρώ- με τον Προϋπολογισμό σας, είτε είναι νέος είτε είναι γέρος είτε είναι φοιτητής είτε είναι άνεργος είτε είναι βρέφος που γεννήθηκε πριν μισή ώρα. Αυτός είναι ο Προϋπολογισμός του 2010: +400 ευρώ φόροι για κάθε Έλληνα.

- Βέβαια, είχατε τρόπο να μη χαρατσώσετε σε τέτοιο βαθμό τον Έλληνα -τουλάχιστον να το μειώσετε στο μισό το χαράτσι- αλλά δεν το κάνατε. Για παράδειγμα, ημιυπαίθριοι. Μια φορά μας άκουσε η Νέα Δημοκρατία και υιοθέτησε ένα σωστό μέτρο. Ρύθμισε τους ημιυπαίθριους. Ήρθατε στην Κυβέρνηση και το καταργήσατε. Απόσυρση: Θα μπορούσατε να είχατε πρόσθετα έσοδα από τους φόρους οι οποίοι θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία από την απόσυρση.

Περίπου 2 δις ευρώ χάσατε ως πρόσθετα έσοδα με το πάγωμα των ημιυπαιθρίων και την κατάργηση της απόσυρσης.



-Και τώρα ερχόμαστε στο επόμενο χαράτσι: Τσιγάρα και καπνός.Κάποιοι στην ΕΕ δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν. Δεν μπορείς να διαλύεις την ελληνική παραγωγή καπνών.Ο Ευρωπαίος δεν σταμάτησε να καπνίζει επειδή «το κάπνισμα βλάπτει την υγεία». Απλώς καπνίζει καπνά που έρχονται από την Ουγκάντα, τη Χιλή και την Τουρκία, όπως γίνεται τώρα. Διαλύθηκε η ελληνική παραγωγή καπνού τελείως, πεινάνε οι παραγωγοί καπνού και παρόλα αυτά, στις Βρυξέλλες μας λένε ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία. Και ερωτώ: Πιστεύει κανείς ότι οι Ευρωπαίοι σταμάτησαν να καπνίζουν, επειδή κάποιοι διέλυσαν την ελληνική παραγωγή καπνού; Έρχεστε τώρα εσείς, ως Κυβέρνηση, και ρίχνετε άλλα 250 εκ. ευρώ πρόσθετο φόρο στον καπνό, μια ακατανόητη τακτική η οποία οδηγεί στο οριστικό σβήσιμο της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.



-Σας κάναμε, λοιπόν, μια αυστηρή κριτική, θα πει κάποιος. Κάνουμε αυστηρή κριτική, δίκαιη κριτική,όμως, και με στοιχεία. Και επειδή είμαστε δίκαιοι, θα σας πούμε και ένα μπράβο: Μπράβο που αυξάνετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το κάνετε 10.300.000.000 ευρώ! Μάλλιασε η γλώσσα μας τόσα χρόνια να λέμε στη Νέα Δημοκρατία ότι χρειάζεται αύξηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όταν η οικονομία δεν τραβάει, αυξάνεις το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να αναχαιτίσεις τις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης. Είναι θετικό, λοιπόν, που αυξάνετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



-Κάθε χρόνο δίνουμε 13 δις για τόκους και 13 δις για πετρέλαιο, δηλαδή το 11% του Α.Ε.Π. Βάλτε και τα 20 δις χρεολύσια και φθάνουμε στα 46 δις, πεταμένα από το παράθυρο! Τόκοι, χρεολύσια, πετρέλαιο, μη παραγωγικές δαπάνες.



-ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Το 1974 το δημόσιο χρέος ήταν στο 22,5% του ΑΕΠ. Το 1981 το παραλαμβάνετε εσείς στο 31% και το παραδίδετε στο Μητσοτάκη στο 81%. Τέσσερις φορές πάνω μετά το τέλος της δικτατορίας, τρεις φορές πάνω απ΄ ό,τι παραλάβατε από τον Ράλλη το 1981. Αυτή είναι η αλήθεια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το παραδώσατε στο Μητσοτάκη στο 81%.



-Ενίσχυση τραπεζών και 28 δις: το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πέρυσι έλεγε τα μύρια όσα για τις τράπεζες και φέτος...επαινεί το πρόγραμμα με τα 28 δις! Μύδρους εξαπέλυε πέρυσι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά του προγράμματος ενίσχυσης των τραπεζών. Σήμερα διαβάζω στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού: «Αξιοποίηση του σκέλους των εγγυήσεων των 15.000.000.000 από τις τράπεζες». Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί φέτος «ωφέλιμη» την ρύθμιση που έκανε η ΝΔ για τις τράπεζες. Δηλαδή, άλλα λέγατε πέρυσι, άλλα λέτε φέτος.



- Γαλάζιο χαράτσι για το ΕΤΑΚ. Το εισπράττετε κανονικά.

- Γαλάζιο χαράτσι για την κινητή και την καρτοκινητή τηλεφωνία. Το εισπράττετε κανονικά. Πήρατε φόρα, καταργήσατε τα stage, παγώσατε τους ημιυπαίθριους, καταργήσατε την απόσυρση, τα γαλάζια χαράτσια σας αρέσουν και τα κρατάτε!



-Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Καλά κάνατε και το αυξήσατε, αλλά υπάρχουν και κάποιες μειώσεις. Μείον 25% οι δαπάνες για την επικοινωνία, μείον 38,5% για την αλιεία, μείον 3,8% για τη γεωργία. Για τα δάση μόνο 50.000.000 ευρώ, για την καταβόθρα όμως του δημοσίου χρήματος που λέγονται «ολυμπιακά έργα» 70.000.000 ευρώ. Επαναλαμβάνω, 50.000.000 για τα δάση και για τα ολυμπιακά έργα μιας Ολυμπιάδας που τελείωσε πριν από πεντέμισι χρόνια 70.000.000 ευρώ! Έχουμε μήπως αναλάβει τη διοργάνωση του... μεθεπόμενου Μουντιάλ και δεν το ξέρουμε;...Τι συμβαίνει και σπαταλήσαμε μισό δισεκατομμύριο σε πέντε χρόνια στα ολυμπιακά έργα μίας Ολυμπιάδας που τελείωσε;...



-Πήρατε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το εξαφανίσατε, τώρα συρρικνώνετε και τους πόρους της Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης: μειωμένα κατά 8.000.000 ευρώ τα κονδύλια της ! Δηλαδή πάει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έφυγε από τη μέση, και η Γραμματεία ακόμα συρρικνώνεται και μειώνονται τα πενιχρά της κονδύλια κατά 8.000.000 ευρώ.



-Κωδικός 5000 του Υπουργείου Εξωτερικών. Ακούστε τίτλο: «Δαπάνες που εντάσσονται σε άλλες κατηγορίες». Καταλαβαίνετε τίποτα; Και από κάτω: «Διάφορες σύνθετες δαπάνες». Μιλάμε για 50.000.000 ευρώ. Μαρουλόφυλλα είναι; Πενήντα εκατομμύρια ευρώ είναι. Τι θα πει «διάφορες σύνθετες δαπάνες» και «δαπάνες που εντάσσονται σε άλλες κατηγορίες»;...



Παράξενες κρατικές δαπάνες:



-41.000.000 ευρώ το 2010 για «προμήθεια ιματισμού και υφασμάτων»!



-40.000.000 ευρώ για «παροχή βοήθειας σε ξένα κράτη»! Σε ποια κράτη δίνουμε βοήθεια; Δηλαδή χαρατσώνουμε τον Έλληνα για να παίρνουν κάποια ξένα κράτη 40.000.000 ευρώ;



-1,7 εκατομμύρια ευρώ για...«αγορά ζώων»!



-12,5 εκατομμύρια ευρώ για «υλικά καθαριότητας»!



-4,6 εκατομμύρια ευρώ για «προμήθεια επίπλων». Όμως, μόνο 600.000 ευρώ προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2010 για αγορά έργων τέχνης και κειμηλίων...



-7,5 εκ. για τους λεγόμενους «πολιτικούς πρόσφυγες», και συγκεκριμένα για την διατροφή τους.



-186 εκ. ευρώ για «ενοίκια δημοσίων κτηρίων», την ίδια ώρα που υπάρχουν δημόσια κτήρια τα οποία είναι άδεια και ανεκμετάλλευτα.



-«Μη κυβερνητικές οργανώσεις»,δηλαδή οργανώσεις οι οποίες είναι μη κυβερνητικές, αλλά παίρνουν χρήματα από τις... κυβερνήσεις.

Κάνω ερώτηση στη Βουλή και έρχονται οι απαντήσεις υπουργείων επί των ερωτήσεων αναφορικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Αυτά που θα ακούσετε είναι όλα χρήματα του ελληνικού λαού:

-126.000 ευρώ για τη δημοτική βιβλιοθήκη των Σκοπίων!

-«Δημιουργία κέντρου επαγγελματικής εκπαίδευσης» στα Σκόπια!

-«Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» στην Τουρκία.

-«Κοινωνική μέριμνα» στα Σκόπια.

-«Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τον Δήμο Σκοπίων».

-«Διοργάνωση συνεδρίου για τη γαστρονομία στην Τουρκία».Εκπαιδεύουμε και Τούρκους μάγειρους με ελληνικά κονδύλια....



-Κρατικές σπατάλες.Υπουργοί της ΝΔ με ενημέρωσαν γραπτώς απαντώντας σε ερωτήσεις μου στην Βουλή:



-Ο Χρήστος Φώλιας με ενημέρωσε ότι 44.000 ευρώ δόθηκαν για ανακαίνιση γραφείο Υφυπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης.



- Για δεξιώσεις κόστους 154.000 ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού με ενημέρωσε ο Μ. Λιάπης



-450.000 ευρώ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για δεξιώσεις και κοκτέιλ ( Με ενημέρωσε γραπτώς ο Διοικητής της κ. Ανδριανόπουλος).



-Υπουργείο Μεταφορών: 500.000 για κοκτεϊλ (Με ενημέρωσε γραπτώς ο κ. Χατζηδάκης).



-Υπουργείο Ανάπτυξης και Υπουργείο Εσωτερικών. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ για δεξιώσεις, κοκτέιλ, σαμπάνιες, καναπεδάκια, ζεστά και κρύα πιάτα και "drinks"...



Πρέπει να μας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ αν όλες αυτές οι απίστευτες και προκλητικές σπατάλες κόβονται τελείως, κάτι που δεν φαίνεται στον Προϋπολογισμό του 2010.



"Για όλους αυτούς τους λόγους, για την ατολμία του, γιατί υιοθετεί τις ίδιες φορομπηχτικές και άδικες πρακτικές του παρελθόντος, για το ότι δεν έχει όραμα, δεν προνοεί για την εκμετάλλευση της απίστευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας και αντίθετα επιλέγει την εύκολη λύση του χαρατσιού και του ξεζουμίσματος των ξεζουμισμένων με τα απίστευτα χαράτσια στα ακίνητα και την οικοδομή, καταψηφίσουμε αυτόν τον Προϋπολογισμό της καχεξίας, της υπανάπτυξης και της μιζέριας", κατέληξε ο Γενικός Εισηγητής του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ