Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.12.09

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, Φίλιππε Πετσάλνικε, αγαπητέ πρόεδρε Απόστολε Κακλαμάνη, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος για τον προϋπολογισμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει σήμερα η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού του 2010.
Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένας προϋπολογισμός που έρχεται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και, όπως δυστυχώς συνέβη και τις προηγούμενες φορές που αναλάβαμε την εξουσία, ένας προϋπολογισμός που έρχεται να βγάλει τη χώρα από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που δημιούργησε και δημιουργούσε πάντοτε η συντηρητική παράταξη, η ΝΔ, όταν έφευγε από την εξουσία.

Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός, ένας ειλικρινής προϋπολογισμός ο οποίος παρά την οικονομική στενότητα, παρά τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, καταγράφει και παρουσιάζει τις πολιτικές επιλογές , το αναπτυξιακό και κοινωνικό στίγμα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κερδίσαμε τις εκλογές και την εμπιστοσύνη του λαού και έτσι ο Πρωθυπουργός σήμερα έχει την ισχυρή εντολή για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες στο δρόμο της προόδου , στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης , της αναδιανομής του πλούτου , της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Σήμερα, είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες μέχρι το βράδυ της 23ης του μηνός που θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, με την διαρκή συμμετοχή μας, με την συνεχή παρουσία μας, με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας, με το λόγο μας, με τη μαχητικότητά μας για να δώσουμε αυτή την κοινοβουλευτική μάχη, τη μάχη του προϋπολογισμού, με πλήρη συνείδηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τις δυσκολίες του δημοσιονομικού εγχειρήματος, αλλά ταυτόχρονα και με πλήρη συναίσθηση της κοινής μας δέσμευσης για να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο και να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είμαστε εδώ και θα δώσουμε τη μάχη κ. Πρόεδρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εμείς, ο καθένας από εμάς ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, στο πολιτικό σύστημα της χώρας που για 5 χρόνια αμφισβητείται έντονα.

Κύριε Πρόεδρε, έχετε το λόγο.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ