Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.3.10

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει για μια ανάπτυξη που θα έδινε ανάσα στη Β. Ελλάδα, η οποία έχει καταποντιστεί. Δεν υπάρχει ανοιχτό εργοστάσιο, στα εργοστάσια μέσα δεν υπάρχουν εργάτες, όπως πριν μερικά χρόνια, αλλά μόνο τρωκτικά. Ακούσαμε, αλλά δεν είδαμε να δίνονται αρμοδιότητες, σε σημείο που έγινε διαρροή από το υπουργείο στον Ε.Τ. της Κυριακής και φαίνεται ότι τσακώνεστε. Κάνατε διαρροή εναντίον του Μαξίμου που επέπληξε τη διαδικασία αυτή. Γι΄ αυτό μίλησα χθες ενώπιον του πρωθυπουργού για “2 κυβερνήσεις”, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Ομιλία Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας: "Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013"



«Κύριε υπουργέ (απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη), δεν νομίζω να είστε ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα του τελευταίου 5μήνου. Κάνατε 4 μήνες να βρείτε Γραμματέα (επενδυτικών προγραμμάτων) ο οποίος, μάλιστα, δεν είναι της αρεσκείας της Υπουργού Οικονομίας. Επί 5 μήνες δεν έχουν καθοριστεί αρμοδιότητες, ούτε οι δικές σας, κ. υπουργέ, αλλά ούτε και του κ. Μπόλαρη, στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, για εσάς ξέρω την παρουσία σας στην Ευρωβουλή και την καταθέτω.
Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει για μια ανάπτυξη που θα έδινε ανάσα στη Β. Ελλάδα, η οποία έχει καταποντιστεί. Δεν υπάρχει ανοιχτό εργοστάσιο, στα εργοστάσια μέσα δεν υπάρχουν εργάτες, όπως πριν μερικά χρόνια, αλλά μόνο τρωκτικά. Ακούσαμε, αλλά δεν είδαμε να δίνονται αρμοδιότητες, σε σημείο που έγινε διαρροή από το υπουργείο στον Ε.Τ. της Κυριακής και φαίνεται ότι τσακώνεστε. Κάνατε διαρροή εναντίον του Μαξίμου που επέπληξε τη διαδικασία αυτή. Γι΄ αυτό μίλησα χθες ενώπιον του πρωθυπουργού για “2 κυβερνήσεις”, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες; Είναι δυνατόν 6 μήνες να μην έχουν μοιραστεί; Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κ. Μπόλαρη, πείτε μου…
Έχουμε ανάγκη το ΕΣΠΑ, είναι οξυγόνο κι εμείς έχουμε κλειστή τη βαλβίδα, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Και δε θέλω να συμβεί αυτό που είχε γίνει στην Ευρωβουλή και είχε βγει η κ. Χιούμπνερ να απαντήσει σε δικές μου ερωτήσεις, αλλά και δικές σας κ. υπουργέ, και είπε ότι δεν έχουμε πάρει τίποτα από το Γ΄ Πακέτο, των 11 δις 600 εκατ. Ευρώ. Δηλαδή τα λεφτά που διεκδικούμε και ζητάμε σήμερα από την Ευρώπη κι αυτή μας λέει “πηγαίνετε στο ΔΝΤ να πάρετε 12 δις”, εμείς τα αφήσαμε και δεν τα πήραμε. 11.600.000.000 χάθηκαν από το τρίτο Πακέτο στήριξης, μη χαθούν και τώρα.
Ρυθμοί χελώνας. Κάτι πρέπει να γίνει, η χώρα βουλιάζει, απειλείται η εθνική κυριαρχία και η φράση δεν είναι δική μου είναι του αξιότιμου πρωθυπουργού της χώρας. Και επιτρέψτε μου πάνω σ΄ αυτό το θέμα να κάνω μια σημαντική παρέμβαση γιατί η Ελληνική Βουλή πρέπει να δώσει μιαν απάντηση.
Κλιμακώνεται, κ. Πρόεδρε, η πρόκληση της Τουρκίας. Και γνωρίζουν πολύ καλά οι 2ετείς φοιτητές της Σχολής Δοκίμων τη διπλωματία της «Κανονιοφόρου». Μία χώρα όταν επιβουλεύεται μία άλλη, κλιμακώνει την ένταση. Βγάζει τα πολεμικά πλοία στη θάλασσα. Είχαμε ένα επεισόδιο το οποίο περιέγραψα προχθές στον κ. Πρωθυπουργό και στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης.
Εχθές το βράδυ η κορβέτα BAFRA γύριζε όλο το Αιγαίο. Ανάμεσα από Σπέτσες, Ύδρα, Χίο προκαλούσε, έκανε σε λίγα μίλια έξω από το Σούνιο νηοψία σε ελληνικό επιβατικό πλοίο! Σήμερα το ΓΕΕΘΑ διασκεδάζει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι είναι παρεξήγηση..
Να πούμε όμως και εμείς στους Τούρκους ότι σ΄ αυτά τα νερά, στα οποία έκανε χθες τα «οχτάρια» η κορβέτα, αυτά τα νερά γέννησαν Κανάρη, Μιαούλη και Μπουμπουλίνα! Υπάρχουν πολλοί διάδοχοί τους, για να συνεχίσουν το έργο τους, εάν συνεχίσουν οι Τούρκοι αυτή την προκλητικότητα. Και θέλω να καταλάβουν όλοι ότι έρχεται θερμό επεισόδιο. Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν! Και σ΄ αυτό το επεισόδιο που μεθοδεύεται από την Τουρκία, για εσωτερική κατανάλωση, από την στιγμή που ο Ερντογάν έχει φυλακίσει 55 στρατηγούς -εκ των οποίων τρεις Αρχηγοί Σωμάτων- σ΄ αυτό το παιχνίδι της Τουρκίας, η Ελλάδα πρέπει να είναι πανέτοιμη και μία γροθιά, όπως ήμαστε πάντα όταν προκλήθηκε το έθνος. Σ΄ αυτή τη πρόκληση, δεν μπορούμε να έχουμε υστερήματα κ. Υπουργέ, σαν και αυτά που παρατηρούνται. Πρέπει να βγούμε από αυτόν το λήθαργο, πρέπει να βγούμε από αυτή την καχεξία γιατί οι καιροί ου μενετοί!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ