Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.6.10

Αφετηρία ο Καλλικράτης για ένα Κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη

Αφετηρία ο Καλλικράτης για ένα Κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη

Ομιλία στη Βουλή και παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πραγματοποίησε ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», «μια εκσυγχρονιστική προσπάθεια που αποτελεί ελπίδα και προοπτική για τη χώρα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.




Αναφέροντας στα σημερινά γραφειοκρατικά προβλήματα που πλήττουν τον Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του τονίζει πως η νέα μεταρρύθμιση «θα αλλάξει δραστικά το μουντό τοπίο της πολιτικής, που τόσο πολύ έχει απογοητεύσει τον Έλληνα». Η εξοικονόμηση πόρων που προκύπτει από τις ριζικές αλλαγές που προωθούνται θα συντελέσει στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, δηλώνει ο Παντελής Ασπραδάκης.
Τονίζοντας το αίτημα των συντοπιτών του στην Περιφέρεια Αττικής για εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος είπε πως το πολυνομοσχέδιο Καλλικράτης θεσμοθετεί και ισχυροποιεί μηχανισμούς ελέγχου οι οποίοι θα είναι αντικειμενικοί και αδιάβλητοι.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή ο Παντελής Ασπραδάκης, αναφερόμενος στις διαφωνίες και στα παράπονα που προκύπτουν κατά την διοικητική οριοθέτηση των νέων Δήμων, είχε εκφράσει διαφοροποιήσεις για το χωροταξικό σχεδιασμό και είχε μεταφέρει δίκαια αιτήματα δημάρχων και φορέων. Συγκεκριμένα πρότεινε το σπάσιμο των νέων δήμων του προτεινόμενου δήμου Ωρωπού, στα δύο, όπως επίσης να αποτελέσουν ξεχωριστοί Δήμοι εκείνοι της Κερατέας και του Λαυρίου. Μάλιστα πρότεινε το ιστορικό νησί της Μακρονήσου να υπαχθεί γεωγραφικά ή έστω διοικητικά στο δήμο Λαυρεωτικής, μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στο Λαύριο. Όσο αφορά τη Δυτική Αττική και τους δήμους και κοινότητα Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης θεωρεί πως είναι τρεις πόλεις απομακρυσμένες από τη νέα έδρα του Δήμου.
Η αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση θα εξυπηρετεί τον πολίτη και θα προβαίνει στην υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών που προκύπτουν από την αξιοποίηση πόρων και αρμοδιοτήτων που εκχωρούνται στους νέους Δήμους και Περιφέρειες. Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφερόμενος στην ανάγκη θεσμοθέτησης του Καλλικράτη τόνισε «Η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλο χρόνο για πειραματισμούς και στασιμότητα. Έχει ανάγκη ποιοτική δράση και πολιτικές πρωτοβουλίες υψηλού επιπέδου, για να γιατρευτεί από τα χρόνια προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Και αυτό κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Για ένα Κράτος που δεν θα φοβίζει τον πολίτη αλλά θα στέκεται στο πλευρό του. Για μια Αυτοδιοίκηση της προσφοράς και των έργων, για σύγχρονες και λειτουργικές τοπικές κοινωνίες. Σε αυτή την νέα προσπάθεια, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» να πετύχει τους στόχους του και τα επόμενα χρόνια να φανούν τα ευεργετικά για τον πολίτη αποτελέσματα».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ