Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.1.20

Δ. Κουτσούμπας: Το «κλειδί» για τον λαό δεν βρίσκεται στο εκλογικό σύστημα

Δ. Κουτσούμπας: Το «κλειδί» για τον λαό δεν βρίσκεται στο εκλογικό σύστημα



«Πάγια θέση μας είναι η απλή και ανόθευτη αναλογική, γιατί είναι το μοναδικό εκλογικό σύστημα που μπορεί να αποτυπώσει τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή τουλάχιστον καταγράφεται στις εκλογές. Γιατί στην πραγματικότητα, η λαϊκή βούληση δεν αποτυπώνεται γνήσια στις εκλογές για το αστικό Κοινοβούλιο, αφού περνά μέσα από τις Συμπληγάδες ενός συστήματος, που μοναδική του έγνοια είναι η εξασφάλιση -και με ανοιχτές και με συγκαλυμμένες καλπονοθείες- της αντιλαϊκής ύπαρξής του». Αυτό ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.
Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι η απλή και ανόθευτη αναλογική είναι ασυμβίβαστη με την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής μπόνους και με την ύπαρξη πλαφόν εισόδου στη Βουλή και υπενθύμισε ότι αυτή την πρόταση του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, απέρριψαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Από θέση αρχής το ΚΚΕ καταψηφίζει αλλά και καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να επαναφέρει το μπόνους, και μάλιστα μέσα και απ' τον εκβιασμό των διπλών εκλογών, στο όνομα δήθεν κάποιας σταθερότητας», σημείωσε προσθέτοντας πως «το μόνο που θέλει να διασφαλίσει η ΝΔ είναι η παραπέρα νόθευση της λαϊκής βούλησης», ενώ βασικό στόχος της είναι «η λεγόμενη κυβερνησιμότητα, δηλαδή η εξασφάλιση της δικής της αντιλαϊκής κυβερνητικής σταθερότητας, που για τον λαό σημαίνει μόνο μεγαλύτερη αστάθεια κι ανασφάλεια».
«Τα περί υπεράσπισης της "δημοκρατίας", που αναμασάτε όλοι σας, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας σας», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνέχισε: «Γιατί την ώρα που φέρνετε για ψήφιση στη Βουλή ακόμα ένα καλπονοθευτικό σύστημα, από το οποίο θα προκύψει άλλη μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με δεδομένο όχι μόνο το ποσοστό συμμετοχής του λαού στις εκλογές αλλά και το ποσοστό που τελικά απαιτείται για το σχηματισμό της, έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, απαιτώντας, για παράδειγμα, ότι για να αποφασίσει ένα εργατικό σωματείο την κήρυξη απεργίας, πρέπει να πάρει μέρος σε Γενική Συνέλευση το 50+1 του συνόλου των εργαζομένων και μάλιστα κάτω από τις συνθήκες της γνωστής σε όλους εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αυτό πρόβλεπε ο αντεργατικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά με χαρά της διατήρησε και επέκτεινε παραπέρα η ΝΔ. Η "δημοκρατία" σας είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του εκμεταλλευτικού συστήματος που όλοι υπερασπίζεστε»

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ