Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.4.11

Ερώτηση προς την κα. Υπουργό:

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δήμου Περιστερίου


Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων που δρομολογούνται, έχουν ως στόχο, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τον εξορθολογισμό στη διασπορά των σχολικών μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, έτσι ώστε να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας.
Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, καθώς και από τη σχετική Υπουργική Απόφαση, όπου προσδιορίζονται επακριβώς τα στοιχεία και οι όροι για την ως άνω διαδικασία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στο δήμο Περιστερίου καταργούνται – συγχωνεύονται συνολικά τριάντα πέντε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν, αναφορικά με τη γεωγραφική θέση των σχολικών μονάδων, αλλά και με τον αριθμό των μαθητών, ήταν ανακριβή.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 4ο και 3ο Γυμνάσιο, το 18ο και 13ο Γυμνάσιο καθώς και το 4ο και 3ο Λύκειο δεν είναι συστεγαζόμενα, ενώ τα αριθμητικά στοιχεία για μεν το Λύκειο είναι 217 αντί των δηλωθέντων 190 μαθητών, για δε το 3ο Λύκειο 219 αντί 205 μαθητών.
Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ενστάσεις του Προϊσταμένου του 3ου Γραφείου Περιστερίου και του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας σχετικά με τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές και τον βαθμό ανταπόκρισής τους στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε υπερδιπλάσιο αριθμό μαθητών.
Με το δεδομένο ότι το Υπουργείο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις, στο θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν «τεκμηριωμένες αντιδράσεις»,
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Εάν προτίθεται να επανεξετάσει τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις των τριάντα πέντε σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Περιστερίου.

7.4.2011
Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ