Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.7.10

Ροντούλης στη Βουλή

Ροντούλης στη Βουλή: «Απαράδεκτη η εξαίρεση των εμπόρων από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».


«Με την εξαίρεση των εμπόρων από τη δυνατότητα συμπερίληψής τους στις ευεργετικές πρόνοιες του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μπορεί να ευνοηθεί ένας μεγαλοδικηγόρος, ένα μεγαλοδιευθυντικό στέλεχος, ένας μεγαλομηχανικός, αλλά ένας ψιλικατζής και ένας περιπτερούχος δεν μπορούν να ευνοηθούν, γιατί ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Αυτό το πράγμα είναι αντισυνταγματικό, ανέντιμο και παντελώς άδικο», τόνισε, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Στη συνέχεια της ομιλία του ο κ. Ροντούλη, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Η αδυναμία αυτή του νομοσχεδίου μπορεί να θεραπευτεί, εάν δούμε την αιτία γέννησης της οφειλής. Εάν η οφειλή του εμπόρου, οφείλεται σε ένα καταναλωτικό δάνειο που πήρε ή σε μια πιστωτική κάρτα που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει, τότε να συμπεριλαμβάνεται στις ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Εάν, όμως, έχει πάρει ένα δάνειο για την εμπορική του επιχείρηση, βεβαίως και εκεί να έχουν ισχύ οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα», είπε ο Λαρισαίος βουλευτής καταθέτοντας και την πρόταση του κόμματός του για το συγκεκριμένο ζήτημα και συνέχισε:
«Σχετικά με την διάταξη που προβλέπει, για εκείνους που αφού υπαχθούν στις πρόνοιες του νομοσχεδίου και διαγραφεί ένα μέρος των οφειλών τους, την παραμονή στα αρχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για πέντε χρόνια, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι τελείως αντίθετος, αφού θεωρεί ότι η διάταξη αυτή καθιστά τον πολίτη όμηρο πιέσεων και εκβιασμών, προκειμένου να βγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Ο ΛΑ.Ο.Σ, είναι, επίσης, κάθετα αντίθετος και στη δυνατότητα εκποίησης και πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας του οφειλέτη. Για εμάς η κύρια κατοικία δεν είναι ασβέστες, δεν είναι πέτρα, δεν είναι κεραμίδια. Για εμάς η κύρια κατοικία είναι συναίσθημα και αξίες. Μέσα στο σπίτι αυτό μπορεί να πέθαναν οι γονείς κάποιου ανθρώπου. Μέσα στο σπίτι αυτό μεγαλώνουν τα παιδιά μιας οικογένειας. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να νομοθετεί, ότι «για να το γλιτώσει από τον πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία, θα πρέπει σε ένα μάξιμουμ είκοσι ετών ο οφειλέτης να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας». Μα, οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να πληρώσουν τη μηνιαία τους χαμηλή δόση, πως θα αποπληρώσουν το 85% της εμπορικής αξίας;», ρώτησε ο Λαρισαίος Βουλευτής διατυπώνοντας με σαφήνεια την σταθερή θέση του κόμματός του να μην βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ