Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.5.22

Κυρ. Βελόπουλος: Η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία είναι χειρότερη από τις προηγούμενες


 

Κυρ. Βελόπουλος: Η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία είναι χειρότερη από τις προηγούμενες

«Υποδεέστερη όλων των προηγούμενων συμφωνιών», χαρακτήρισε τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Από τη συμφωνία αυτή έχει αφαιρεθεί το άρθρο 51 που αποτελούσε ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης ή απειλής χρήσης βίας. Η συμφωνία αυτή άλλαξε επί τα χείρω. Επίσης δεν αναγράφεται και άρα δεν δεσμεύονται οι ΗΠΑ ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη θα καταθέτουν σχέδια πτήσης, δεν αναγράφεται ότι θα σέβονται τα 10 ν.μ. του εθνικού εναερίου χώρου, δεν αναγράφεται ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη και τα πλοία θα σέβονται την ελληνική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης. Πείτε μου είναι σωστό αυτό; Είναι εθνικό; Ε, όχι! Δεν είναι καλή συμφωνία».

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος επικαλέστηκε τη σχετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι «με τη συμφωνία αυτή επέρχονται απώλειες εσόδων, γιατί οι Αμερικανοί δεν θα πληρώνουν φόρους, δασμούς, τέλη, επιβαρύνσεις, ενώ θα τους δίνουμε και δωρεάν καύσιμα. Πόσα εκατ. είναι αυτά που χάνουμε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωση όπως γινόταν και στη βάση της Σούδας. Ναι, αλλά στη Σούδα είχαμε μία βάση και εσείς τώρα δώσατε άλλες πέντε βάσεις σε όλη τη χώρα. Δηλαδή ο Έλληνας θα πληρώνει ειδικό φόρο στα καύσιμα, θα πληρώνει φόρο πάνω στο φόρο στα καύσιμα και οι Αμερικανοί που μας «αγαπούν» δεν θα πληρώνουν τίποτα.

Σας καλώ να αντιγράψετε τη συμφωνία της Βρετανίας με τη Σουηδία και να τη φέρετε στο Κοινοβούλιο να την εγκρίνουμε όλοι. Τι λέει αυτή η συμφωνία; Λέει ότι αν υπάρξει απειλή προς την Σουηδία, η Βρετανία θα προστρέξει σε βοήθεια. Εδώ, αν ο Τούρκος εισβάλει στα νησιά μας ο Αμερικανός δε θα σηκώσει ούτε ένα αεροπλάνο».

«Η Δύση, όπως τη νοείτε εσείς δε χρειάζεται, δε θέλει την Ελλάδα. Γιατί η Δύση υπήρξε πάντα μια βαρβαρότητα και αυτό αποδείχθηκε και στην Γιουγκοσλαβία αλλά και σε άλλες εποχές. Δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα. Και η συμφωνία αυτή που υπογράψατε είναι κακή. Είναι δουλική.

Η πολιτική των Αμερικανών είναι η πολιτική του «κερδίζω από όλους». Και αν κάποιος είναι δεδομένος και ο άλλος είναι διαμαρτυρόμενος, οι Αμερικανοί χαϊδεύουν το διαμαρτυρόμενο. Και στην περίπτωσή μας διαμαρτυρόμενη είναι η Τουρκία», είπε ο κ. Βελόπουλος. Συνεχίζοντας καταλόγισε στην κυβέρνηση «συνεχή λάθη».

«Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να πιέσει τη Δύση πατώντας στη γεωστρατηγική μας θέση; Να τους πείτε ότι δε δίνουμε άλλες βάσεις. Να διεκδικήσουμε κάτι συγκεκριμένο. Γι' αυτό εμείς λέμε «Πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες». Για να κάνουμε την Ελλάδα πρώτη, για να κάνουμε τους Έλληνες πρώτους. Το αξίζουμε. Το μπορούμε. Αλλά γνωρίζουμε πως για να το πετύχουμε πρέπει να διεκδικούμε.

Σταματήστε να απαξιώνετε την αμυντική μας βιομηχανία. Μιλάμε για ελληνικά οπλικά συστήματα, για ελληνικά προϊόντα, για ευκαιρίες που χάθηκαν, όπως το «εθνικό τυφέκιο», το «F16 drone» της ΕΑΒ, το ραντάρ «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» επίσης της ΕΑΒ, το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής αεροσκάφος «HALT LS2».

Σας έχουμε κάνει προτάσεις εδώ και τρία χρόνια. Κάποιες τις τρέξατε αλλά σας ζητάμε να το κάνετε πιο γρήγορα. Είναι απαραίτητο να γίνουν πιο γρήγορα. Δείξτε ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό της χώρας. Επενδύστε στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας».

«Το πρόβλημα ξεκινά από εδώ και πέρα. Γιατί κάνατε λάθος και με την εμπλοκή της χώρας στη Ρωσία. Έχουμε πολλούς επαγγελματικούς τομείς στη χώρα μας που εξαρτώνται από την Ρωσία και την Ουκρανία. Οι αγρότες μας βασίζονται σε τρία συστατικά: Άζωτο, φώσφορο και κάλιο, με βάση την αμμωνία, που προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Πώς θα καλλιεργήσει ο αγρότης όταν εσείς επιβάλλετε εμπάργκο σε μία χώρα από την οποία τα προμηθευόμαστε; Και αν η Ρωσία, να σας τονίσω, διακόψει τις εξαγωγές σημαντικών χημικών, μετάλλων και επεξεργασμένων αερίων σε χώρες που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις, δηλαδή αν σταματήσει να εξάγει τιτάνιο, αλουμίνιο, νικέλιο, κοβάλτιο και λίθιο, τότε τέλειωσαν όλα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:

«Λειτουργείτε με το φόβο «εάν οι σύμμαχοι θυμώσουν». Μα αν είχαν αξία τα «εάν» και τα «αλλά» ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Εμείς όμως προχωρούμε χωρίς «εάν» και «αλλά». Πηγαίνουμε εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και ανοίγουμε δικό μας μονοπάτι δόξας για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εσείς είστε οι φιλήκοοι των ξένων και εμείς οι φιλήκοοι των πολιτών. Εμείς λέμε «Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες» γιατί το αξίζουμε και το μπορούμε. Γιατί εμείς είμαστε το καλύτερο αύριο και εσείς είστε το κακό παρελθόν».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ