Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.5.22

Κλ. Γρηγοριάδης: Η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία μετατρέπει τη χώρα σε «ιδιότυπη μπανανία-ορμητήριο του ΝΑΤΟ»

 


Κλ. Γρηγοριάδης: Η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία μετατρέπει τη χώρα σε «ιδιότυπη μπανανία-ορμητήριο του ΝΑΤΟ»

Η συμφωνία είναι «ένα ακόμα κατάπτυστο βήμα στην κατεύθυνση μετατροπής της χώρας μας σε μια ιδιότυπη μπατανία-ορμητήριο των όποιων τυχοδιωκτισμών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, σε μια κρισιμότατη και εξαιρετικά επικίνδυνη συγκυρία». Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, τοποθετούμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Όπως και στην εποχή του 1950, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φόστερ Ντάλες, είχε αποκαλέσει την Ελλάδα ως ψάρι που τσιμπάει στο αγκίστρι χωρίς να χρειάζεται δόλωμα, έτσι και σήμερα, οι πολιτικές ηγεσίες δείχνουν την υποτέλειά τους, κομπάζοντας ότι είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι και προβλέψιμοι, είπε ο κ. Γρηγοριάδης, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν σέβονται αυτόν τον τύπο συμμάχου αλλά τον απρόβλεπτο, που είναι οι Τούρκοι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 επέκρινε τους κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι δεν μίλησαν σήμερα για το χρηματιστήριο ενέργειας. Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, είπε ότι «έτσι και ξαναπέσεις στη παγίδα της εναλλαγής σε αυτά τα μνημονιακά κόμματα, οφείλεις να ξέρεις ότι όλη η ενέργεια που θα χρειάζεσαι για να ζήσεις, θα διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια της ενέργειας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, και ότι οι τιμές του ρεύματος δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ. Πρέπει να σταματήσεις να εναλλάσσεις στην εξουσία αυτούς, δίνοντας μια ευκαιρία για την τσέπη σου και κυρίως στην εθνική μας απελευθέρωση».

Όσο για την αναφορά του πρωθυπουργού ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι «θα εννοεί τον κ. Πούτιν και τα καμάρια μας τους εφοπλιστές που διακινούν το 50% του δολοφονικού πετρελαίου» του Ρώσου ηγέτη, όταν, έως πρότινος, διακινούσαν μόνο το 20% αυτού του πετρελαίου, είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ