Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.6.10

Ο Ερωτών Βουλευτής Αστέριος Γ. Ροντούλης

Ερώτηση
Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Θέμα: «Περικοπή θεραπευτών γιατρών από τον ΟΑΕΕ».


Μεγάλη αναστάτωση θα προέλθει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών από την ελλιπή εξυπηρέτηση τους σε ιατρικές υπηρεσίες αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ, η υπηρεσία πρέπει να προβεί σε περικοπή 1.350 περίπου θέσεων θεραπευτών γιατρών.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι γιατροί αυτοί ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από 1/1/2010, αφού οι συμβάσεις των θεραπευτών γιατρών του Οργανισμού έληγαν 31/12/2009 και άρα ήταν επιτακτική η ανάγκη επιλογής γιατρών για την νέα περίοδο, ώστε να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους από την αρχή του έτους. Έτσι ο Οργανισμός κατά πάγια τακτική και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επέλεξε στις 27/11-2/12/2009 4.220 θεραπευτές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ανέμενε την εκ των υστέρων έγκριση της αρμόδιας επιτροπής, διαδικασία που επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών.
Όμως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 21/5/2010 περιορίζει τις θέσεις σε 3.900 και διαβιβάζει την πρόταση του αυτή για έγκριση στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο, στις 11/6/2010 περιόρισε εκ νέου στις θέσεις σε 2.877.
Έτσι, σαν μη φθάνει η αλγεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Χώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές και να ταλαιπωρούνται ασθενείς, η Κυβέρνηση προχωρά στην περικοπή Πανελλαδικά 1.350 γιατρών που παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε 800.000 ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε., που με τις οικογένειές τους αριθμούν περί τα 2.000.000 άτομα.
Με δεδομένο, ότι η υγεία και το δικαίωμα στη ζωή 800 χιλιάδων οικογενειών δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε περιορισμούς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών περιέκοψαν 1350 θέσεις θεραπευτών ιατρών στον ΟΑΕΕ δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού;
2. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το επίπεδο υγείας των ελευθέρων επαγγελματιών και των οικογενειών τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ