Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.5.10

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

«Ζούμε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κρίσιμες στιγμές. Θέλω, πρώτα, να εκφράσω τη συντριβή μου και την οδύνη της Παράταξής μας, για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας. Αυτό που συνέβη δείχνει, όχι μόνο ότι τα ακραία στοιχεία τρομοκρατούν το Λαό, αλλά και τον δολοφονούν. Είμαστε εδώ όλες οι παρατάξεις για να εκφράσουμε τη βούλησή μας για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, που λειτουργεί με βάση θεσμούς και κανόνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σας καλώ, λοιπόν, να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας και την υπευθυνότητά μας, μακριά από αυτοαναγορευόμενους υπερασπιστές του Λαού. Ως σύστημα, δηλαδή, Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, στο οποίο πιστεύουμε και εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Από κοινού να σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Διαφορές μπορεί να υπάρχουν, ναι.

Στη Δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαφωνία, ναι.

Στη Δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαμαρτυρία, ναι.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει, όμως, χώρος για βία.

Άλλο, λοιπόν, οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο οι εθνικές μας ευθύνες.

Ας αποκρούσουμε, λοιπόν, εκείνους που θέλουν να καθυποτάξουν τη λαϊκή κυριαρχία σε εξωθεσμικές επιδιώξεις. Εμείς είμαστε εδώ, σήμερα, ως Βουλή των Ελλήνων, οι εγγυητές της ομαλότητας.

Αυτός ο τόπος έχει περάσει χειρότερα, κύριε Πρόεδρε. Οφείλουμε να κρατήσουμε την ομοψυχία μας και την ψυχραιμία μας και να μην γίνουν αυτές οι ώρες τραγικότερες.



Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός δέχεται να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Υποθέτω θα είναι για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας.

Αυτό το Συμβούλιο, πλέον, αποκτά άλλωστε και μια νέα διάσταση. Και θέλω, κ. Πρόεδρε, να τελειώσω λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία που έχει αγωνιστεί για τον Τόπο, για τη Δημοκρατία και για τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού, θα είναι εκείνη η οποία θα πρωταγωνιστήσει σ’ αυτή τη μάχη για Εθνική ενότητα, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Ευχαριστώ πολύ».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ