Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.12.13



 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2014



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πολιτική της, τη στιγμή που κυριολεκτικά η χώρα, ο λαός οδηγείται στην εποχή των σπηλαίων με συμπολίτες μας να ανάβουν μέσα στα σπίτια τους φωτιές, κεριά, για να φωτιστούν και να ζεσταθούν.

Ο Προϋπολογισμός του 2014 ακροβατεί επικίνδυνα για τη βιωσιμότητα της χώρας μας μεταξύ νέων περιοριστικών μέτρων και στυγνής λιτότητας που αποστερεί τους αναγκαίους πόρους από την κοινωνία και την οικονομία. Είναι εμβληματικά αντικοινωνικός, δεν αποτελεί παρά έναν πλασματικό προϋπολογισμό. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα αναθεωρηθεί προς το χειρότερο για το λαό και τον καθημερινό του αγώνα για επιβίωση. Είναι Προϋπολογισμός υπό αίρεση, συνεπώς είναι Προϋπολογισμός περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

Ακούστε και τούτο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νιλς Μούιζνιεκς επικρίνει σε μελέτη του πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν λιτότητα, για το λόγο ότι έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Αυτά λέγει και αποτελούν ράπισμα όχι μόνο στην Τρόικα αλλά και στα «γιουσουφάκια» της.

Η Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ περιφέρει το εικονικό πρωτογενές πλεόνασμα στην εσωτερική αντιπαράθεση ως τρόπαιο, πίσω από το οποίο κείτονται τα συντρίμμια μίας ολόκληρης κοινωνίας. Σας επισημαίνω τη θέση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους τον Οκτώβριο του 2013 σε ενημερωτικό του σημείωμα για την πορεία του δημοσίου χρέους.

«Η επίτευξη και κυρίως η διατήρηση μεγάλων πλεονασμάτων στο μέλλον πάνω σε μία εξασθενημένη οικονομία είναι σχεδόν αδύνατη. Οι προοπτικές μεγέθυνσης της χώρας είναι δυσμενείς, παρά τις επίσημα διατυπωμένες προσδοκίες για ανάκαμψη το 2014, λόγω ασθενούς εξαγωγικής βάσης, πολιτικών αβεβαιοτήτων, συνεχιζόμενης περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας και υπερβολικά υψηλού λόγου χρέους. Κανείς δεν μπορεί να αναμένει σοβαρή μείωση του χρέους μέσω ιδιωτικοποιήσεων». Αυτά σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους.

Η Κυβέρνησή σας καταφεύγει σε μία φοροαφαίμαξη, που όμοιά της είχε αντικρίσει ο λαός μας επί τουρκοκρατίας. Η φθαρμένη επιχειρηματολογία σας περί σωτηρίας της πατρίδας και ότι πρέπει όλοι να «βάλουμε πλάτη», βρίσκει τη δική της λαϊκή απάντηση σε τοίχους των μεγάλων αστικών κέντρων: «Όχι άλλο σώσιμο!».

Τα αριθμητικά στοιχεία προδίδουν τα θανάσιμα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής και έρχονται να επιβεβαιώσουν δραματικά την κατακόρυφη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, σε επιδόματα και προνοιακή πολιτική, σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Δημιουργήσατε ένα εκατομμύριο μέλη οικογενειών, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων χωρίς νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμπολίτες μας που ήταν πριν άρχοντες.

Ο Προϋπολογισμός που καταρτίσατε προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την αρπαγή του δημόσιου πλούτου. Ο Προϋπολογισμός σας δεν εκφράζει τις ανάγκες των Ελλήνων, αλλά εκείνες της εξόφλησης των δανειστών.

Οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών διαμορφώνουν κλίμα πολιτικής εκτροπής και η υποτακτικότητα της Συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ εκτρέφει κλίμα εθνικού αδιεξόδου.

Γι’ αυτό οφείλουμε να τερματίσουμε αποφασιστικά όσες οικονομικές λογικές απεργάζονται την εργασιακή απαξίωση, την κοινωνική περιθωριοποίηση και τον ευτελισμό των αξιακών συμβόλων των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτό οφείλουμε να σταματήσουμε όσα σχέδια επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ειδική οικονομική ζώνη και να πειραματιστούν με τη φτωχοποίηση ενός υπερήφανου λαού.

Το πλεόνασμα - το όποιο πλεόνασμα - των Σαμαρά και Βενιζέλου, δεν συνιστά απόρροια αναπτυξιακών όρων της πραγματικής οικονομίας. Πώς επιτυγχάνεται; Πρώτον, με μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με μη επιστροφή φόρων, με ελλιπή χρηματοδότηση κρίσιμων κοινωνικών αναγκών και με μη πληρωμή προϋπολογισμένων δαπανών.

Η δίνη του υφεσιακού κύκλου που πλήττει την πλειοψηφία της κοινωνίας, αντίθετα, είναι θετική για τη συσσώρευση του κεφαλαίου που επιχειρείται. Αυτή την ανάπτυξη εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας, το κέρδος των λίγων ομοτράπεζών του στην πλάτη των πολλών.

Η μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Υγεία, την περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση, αναμένεται να προκαλέσει συνθήκες επιτάχυνσης της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Έχω τονίσει επανειλημμένως την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης του ν.4093/2012 να διακόψει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρειο Ήπειρο. Αυτή η απόφαση οδηγεί στη φυσική τους εξόντωση. Ταυτόχρονα, από του χρόνου κόβεται και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτή η απόφαση για τους συμπολίτες μας συγκρίνεται με μία δεύτερη γενοκτονία, αυτή τη φορά από το ίδιο το κράτος.

Η Πόντια γιαγιά στο Κορδελιό, που κινδύνευσε να καεί μαζί με το εγγόνι της, είναι από αυτούς στους οποίους κόψατε τη σύνταξη των 345 ευρώ. Ήταν επτά μήνες με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς ΔΕΗ.

Με την ευκαιρία, σας καλώ να μην τολμήσετε να αποσιωπήσετε το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από το λεγόμενο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου.

Οι έμμεσοι φόροι εξακολουθούν για ένα ακόμα έτος να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογικών εσόδων.

Για τα φορομπηχτικά μέτρα, σας απαντά με την αξιολόγηση του Φόρου Ακινήτων η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή: «Οι παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα δεν πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο μιας μονομερούς εισπρακτικής λογικής. Αντίθετα, πρέπει να διακρίνονται από χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, αναπτυξιακού προσανατολισμού, αναδιανομής του εισοδήματος και κατανομής των φορολογικών βαρών ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων».

Μπορείτε, λοιπόν, να κατηγορήσετε και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για αντιμνημονιακό παραλήρημα.

Παραλείπετε, επίσης, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Επιχειρείτε με τους ευρωπαίους συνομιλητές σας να προσδιορίσετε το δημόσιο χρέος χωρίς να εγγράφετε στον Κρατικό Προϋπολογισμό το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Αφαιρείτε, δηλαδή, το δικαίωμα της χώρας να προασπίσει τις νόμιμες διεκδικήσεις της. Το έθεσε το θέμα ο Γενικός μας Εισηγητής, ο κ. Νότης Μαριάς, και ακόμα δεν απάντησε κανείς ομιλητής.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την ίδια πολιτική που βύθισε την Ελλάδα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και εθνικά. Ο Προϋπολογισμός του 2014 είναι πιστός στη μνημονιακή παράδοση. Οραματίζεται την ανάπτυξη, επενδύοντας στη μεγαλύτερη κοινωνική απελπισία, δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες. Φροντίστε, τουλάχιστον, να μην είστε εσείς αυτοί που θα γράψετε με μελανά γράμματα όχι πια τους τίτλους πτώχευσης της χώρας αλλά τον αφανισμό της.

Για τους παραπάνω λόγους, καταψηφίζω τον Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης για το 2014.

Ευχαριστώ.


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ