Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.4.11

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΟΓΗ)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας.
Ψήφισαν συνολικά 250 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην κάλπη 250 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 245.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 226.
Κατά της πρότασης ψήφισαν: 9.
«Παρών» ψήφισαν: 9.
Λευκά: 1.
Άκυρα: 5.

Κατόπιν του αποτελέσματος της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας, η πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης που κατέθεσαν εκατόν δώδεκα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Απόστολου-Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου, σχετικά με την από 15-2-2000 σύμβαση, με την οποία η κοινοπραξία «Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) – Ferrostaal AG-HDW» ανέλαβε την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων τύπου 214 –σύμβαση με την ονομασία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»- γίνεται δεκτή με την προβλεπόμενη πλειοψηφία της παραγράφου 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος και της παραγράφου 6 του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής.
Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή προκαταρτικής εξέτασης θα αποτελείται από δεκατρία μέλη –εφόσον θα συμμετέχουν, βέβαια, όλα τα κόμματα- και θα υποβάλει το πόρισμά της και το αποδεικτικό υλικό μέχρι την 6η Ιουνίου 2011.

Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την υπ’ ευθύνη του επικύρωση των Πρακτικών της σημερινής συνεδρίασης.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το Σώμα παρέσχε τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση.
Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 19.31’ λύεται η συνεδρίαση για τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος: κοινοβουλευτικός έλεγχος, συζήτηση επερωτήσεως, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει διανεμηθεί.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ