Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.4.11

Το αίσθημα του κόσμου είναι ότι σήμερα ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα νοσεί. * 28/04/2011 *

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ:
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, η ώρα έχει περάσει. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να είμαι ιδιαίτερα σύντομος και θα τονίσω ένα μόνο πράγμα. Το θέμα το οποίο συζητάμε σήμερα, το θέμα δηλαδή της διαφθοράς στο επίπεδο του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας, η διαλεύκανση αυτού του φαινομένου και η τιμωρία των ενόχων, είναι το κύριο αίτημα, η κυρία απαίτηση της κοινωνίας σήμερα. 



Εάν μπορούσαμε να ιεραρχήσουμε αυτές τις απαιτήσεις, μπορούμε να πούμε ότι είναι μακράν μπροστά απ’ όλα τα άλλα θέματα που θίγουν οι πολίτες, όταν πηγαίνουμε –νομίζω ότι όλοι έχουμε αυτήν την εμπειρία- στις περιφέρειές μας, που έχουν να κάνουν με τα μέτρα λιτότητας, με τις περικοπές. Αυτό που λέει ο κόσμος είναι «ναι, είμαι έτοιμος να μην λάβω το δώρο μου, καταλαβαίνω ότι υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά αυτό μπορώ να το δεχθώ μόνο εάν αυτό το πολιτικό σύστημα δείξει ότι είναι ικανό να διορθώσει αυτές τις στρεβλώσεις οι οποίες μας οδήγησαν εδώ πέρα».
Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι το θέμα για το οποίο μιλάμε σήμερα δεν έχει να κάνει μόνο με τη δικαιοσύνη. Έχει να κάνει επίσης και με την έξοδο από την κρίση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, να προχωρήσουμε και να αποδώσουμε δικαιοσύνη στα θέματα τα οποία θίγουμε σήμερα.
Και ποιο είναι το αίσθημα του κόσμου; Το αίσθημα του κόσμου δεν εστιάζει αποκλειστικά στον τάδε ή στο δείνα Υπουργό. Το αίσθημα του κόσμου είναι ότι σήμερα ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα νοσεί.
Προφανώς, αυτή η συνεδρίαση μεταδίδεται στα κανάλια και αναρωτιέμαι τι εντύπωση δίνουμε στον κόσμο.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ