Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.6.11

* Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πρόταση για έκτακτη εισφορά σε όσους κατείχαν κρατική θέση στο παρελθό *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio


Ομιλία με την οποία περιέγραψε τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα αλλά και την αγωνία του Έλληνα πολίτη για το μέλλον του, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης στην Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Ο βουλευτής αναγνώρισε ότι πάρθηκαν σκληρά και επώδυνα μέτρα για το λαό, ένα σημαντικό τμήμα του οποίου πραγματικά υποφέρει.

Ταυτόχρονα περιέγραψε όλα όσα έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία: "Νομοθέτησε μια σειρά από νόμους και ρυθμίσεις αναγκαίες για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος. Η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η αναξιοκρατία συνεχίζουν να αποτελούν τους μεγάλους αντιπάλους μας, οι οποίοι σίγουρα δεν είναι εύκολο να νικηθούν. Αντιθέτως, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη και ένα κράτος – υπηρέτης για τον πολίτη είναι οι μεγάλοι στόχοι, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, για να αποτελέσουν τις ισχυρές βάσεις για ένα βιώσιμο κράτος".

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία γιατί: "Ενώ από το 2008 τα σημάδια της κρίσης ήταν ορατά, δεν αντιλήφθηκε ή δεν τόλμησε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα τα νέα μέτρα να ήταν λιγότερο επώδυνα σήμερα".

Δεν παρέλειψε να επαναλάβει την πρόταση που είχε κάνει στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους άσκησαν οποιαδήποτε μορφής πολιτική εξουσία ή διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία χρόνια, αναλογική της θητείας και των αρμοδιοτήτων τους. "Τη στιγμή που συνεχώς ζητάμε και επιβάλουμε έκτακτες εισφορές στους πολίτες, η επιβολή αυτής της εισφοράς σε εκείνους που έχουν μερίδιο ευθύνης για ότι συνέβη στη χώρα μας θα έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, με πολλά μηνύματα σε όλους τους πολίτες", είπε ο βουλευτής.

Τέλος ζήτησε συστράτευση, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες: "Στο χέρι μας είναι εκείνοι που κάποτε μας χειροκροτούσαν και τώρα στις πλατείες όλης της χώρας μας αποδοκιμάζουν, να καταφέρουμε να τους πείσουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα και να της δώσουμε πραγματική ελπίδα και προοπτική για τις επόμενες γενιές".
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ