Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.6.11

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά,
στη συζήτηση στη Βουλή
για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο


Αντιλαμβάνομαι, κύριε Πρόεδρε, την ανάγκη του Πρωθυπουργού -και την κατανοώ- να απευθυνθεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Αλλά οφείλω να του πω ένα – δύο πράγματα, γι’ αυτά τα οποία μόλις είπε και να του απαντήσω. Αυτή τη στιγμή, δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε ή όχι. Κρίνεται αν θα κάνουμε ένα ακόμα μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και όχι μόνο την οικονομική κατάρρευση. Αλλά και την κοινωνική και την πολιτική. Και τότε η πολιτική κατάρρευση θα είναι η δική σας, κύριε Παπανδρέου.

Και, επειδή μιλάμε κυρίως για θέματα οικονομίας, θέλω να αποτυπωθεί το πρωτόγνωρο: Και ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός επί της Εθνικής Οικονομίας, να μην αναφέρονται, πλέον, σε στοιχεία. Το καταλαβαίνουμε αυτό γιατί γίνεται.
Εσείς μιλάτε χωρίς αριθμούς. Γιατί οι αριθμοί, δυστυχώς, δείχνουν τη δική τους ευθύνη. Και είναι πολυσήμαντο να μας πει, επιτέλους, η κυβέρνηση που συγκεκριμένα συμφωνεί και που συγκεκριμένα διαφωνεί - αν διαφωνεί - με αυτό το πρόγραμμα και θέλει να το αλλάξει. Εμείς έχουμε κοστολογημένες, πλήρεις προτάσεις και τις έχουμε εκφράσει και με αποδεδειγμένα στοιχεία.

Ακούμε ένα πρωθυπουργό να λέει ότι «θα οδηγήσω τη χώρα στην Ελλάδα των πλεονασμάτων». Την ώρα που υπάρχουν τα μεγαλύτερα ελλείμματα. Τα οποία είχαν υποσχεθεί ότι πρόκειται να μειώσουν. Και όλο μεγαλώνουν. Το καταλαβαίνω.

Όπως καταλαβαίνω και την ανάγκη του Πρωθυπουργού να μιλήσει για τη δική μου εθνική φανέλα. Να του θυμίσω τη δική του φανέλα - με τη ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ - που του δίνανε και φορούσε με μεγάλη περηφάνια;

Εν πάση περιπτώσει, θέλω να επισημάνω άλλο ένα σημείο, κύριε Πρόεδρε. Ευθύνη δική μας, είναι να λέμε στους εταίρους μας την αλήθεια. Όχι να κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και εκείνους.

Απέδειξα, χθες, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει. Και όχι μόνο απέδειξα ότι δεν βγαίνει, αλλά πρότεινα και εκείνα τα οποία -κατά την άποψή μας- πρέπει να γίνουν.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια, την οποία θα συνεχίζω να λέω και προς τους εταίρους μας -κάποτε να θυμίσω ότι μου λέγατε ότι τους έλεγα άλλα- και προς τον ελληνικό λαό. Την ίδια ακριβώς άποψη, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Το οφείλω και στους δυο.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης κρίνεται από τα αποτελέσματα, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Το προσωπικό μου προφίλ, κύριε Παπανδρέου, δεν το κοίταξα ποτέ. Εμένα, περιμένω να με κρίνει, πάντως, μόνον ο Ελληνικός Λαός.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ