Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.10.11

Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Παρουσία της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor) στην Ελλάδα



Πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έφτασε μονάδα της «Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής» (Eurogendfor), με σκοπό την καταστολή των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες μονάδες έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Ιταλία.
Πρόκειται για ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής που έχει δημιουργηθεί για το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη , Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία με έδρα την Ιταλία.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛΑΣ. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες και να είναι σίγουρη ότι μια τέτοια εξέλιξη η σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής».

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ