Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.10.11

Προτάσεις και Κριτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για το Νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής κατέθεσε παρατηρήσεις και προτάσεις μεταφέροντας την αγωνία του κόσμου για τις επικείμενες αλλαγές.
 

«Η έντονη δυσαρέσκεια, αποδοκιμασία και αγανάκτηση αυξάνεται καθημερινά και τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Η ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα και περιορισμού των δημοσιών δαπανών είναι αδιαμφισβήτητη αλλά πρέπει να γίνει προσεκτικά, αξιοκρατικά λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Με τις σημερινές μας αποφάσεις που αναγκαζόμαστε να πάρουμε κρίνουμε τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων οικογενειών. Ο κόσμος ζητάει αλήθεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη. Εάν αυτά εξασφαλιστούν, η αγανάκτησή του θα είναι πιο ήπια» αναφέρει ο Παντελής Ασπραδάκης.
Καταθέτοντας τις σημαντικότερες παρατηρήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία:
1. Μια πρώτη γενική αποτίμηση είναι ότι ενώ λέγαμε ότι το 80% δεν θα επηρεαστεί άλλο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
2. Το σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης πρέπει να είναι το ίδιο τόσο για τους νεοεισερχόμενους όσο και για τους ήδη υπηρετούντες, είναι άδικη η διαφοροποίηση που παρουσιάζεται.
3. Το επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων πρέπει να βασίζεται σε σαφή και μετρήσιμα στοιχεία για τους δικαιούχους και να παραμένει ανεπηρέαστα από τυχόν συμφέροντα προϊσταμένων, διευθυντών ή άλλους παράγοντες.
4. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας έως 7 έτη στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους όπως προτείνεται.
5. Κατά την εφαρμογή του νόμου είναι πιθανό να παρουσιαστούν αδικίες και παραλείψεις τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να αποκαταστήσουμε, όπως είναι οι υπάλληλοι με αυξημένα προσόντα, εργαζόμενοι ΠΕ με παραπάνω έτη σπουδών(Πολυτεχνείο, Ιατρική), σε εισηγμένες ΔΕΚΟ, ευαίσθητες ειδικότητες όπως υπάλληλοι καθαριότητας, σε νοσοκομείο κ.ά. Πάντα με πλαφόν στις αμοιβές.
6. Είναι αντιφατικό τη στιγμή που νομοθετούμε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, να οδηγούμε σε εφεδρεία-συνταξιοδότηση εργαζομένους 53 ετών με πιθανό επακόλουθο τα ταμεία σε λίγο διάστημα να έχουν αδυναμία καταβολής των συντάξεων.
Πρόσθετες προτάσεις:
1. Το πόθεν έσχες των βουλευτών, υπουργών, δικαστικών, προέδρων κλπ να γίνεται επί των πραγματικών τιμών και όχι επί των αντικειμενικών με ουσιαστικό έλεγχο και επιβολή ποινών σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία τους.
2. Οποιοσδήποτε λαμβάνει απολαβές από το δημόσιο πρέπει να περιοριστεί στη μια πηγή είτε είναι εργαζόμενος, συνταξιούχος, βουλευτής και με ανώτερο πλαφόν.
3. Επειδή οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό όσο σκληρή και αν είναι και όχι κάθε τρίμηνο να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ