Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.3.11

Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή

Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά,
στη Βουλή



Κύριε Παπανδρέου, εγώ μίλησα για ανάπτυξη, γιατί υποχρέωσή μου έχω να κοιτάω το αύριο.
Εσείς θέλετε να συμπλεύσουμε. Αλλά για να συμπλεύσουμε πρέπει πρώτα να πλεύσουμε. Ενώ η δική σας πολιτική λέει ότι πρέπει να βυθιστούμε μαζί.
Αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς, κύριε Παπανδρέου. Θα δίνουμε τις προτάσεις μας.
Και μη μιλάτε για το χρέος, γιατί το έχω πει 200 φορές μέσα σ’ αυτή την αίθουσα ότι το χρέος είναι παιδί το ΠΑΣΟΚ, ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ.
Έχετε μία αθεράπευτη εμμονή: ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτό δεν πρόκειται να απαντήσω. Αυτό το παραμύθι, καταντάει πλέον γραφικότητα. Και είναι γεγονός ότι κινείστε και κυκλοθυμικά. Και μία μέρα μετά, έρχεστε σήμερα να μας μιλάτε για σύμπλευση, όταν χθες κάνατε μια πρωτοφανή ομιλία - υβρεολόγιο εναντίον της Ν.Δ. Αποφασίστε που ανήκετε. Σ’ αυτούς που θέλουν να συμπλεύσουμε ή σ’ αυτούς που μόνιμα υβρίζουν, κύριε Πρωθυπουργέ. Να το ξέρουμε και εμείς.
Εγώ δεν πρόκειται να μιλήσω, για τα spreads που τα βρήκατε στις 130 μονάδες και τα πήγατε στα ύψη. Ούτε για πελατειακές σχέσεις. Που έχετε το θράσος να μιλάτε, εσείς, για πελατειακές σχέσεις.
Δεν κάνετε όμως τον κόπο να ζητήσετε από τα παιδιά του κ. Ραγκούση, που έκαναν την απογραφή, να σας πουν γιατί δεν βάλανε πότε διορίστηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, κύριε Παπανδρέου; Και να βρείτε ποιοι είναι ποιοι. Ποιος έχει επιβαρύνει τα δημόσια Ταμεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αναφέρω ακόμα ότι ο Ελληνικός λαός θυμάται και ποιος εκβίασε τις εκλογές του ‘09 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και γνωρίζει ποιος γύριζε δεξιά και αριστερά με το «λεφτά υπάρχουν», τάζοντας στους πάντες τα πάντα.
Γνωρίζει ποιος δεν διαπραγματεύτηκε για το Μνημόνιο. Και όσο εξακολουθείτε να υβρίζετε την Αντιπολίτευση, εκτίθεστε κύριε Παπανδρέου.
Μιλάτε για υπευθυνότητα. Την είδαμε την υπευθυνότητά σας, όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση, που λέγατε «όχι σε όλα». Είσαστε τόσο υπεύθυνος, όσο εκείνος που ανάβει μια φωτιά και ύστερα ρίχνει νερό για να τη σβήσει και δεν ξέρει πως να τη σβήσει.
Πέρυσι, υπογράψατε πράγματα που σήμερα χαίρεστε που σας τα αλλάζουν. Αυτό δεν λέγεται υπευθυνότητα, κύριε Παπανδρέου. Λέγεται «δεν ξέρω τι υπογράφω». Και ψάχνετε να βρείτε διαφορές ύφους στις δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, που όλες επαναλαμβάνουν την ίδια επωδό. Και δεν κοιτάτε τις μεγάλες διαφωνίες ουσίας, που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνησή σας.
Αποκαλύπτεται μόλις προχθές, με δηλώσεις μάλιστα του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η επιμήκυνση δόθηκε ενόψει των υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει. Μιλάτε για την περιουσία. Εμείς, ξέραμε τι λέγαμε από πέρυσι στο Ζάππειο. Προβλέπαμε ένα χρόνο, ολόκληρο, προετοιμασίας. Προβλέπαμε πολλές εναλλακτικές μορφές εκμετάλλευσης και προχρηματοδότησης. Προβλέπαμε σε 2 χρόνια να μπορέσουμε να πάρουμε τα πρώτα χρήματα. Εσείς, δεσμεύεστε τώρα, μέσα σε λίγες εβδομάδες, να δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που, μέχρι πριν ορισμένους μήνες, το χλευάζατε.
Εσείς πέρυσι στον Προϋπολογισμό είχατε πει ότι θα έχετε 2 δις εισπράξεις από αποκρατικοποιήσεις και ούτε καν ασχοληθήκατε. Εμείς ξέρουμε ακριβώς τι λέμε. Έχετε δεσμευτεί κ. Παπανδρέου σε κάτι που, κατά βάθος, δεν πιστεύετε. Και έχετε αναλάβει την υποχρέωση να το παρουσιάσετε ως λύση, όχι σε 5 χρόνια που λέτε, αλλά σε λίγες εβδομάδες.
Επομένως, να μη μιλάτε για υπευθυνότητα, όταν μάλιστα προχθές, στελέχη σας, έκαναν υπαινιγμούς ότι τάχα πίσω από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφόρησε για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, κρύβονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας!! Λίγο αργότερα αυτό διορθώθηκε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μόνο υποψίες. Ενώ η αλήθεια - το ξέρετε - είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, είναι αθλιότητες. Κάνετε τυχοδιωκτικά το «άσπρο μαύρο» για να περνάτε το φόβο στον Ελληνικό λαό. Φόβο θέλετε να περνάτε στον Ελληνικό λαό. Και μιλάτε εσείς, ο οποίος δεχθήκατε τον κ. Ρουμπινί μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, που σας είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει. Εσείς ποιους κατηγορείτε; Για ποιό πράγμα; Επομένως, χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη και αφήστε τα παιχνιδάκια και τους τυχοδιωκτισμούς. Σοβαρότητα.
Ως προς τον κ. Καρατζαφέρη: Η Νέα Δημοκρατία, ούτε βρίζει, ούτε συκοφαντεί, ούτε κάνει κωλοτούμπες, ούτε προβοκάρει. Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία. Και συνεπώς η ερώτησή σας, επιστρέφεται ως άνευ αντικειμένου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές, που δεν έχει καμία επίσημη θέση στο Κόμμα. Αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε. Αλλά θέλετε να προκαλείτε εντυπώσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν περνάνε αυτά, κ. Καρατζαφέρη. Αυτά αλλού να τα κάνετε. Και στην αρχή ξεκινήσατε λέγοντας, «ντροπή σας». Ντροπή και στην κυβέρνηση, «ντροπή και σε μας». Εγώ όμως θα σας ρωτήσω: Στις 18 Μαρτίου του ’10, λίγο πριν το Μνημόνιο, απαντάτε σε δημοσιογράφο, της ΕΡΑ: «Μετά τη συνάντηση -σας ρωτάει- που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπαρόζο, πιστεύετε θα καταφέρουμε τους στόχους μας ή τελικά θα πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ;». Και απαντάτε: «Κάθε μέρα που περνάει και καθυστερούμε είναι ένα διάστημα απογοητευτικό. Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν: Στο ΔΝΤ».
Μήπως, αντί ΛΑΟΣ, είστε «ΛΑΓΟΣ» κ. Καρατζαφέρη;
Επομένως: Εάν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση σε αυτή την αίθουσα, θα πρέπει να μιλάμε με ντοκουμέντα, παρακαλώ, και με τη δέουσα σοβαρότητα που απαιτεί το Κοινοβούλιο.
Ευχαριστώ πολύ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ