Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.3.11

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ & ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή με θέμα τις αποφάσεις του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ & ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
«Οι σολίστες του Τιτανικού συνεχίζουν το βιολί τους! Εδώ ομολογούν όλες οι πτέρυγες της Αίθουσας, όλος ο λαός έξω ότι το πράγμα δεν τραβάει και οι δύο πρωταγωνιστές ερίζουν ακόμα στην Αίθουσα για το ποιος φταίει. Το σίγουρο είναι πάντως ότι και οι δύο μαζί φταίτε 100%! Ο καταμερισμός της ευθύνης δεν έχει τώρα σημασία. Κυβερνήσατε όλα αυτά τα χρόνια με άνετες πλειοψηφίες και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα. Η χώρα ζει με δανεικά, δανείζεται όλο και πιο ακριβά και αναγκάζεται κάθε τόσο να παραχωρεί πολλά από την εθνική της κυριαρχία για να ζήσει. Τώρα έχουμε την τρόικα, αργότερα θα μπει και ένας επίτροπος σε κάθε υπουργό από την κα Μέρκελ! Ντροπή σας επιτέλους! Έχετε ιστορική ευθύνη! Και δεν ακούω καμία πρόταση!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Και μη λέμε επιτέλους ότι δεν έγινε τίποτα στις Βρυξέλες! Αρκετά με αυτήν τη μεμψιμοιρία. Το έλεγα εδώ μέσα στην Αίθουσα ότι στις Βρυξέλες θα τα λάβουμε και τα 3 “προικιά” και κανείς δεν το πίστευε! Ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν το πίστευε! Τώρα, ήταν επιτυχία του πρωθυπουργού; Ήταν επιτυχία που προήλθε από την παρέμβαση του Ομπάμα; Ποσώς με ενδιαφέρει! Σημασία έχει ότι δόθηκε ένας νέος βατήρας, ένα νέο εφαλτήριο. Η δική μου ένσταση έγκειται στο ποιος θα διαχειριστεί αυτήν την ευκαιρία; Τι είναι εκείνο που θα διαβεβαιώσει το λαό ότι αυτή η κυβέρνηση, που σε όλες τις εξετάσεις μέχρι τώρα έχει αποτύχει, θα τη διαχειριστεί σωστά;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Στις 24 Μαρτίου, στο αεροπλάνο που θα πάει τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, να είναι μέσα και οι 5 πολιτικοί αρχηγοί. Γιατί να μην το κάνουμε; Να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ ενωμένη και το διαίρει και βασίλευε τόσων ετών δεν έπιασε!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Το ζητούμενο από αυτήν τη διαδικασία είναι τα 50 δις. Εμείς μιλήσαμε πρώτοι για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και έχουμε προτάσεις:
1) Μαζέψτε όλα αυτά τα ακίνητα σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, στο οποίο θα επενδύσουν εγχώριοι και ξένοι επενδυτές και σε 6 μήνες το πολύ θα είναι λεφτά στο πορτοφόλι μας. Εν συνεχεία, η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα φέρει κέρδη σε αυτούς τους επενδυτές. Έτσι, και κέρδη θα αποκομίσουμε, και η περιουσία θα παραμείνει στην κυριότητα του Δημοσίου.
2) Αποτιμήστε με έναν αντικειμενικό κριτή ακίνητα ύψους 50 δις και δώστε τα στην Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων, με μία option 20 ετών, οπότε και εάν έχουμε τα λεφτά, τα δίνουμε και παίρνουμε πίσω τα ακίνητα αυτά.
Καταθέστε προτάσεις. Εάν πετύχει η κυβέρνηση θα πετύχει και η Ελλάδα. Και το λέω εγώ που είμαι ο μόνος βουλευτής που έχω πάει φυλακή από το ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
Και θα ήθελα να απευθυνθώ προς τον κ. Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Χθες, ο συνεργάτης σας ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, με ένα αναίσχυντο πρωτοφανές άρθρο έβριζε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., έναν Πολιτικό Αρχηγό. Αυτό βέβαια ποσώς με ενδιαφέρει. Αλλά να αποκαλεί “παπαγαλάκια” και “φυλλάδα” το ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Γιατί όλα αυτά; Επειδή μια δημοσκόπηση δεν σας έδινε και τόση δημοφιλία, όσο έδινε σε εμάς; Αποπέμψατε το συνεργάτη σας, κ. Βάρδα για λιγότερο σημαντικούς λόγους από αυτό. Θέλω λοιπόν να τοποθετηθείτε από αυτό το βήμα για το εάν αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, μπορεί να εξυβρίζει πολιτικούς αρχηγούς και μέσα ενημέρωσης. Εάν τον στηρίξετε, θα είστε ίδιος με αυτόν».

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ... "ΛΑΓΟΥΣ" ΚΑΙ... ΤΑΡΑΧΕΣ..
«Έχω την εντύπωση ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε από την Αίθουσα! κ. Πρωθυπουργέ, είπατε ότι δεν είστε ίδιοι! Όχι δεν είστε ίδιοι, είστε όμοιοι, όμως. Μας πήρε μισό αιώνα για να ξανακάνουμε την ΕΥΔΑΠ “ΟΥΛΕN” και τη ΔΕΗ “ΠΑΟΥΕΡ”! Μπράβο σας!
Αντί να ακούγεται από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “Ανάπτυξη-Ανάπτυξη-Ανάπτυξη” και εσείς κ. Πρωθυπουργέ, να ανταπαντάτε, “Χρέος-Χρέος-Χρέος”, καλό θα ήταν να ανεβείτε και οι δύο στο βήμα μαζί και να ζητήσετε από τον ελληνικό λαό επιτέλους “Συγγνώμη-Συγγνώμη-Συγγνώμη”!
Δεν έχω σκοπό να διολισθήσω στο επίπεδο του συνήθως σοβαρού Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γιατί αντιλαμβάνομαι την ταραχή του! Η τελευταία δημοσκόπηση με το 9% ταράζει και σπάει τα νεύρα! Δε μπορεί ένα κόμμα του 6% μέχρι χθες, να έχει τον πρώτο σε δημοφιλία Πολιτικό Αρχηγό, δε μπορεί να έχει άνοδο 50% ως το καλύτερο αντιπολιτευτικό κόμμα! Ε πώς να το κάνουμε, είναι θέμα! Σπάει νεύρα... Αλλά οι Αρχηγοί πρέπει να έχουν ατσάλινα νεύρα!
Και θα ήθελα να πω ότι τσακώνεστε και καβγαδίζετε τα δύο μεγάλα κόμματα, όμως τελικά τα βρίσκετε! Πρόκειται για “ερωτικά καβγαδάκια”!

ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πού είναι η SIEMENS κ. Πρωθυπουργέ; Γιατί την κουκουλώνετε και δεν προχωράτε τη διαδικασία; Για να λέει ο ελληνικός λαός στα καφενεία ότι τα κουκουλώνουμε όλοι; Εμείς δεν κουκουλώνουμε τίποτα! Το ξεκαθαρίζω! Εσείς δεσμεύεστε, κ. Πρωθυπουργέ, ότι θα γίνει το επόμενο στάδιο της διαδικασίας για τη SIEMENS; Κι εσείς της ΝΔ, αφού λέτε ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είναι του ΠΑΣΟΚ, γιατί κλείνετε τα αυτιά σας, τα μάτια σας και το στόμα σας; Όλα τα άλλα είναι δουλειές του λαγού και του ποδαριού! Επίσης, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς ο ίδιος είχατε δεσμευτεί από αυτό το βήμα ότι θα υπάρξει Εξεταστική για την Οικονομία. Τι θα γίνει; Τον Ιούνιο παραγράφεται η ευθύνη. Θα αφήσετε να παραγραφούν οι ευθύνες αυτές που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο; Τι θα κάνετε κ. Πρωθυπουργέ, θα τα παραγράψετε ή θα βρείτε το θάρρος να κάνετε την Εξεταστική για την Οικονομία;
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Όσο για το Σύμφωνο του Ευρώ να κρατήσετε στη φαρέτρα σας ένα βέλος ακόμα κ. Πρωθυπουργέ.
1) Απαιτήστε προσδιορισμό και έλεγχο των συνόρων για τα λαθραία προϊόντα που έρχονται από τις τρίτες χώρες της Ανατολής και υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των δικών μας προϊόντων.
2) Ορθολογικότερη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Να γίνει μία ομαδοποίηση των έργων σε οδικά-ενεργειακά-τηλεπικοινωνιακά και η εθνική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί από τα ευρωομόλογα έργου. Και αξίζει ένα μπράβο στην κα Τζαβέλα που το πέτυχε αυτό στην Ευρώπη. Να τα αξιοποιήσουμε.
3) Και όλα αυτά τα έργα στα λιμάνια, τις μαρίνες, τα αεροδρόμια, τις πωλήσεις της συμμετοχής του Δημοσίου σε εισηγμένες και μη εταιρίες, πρέπει να τα ομαδοποιήσουμε σε χαρτοφυλάκια που θα τα διαχειριστούν ειδικοί για να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής τους. Αλλιώς θα περάσουμε σε διαδικασία άμεσου μειοδοτικού διαγωνισμού και δεν θα αξιοποιήσουμε τίποτα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να κάνει τη δημιουργική αντιπολίτευση που θα τον διατηρεί το πρώτο κόμμα σε αντιπολιτευτική ικανότητα και κύρος. Συνεχίστε εσείς τους σκυλοκαβγάδες που σας μειώνουν την αξιοπιστία και τη δύναμη..
Εμείς σας προσπερνάμε και σας αφήνουμε στο περιθώριο. Ο λαός έχει πια καταλάβει ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και θα του έχει δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να κυβερνήσει αυτόνομα τη χώρα».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ