Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.6.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από την άδεια των ακτινολόγων»



«Οι ακτινολόγοι, λόγω της φύσης της εργασίας τους, πεθαίνουν πέντε με δέκα χρόνια νωρίτερα από τους υπόλοιπους, αφού προσβάλλονται από λεμφώματα, καρκίνους και λευχαιμίες. Έτσι, η άδεια που παίρνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι απαραίτητη ως προληπτική του ενδεχομένου να υποστεί σοβαρή βλάβη η υγεία τους και όχι θεραπευτική», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.




Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Οι ακτινολόγοι, λόγω της φύσης του επαγγέλματος τους, λαμβάνουν διαρκώς ραδιενέργεια, η οποία βλάπτει σωρευτικά την υγεία τους. Η μονάδα μέτρησης της απορροφημένης, από το ανθρώπινο σώμα ραδιενέργειας, μετριέται σε μιλισιβέρτ. Εάν, λοιπόν, φθάσουμε στα δεκαπέντε μιλισιβέρτ, όπως προτείνεται από τη ρύθμιση, για να πάρουν σαράντα δύο ημέρες άδεια, οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν καταντήσει καρκινοπαθείς.
Επιπροσθέτως, πρέπει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένοι ιατροί και τεχνολόγοι εργάζονται σε χώρους προβληματικούς για την υγεία τους, αφού οι χώροι εργασίας τους δεν ελέγχονται από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Ως εκ τούτου οι ακτινολόγοι βιώνουν ένα σοβαρό εργασιακό κίνδυνο, που καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ούτε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν τους εν λόγω εργαζομένους.
Εφόσον έχουμε να κάνουμε με την υγεία ανθρώπων, θα ήταν χρήσιμο το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία που να έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση κατάλληλης μελέτης που να καταδεικνύει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου εργαζομένων και κατόπιν έχοντας στη διάθεσή του τα απαραίτητα στοιχεία να επιληφθεί με ιδιαίτερη νηφαλιότητα του θέματος της ακτινολογικής άδειας», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ