Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.6.11

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Αθήνα 23 Ιουνίου 2011
 Ο Βουλευτής ν. Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, κατέθεσε ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού στη Λέσβο.



Όπως αναφέρεται στο κείμενο των ερωτήσεων «Η καλλιέργεια και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας μίας διεθνώς αναγνωρισμένης εικόνας του νησιού (Brand Lesvos) και προϋπόθεση της μεγιστοποίησης των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων αλλά και της συνεισφοράς της στην εθνική οικονομία.
Στο πλαίσιο της αναζήτησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού, προτείνω την ανάπτυξη και ανάδειξη του θερμαλιστικού τουρισμού στην Λέσβο. Ο θερμαλιστικός τουρισμός στηρίζεται στον θερμαλισμό, δηλαδή στο σύνολο των θεραπευτικών πρακτικών με κέντρο την χρήση των ιαματικών λουτρών.
Η Λέσβος έχει αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, ενώ η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού έχει αποτελέσει μέρος της σύγχρονης ιστορίας της. Το ζητούμενο είναι αυτές οι δυνατότητες και οι προοπτικές να αξιοποιηθούν με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο από τα αρμόδια Υπουργεία.
Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η δημιουργία προγραμμάτων ανάπτυξης του θερμαλιστικού τουρισμού και η διασύνδεση του θερμαλιστικού τουρισμού με τις άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού καθώς και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου. Επίσης απαιτούνται συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την κινητοποίησης της και την αξιοποίηση της αναπτυξιακή δυναμική που συνοδεύει τον θερμαλιστικό τουρισμό».
Το ερώτημα που τίθεται στους κ.κ. Υπουργούς είναι σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού στη Λέσβο.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ