Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.6.11

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη Δωρεά και τη Μεταμόσχευση Οργάνων.



Αθήνα, 14 Ιουνίου 2011



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ & ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ



Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη Δωρεά και τη Μεταμόσχευση Οργάνων.

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

« Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που συζητείται σήμερα είναι το έλασσον μπροστά στο μείζον της πολιτικής ζωής της χώρας σήμερα.
Εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο όμως σκοντάφτουμε στην «εικαζόμενη συναίνεση», εγώ θα την έλεγα «τεκμαιρόμενη».
Σας προτείνουμε: Σε κάθε έγγραφο που απευθύνεται στην Πολιτεία, π.χ. για έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίου κτλ., να υπάρχει η τοποθέτηση του πολίτη για «ναι» ή «όχι» στο να είναι δωρητής οργάνων.
Ας μην προχωράμε τόσο μακριά σε κάτι που έγινε και αλλού και δεν προχώρησε γιατί δεν μπορεί να το απορροφήσει ούτε η οικογένεια ούτε η Πολιτεία.
Έχετε δύο μέρες να το σκεφτείτε, τις οποίες βέβαια δεν ξέρω εάν μας τις δίνουν οι περιστάσεις».

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

« Μιλήσατε για περικοπές δαπανών, πράγμα το οποίο εμάς μας ενθουσιάζει. Διότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπήρξαν πολύ σπάταλες και πολύ «large» με το φάρμακο, ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Άκουσα ότι είπατε πως υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να φτάσουν στον Εισαγγελέα, κ. Υπουργέ. Εάν υπάρχουν να κατατεθούν!
Την άλλη εβδομάδα -εάν υπάρχει Βουλή- να προχωρήσουμε σε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή γι’ αυτό το ζήτημα, δε μπορεί να πλανάται έτσι. Και η διασπάθιση στο χώρο του φαρμάκου να φτάσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μη μείνει στη Βουλή.
Άκουσα και ένα πινγκ-πονγκ απόδοσης ευθυνών από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και αναρωτήθηκα εάν καταργήθηκε η αλληλεγγύη στο κόμμα τους ».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

« Όταν βέβαια, εδώ φτάνει κάθε εβδομάδα και μία δικογραφία από τον Εισαγγελέα για πολιτικά πρόσωπα, η «πλατεία» αντιδρά. Και γι’ αυτούς που λένε ότι «πόσοι είναι στις πλατείες; Εκατό, διακόσιες χιλιάδες; Δεν είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων», αυτοί λαθεύουν λάθος μεγάλο. Να ξέρουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι, αλλά αλλιώς το δείχνει ο ένας, αλλιώς ο άλλος. Έτσι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι είναι αγανακτισμένοι, αλλά αλλιώς το εκφράζει ο καθένας. Δεν έχω πάντως συναντήσει ούτε έναν στο περιστύλιο που να λέει «Μπράβο!».
Η άμμος είναι κινούμενη κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης. Πριν από λίγο, ένας βουλευτής σας ανεξαρτητοποιήθηκε και ένας άλλος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει. Έτσι, οδεύουμε προς τους 152, αριθμός που ο Πρωθυπουργός είχε θέσει ως όριο παραίτησης εάν συμβεί ».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ

« Τα πάντα σέρνονται και το βλέπουν και οι δανειστές αυτό. Και η Ευρώπη αγωνιά μαζί μας. Βλέπω, όμως έναν εφησυχασμό από τις πολιτικές ηγεσίες. Και το παιχνίδι, όπως μου είπε ένας παλαίμαχος βουλευτής πριν λίγο, χάθηκε στο Συμβούλιο των Αρχηγών. Και τώρα δεν ξέρω και δεν είμαι σίγουρος εάν προλαβαίνουμε.
Ο κόσμος αγανακτεί και φοβούμαι εξαιρετικά ότι θα έχουμε αναλήψεις από τις τράπεζες, «αναλήψεις» από τα σούπερ μάρκετ και γεγονότα ανάλογα της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
Ο στρουθοκαμηλισμός είναι εύκολος. Εμείς λέμε: Συνευθύνη και συλλειτουργία! Καμία καρέκλα δεν είναι πάνω από το συμφέρον της χώρας, ούτε καν του πρώτου πολίτη της χώρας.
Εάν μείνουμε σε αυτό το στείρο, ο καθένας να μετράει τα ποσοστά του, ας πάμε σε εκλογές, είναι η μόνη λύση.
Η κυβέρνηση νομοθετεί κάτω από την πίεση των βουλευτών της. Ο Σαμαράς πήγε στην ΕΕ –και του είπα πήγαινε πες στο Λαϊκό Κόμμα τις θέσεις σου και εάν συμφωνήσουν να σε περιμένουμε με τα κεριά- αλλά δε βρήκε αυτό που περίμενε..
26 χώρες συμφώνησαν να μας δανείσουν αλλά εμείς εδώ οι 5 δε μπορούμε να συμφωνήσουμε να τα πάρουμε.
Οικουμενική κυβέρνηση αλλιώς εκλογές!
Εάν ήμουν κριτής προθέσεων, θα έβαζα άριστα στις προθέσεις του Πρωθυπουργού, όμως, είμαι κριτής αποτελεσμάτων και εκεί δεν παίρνει ούτε τη βάση!
Εάν, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός που πιστεύω ότι αγαπάει τη χώρα, και ίσως να την αγαπάει πιο πολύ από όλους, εάν πιστεύει ότι η παρουσία του εμποδίζει τη ΝΔ, ας βρει το θάρρος να κάνει ό, τι και ο Τσαλδάρης, να τον γράψει η Ιστορία ».

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ

« Για να προχωρήσουμε! Γιατί η βαλβίδα εξαέρωσης δεν έχει ατελείωτο χρόνο και ίσως, σε μερικές ημέρες, να είναι πάρα πολύ αργά. Έχουμε ιστορικές ευθύνες να προλάβουμε το κακό και το λέμε εμείς που δεν έχουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Δεν χρεώσαμε εμείς την Ελλάδα. Τα δύο μεγάλα κόμματα που χρέωσαν την Ελλάδα όμως, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες. Ακούω καθημερινά από τον κόσμο των Πλατειών αλλά ακούω και από δημοσιογράφους «ο ένας δεν μπορεί να κυβερνήσει και ο άλλος δεν θέλει να κυβερνήσει!» Το πρωτοακούτε από εμένα; Είναι μία πραγματικότητα! Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί! Βουλιάζουμε! Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε ».

ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ

« Να γίνει κάτι, και αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία οικουμενική κυβέρνηση αλλιώς εκλογές! Εκλογές, για να τ’ ακούσει καλά η ΝΔ, οι οποίες θα επιβάλλουν πάλι οικουμενική κυβέρνηση. Καλό το 31%, αλλά δεν κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αν περιμένετε από εμάς να πούμε το «ναι», σας λέμε ότι μόνοι δεν ερχόμαστε! Ό,τι λέμε τώρα στο Παπανδρέου, λέμε και σε εσάς. Όλοι μαζί! Καλύτερα τώρα, χωρίς εκλογές. Αλλά αν χρειάζονται εκλογές, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι περιττή πολυτέλεια ».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

« Και κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό: την Πέμπτη θα μου δοθεί μία ευκαιρία να έχω μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σ’ ένα αίτημα που εκκρεμούσε από τότε που ήταν στο εξωτερικό. Το μεγαλείο είναι να παραδίδεις τα καπρίτσια σου, τις επιθυμίες σου, τα οράματά σου εάν πρόκειται να φωτιστεί η Ελλάδα. Είναι χρυσή ευκαιρία ο Παπανδρέου να γράψει ιστορία, να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα, να προχωρήσει με μια Οικουμενική κυβέρνηση, αν πιστεύει ότι αυτός είναι το εμπόδιο. Κι ας έρθει μετά ο κ. Σαμαράς να αρνηθεί! Να αρνηθεί να κυβερνήσουμε το τόπο, να αρνηθεί να πάρουμε τα λεφτά, να αρνηθεί να προχωρήσουμε ένα βήμα προς τα εμπρός! Είχε πει κάποτε από εδώ ο πρώην Πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης, «τζάμπα μάγκες». Δυστυχώς, τα χρόνια περνάνε, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η «τζάμπα μαγκιά» παραμένει. Ίσως είναι αυτή που μας έφερε εδώ. Ίσως είναι αυτή που έφερε τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Να ερχόμαστε αύριο να νομοθετήσουμε υπό την πίεση της «πλατείας» και να ρωτούν βουλευτές όλων των κομμάτων «πως θα μπούμε μέσα;» Ήδη δύο κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα είναι στη Βουλή. Όλα αυτά προάγουν την Δημοκρατία; Πού οδηγούμεθα; Δεν βλέπετε εσείς του ΠΑΣΟΚ ότι είναι ένα νέο 1993; Πως έφευγαν τότε ένας-ένας οι βουλευτές; Τότε με μια στρατηγική που υπήρχε, τώρα ως «ελεύθεροι σκοπευτές»; Δεν το βλέπετε; Γιατί αποζητάτε την τύχη του κ. Καραμανλή και της ΝΔ του 2009; Χρειάζεται θάρρος, αυτοπεποίθηση, τόλμη, μεγάλες αποφάσεις που θα γράψουν ιστορία όπως ο Τσαλδάρης την εποχή του Εμφυλίου. Κάτι πρέπει να γίνει! Κάτι πρέπει να ταρακουνήσει τα νερά! Και αυτό θα ήταν μια γενναία αλλαγή στην ηγεσία του τόπου. Ας τολμήσετε επιτέλους γιατί η χώρα χάνεται σε αυτόν το βάραθρο που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την οδηγήσατε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη από κάθε μετερίζι. Είμαστε έτοιμοι, να βοηθήσουμε μια Οικουμενική κυβέρνηση, χωρίς την δική μας αν θέλετε αξιοποίηση κανενός βουλευτή. Βάλτε μας στην αποθήκη, αρκεί εσείς να είστε όλοι μαζί στην βιτρίνα! Μια βιτρίνα που δεν θα φτύνει ο Ελληνικός λαός, όταν θα λέει «είναι μια χρυσή ευκαιρία για μια Αναγέννηση του Έθνους!»
Προσβλέπουμε στην Αναγέννηση του Έθνους, προσβλέπετε στο Μνημόσυνο της Ελλάδας »!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ