Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.6.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Όχι στην Ηλεκτρονική Φυλακή της Κάρτας του Πολίτη».
«Με την Κάρτα του Πολίτη καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το όλο εγχείρημα αποτελεί μια ηλεκτρονική φυλακή. Καταπατάται, δηλαδή, μια βασική αρχή της ορθοδοξίας που είναι η ελευθερία του προσώπου, που σημαίνει ελευθερία συνείδησης, ελευθερία δράσης, απεριόριστη ελευθερία επιλογών», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.




Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος της Κάρτας του Πολίτη, επετεύχθη μέσω της θεσμοθέτησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που όπως ευαγγελίζεται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης θα διευκολύνει το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, θα περιορίσει την γραφειοκρατία και θα αντιμετωπίσει την διαφθορά. Βλέποντας καλοπροαίρετα το πρώτο βήμα της Κυβέρνησης, προχωράμε να δούμε το επόμενο βήμα που δεν φαίνεται να είναι καθόλου αθώο.
Το δεύτερο βήμα αφορά την δημιουργία ψηφιακών βάσεων δεδομένων και τη δημιουργία νέων καρτών ανά Υπουργείο. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί η φοροκάρτα με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, η κάρτα του εργαζομένου με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, η κάρτα υγείας με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και το ηλεκτρονικό αστυνομικό δελτίο ταυτότητας με ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Άρα το δεύτερο στάδιο είναι η δημιουργία των ψηφιακών βάσεων δεδομένων ανά Υπουργείο που απολήγουν σε ηλεκτρονικές κάρτες.
Το τρίτο και τελευταίο στάδιο για την εφαρμογή της περιβόητης Κάρτας του Πολίτη, αποτελεί το πλέον σημαντικό κομμάτι ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Συγκεκριμένα στο τελευταίο αυτό στάδιο θα πραγματοποιηθεί διασύνδεση των προαναφερθέντων ψηφιακών βάσεων δεδομένων σε μια κοινή βάση τη λεγόμενη Κάρτα του Πολίτη. Δηλαδή η Κάρτα του Πολίτη θα είναι μια υπερκάρτα που θα περιέχει ψηφιακά όλα τα δεδομένα για τον συγκεκριμένο πολίτη. Ο διαχειριστής αυτού του ψηφιακού συστήματος θα μπορεί να έχει στην οθόνη του Ηλεκτρονικού του Υπολογιστή το προφίλ του κάθε ανθρώπου, δηλαδή να γνωρίζει το εργασιακό του προφίλ, το ιατρικό προφίλ, το καταναλωτικό του προφίλ κ.α.
Προχωρώντας παρακάτω, με την υλοποίηση του σχεδιασμού της Κυβέρνησης και την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη προκύπτουν δύο ακόμα μεμπτά σημεία του εγχειρήματος. Το πρώτο αφορά την επιβάρυνση που θα επιφέρει στον Κρατικό Προϋπολογισμό η υλοποίηση και η υποστήριξη λειτουργίας της Κάρτας του Πολίτη, ιδιαίτερα στους χαλεπούς δημοσιονομικά καιρούς που βιώνουμε. Το δεύτερο αφορά την αναγκαστική ή την προαιρετική παραλαβή της κάρτας, στο οποίο η Κυβέρνηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Γιατί αν αντικαταστήσει, όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, το σημερινό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, σημαίνει ότι για να έχω δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ηλεκτρονικό πλέον, θα παραλάβω υποχρεωτικά την Κάρτα του Πολίτη, κάτι το οποίο καθιστά αναγκαστική τη χρήση» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ