Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.12.10

Συνεχίζεται στη Βουλή, σε υψηλούς τόνους, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κριτική ασκείται και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται στη Βουλή, σε υψηλούς τόνους, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κριτική ασκείται και από βουλευτές της συμπολίτευσης.


«Στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα "όχι", έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου.

Την πρόταση να μην λάβουν για δύο χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρας Νασιώκας, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα.

Την αντίθεσή του στις περικοπές μισθών εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε πως θα λάβει «πολύ σύντομα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διαπιστώνοντας πως ο ελληνικός λαός, δέχεται να αντιμετωπίσει τα βάρη της παρούσας οικονομικής κρίσης, πιο εύκολα, εφ' όσον ικανοποιείται το αίσθημά του για Δικαιοσύνη στον δημόσιο βίο.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα αναγκασθεί να τον αναθεωρήσει, επιβάλλοντας και άλλα μέτρα εισπρακτικά.

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε και η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ