Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.12.10

Αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή

Αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή

«Από 1ης Απριλίου θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με σκοπό την 1η Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί και από την 1η Ιουλίου να αρχίσει να εφαρμόζεται η συγχώνευση νοσοκομείων με τις διάφορες μορφές της». Αυτό δήλωσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος». Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, η αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων θα προχωρήσει με βάσει την προπαρασκευή που έχει ήδη ολοκληρώσει το ΚΕΣΥ.



Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «στον προϋπολογισμό του 2011, που περιορίζεται στα 5,518 δισ. ευρώ έναντι 6,1 δισ. που ψήφισε η Βουλή, μειώνουμε τις δαπάνες στον χώρο της υγείας χωρίς, όμως, να στερούμε υπηρεσίες από τους πολίτες, αλλά με εξορθολογισμό του συστήματος, με την καταπολέμηση της σπατάλης και τη λήψη μέτρων που αυξάνουν τους ίδιους πόρους του συστήματος».

Νωρίτερα, ο κ. Ροντούλης, με αφορμή την αναφορά του κ. Λοβέρδου ότι «στοχεύουμε να εξοικονομηθούν μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάει με άλλους τρόπους να βάλει χέρι στα πολυτεκνικά επιδόματα».

«Το 2011 είναι η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι μας οραματιστήκαμε» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ενώ, σχολιάζοντας αναφορές «ακόμα και από βουλευτές της δικής μας παράταξης», όπως είπε, «ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά» έκανε λόγο για μισή αλήθεια σημειώνοντας ότι τα μέτρα "δεν ανήκουν στο πρόγραμμα και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ" αλλά "αυτό ήταν όμως το χρέος μας και αυτό κάναμε με πλήρη συνείδηση του πολιτικού κόστους που θα είχαμε».

Σε συστράτευση κάλεσε τα κόμματα και το σύνολο της κοινωνίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κοινωνικής βίας, που παρατηρείται εσχάτως, και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των σωμάτων ασφαλείας, με καλύτερη εκπαίδευση, κατάρτιση, επανακατάρτιση και νέο εξοπλισμό. Αναφέρθηκε στην επικείμενη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης λαθρομεταναστών, αλλά και στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου για την ίδρυση υπηρεσίας ασύλου και πρώτης υποδοχής μεταναστών - ενώ ανέπτυξε και τον σχεδιασμό του υπουργείου του για το Λιμενικό Σώμα, την Οικονομική Αστυνομία και τον θεσμό του εθελοντικού πυροσβέστη.

Σε επίθεση προς την Νέα Δημοκρατία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, πως «ενώ φορά ακόμα το αλεξίπτωτο του 2009, μας κάνει μαθήματα διακυβέρνησης του σκάφους», ενώ για την Αριστερά είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει την αυτοκριτική της για «τα πλέον ακραία αιτήματα που έχει υιοθετήσει κατά καιρούς».

«Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, δύσκολες αποφάσεις. Με τον Προϋπολογισμό δίνουμε τον οδικό δημοσιονομικό χάρτη της χώρας. Περιγράψαμε το παραγωγικό πρότυπο στο οποίο στοχεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Αυτή είναι η μόνη ανάπτυξη που διασφαλίζει σταθερά θέσεις εργασίας και μισθούς. Είναι η μόνη που αποφέρει σταθερά έσοδα για να χρηματοδοτήσουμε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Είναι η μόνη που θα μας επαναφέρει στον παγκόσμιο χάρτη, ως χώρα σταθερή και αξιόπιστη, ως χώρα ισχυρή» τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

Να αλλάξει πολιτική, να δώσει ανάσα στην οικονομία, να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και ανάκαμψης και να υιοθετήσει τις άμεσα εφαρμόσιμες, προκοστολογημένες και δοκισμένες πολιτικές που προτείνει η ΝΔ, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και την κατηγόρησε ότι υπέγραψε ένα Μνημόνιο που όχι μόνον δεν ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης, αλλά υπαγορεύτηκε από ανθρώπους που ουδεμία αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας είχαν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε έκθεση της ΕΕ, η οποία - όπως είπε - αναδείκνυε τις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των σπρεντ και η οποία, σημείωσε ότι αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ και προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για να αποδειχθεί αν όντως υπάρχει επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΔΝΤ και ποιο είναι το περιεχόμενό της σχετικά με τα μέτρα.

Ταξικό, αντιλαϊκό και σκληρό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2011 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία καθώς όπως είπε, χρησιμοποιεί το μνημόνιο ως πρόφαση για να επιβάλει όλα αυτά τα καταστροφικά και σκληρά μέτρα.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ