Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.12.13





ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2014



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Προϋπολογισμός που φέρνετε για το 2014 λέτε ότι στοχεύει στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φαντάζομαι ότι εννοείτε ένα πρωτογενές πλεόνασμα όμοιο με το φετινό, δηλαδή προϊόν δημιουργικής λογιστικής στην οποία ειδικευόταν ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης.

Το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα προέρχεται από άγριους φόρους, ειδικά σε μισθωτούς και συνταξιούχους και φυσικά στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Κάνετε στάση πληρωμών και ταυτόχρονα κάνετε και ανεπίτρεπτες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, ειδικά σε μία εποχή που η Ελλάδα διέρχεται όχι μόνο οικονομική, αλλά και ανθρωπιστική κρίση. Οι άνεργοι είναι δύο εκατομμύρια και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι άλλο ένα εκατομμύριο. Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά και λιποθυμούν. Βρεφονηπιοκομεία δεν έχουν να πληρώσουν για φαγητό και θέρμανση, πόσο μάλλον για μισθούς.

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες. Έχουμε τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα. Πάνω από είκοσι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, μοναχά στην Αθήνα, κοιμούνται σε στοές καταστημάτων, παγκάκια, πάρκα και κάτω από γέφυρες.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια κοινωνική κόλαση, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει σύγχρονο κράτος σε καιρό ειρήνης και εσείς επαίρεστε για ένα πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο δεν είναι καν καθαρό. Λέτε ότι με αυτό το εφόδιο θα βγούμε από τα μνημόνια και θα δανειστούμε από τις αγορές. Δεν λέτε αλήθεια.

Κατ’ αρχήν, προκύπτει αποδεδειγμένα χρηματοδοτικό κενό που οδηγεί σε νέο πακέτο στήριξης και νέο μνημόνιο. Δεύτερον, με το χρέος στο 176% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Κομισιόν, πώς θα βγείτε στις αγορές; Είναι αυτό το χρέος βιώσιμο; Και αν βγείτε στις αγορές, τι θα αναζητήσετε; Ξανά δανεικά με επιτόκια της τάξης του 6% και του 7%;

Πάμε να κλείσουμε τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας, μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο ύφεσης και το χρέος δεν έχει μειωθεί ούτε έχει γίνει βιώσιμο ως ποσοστό. Δεν έχουμε καταφέρει να σταθούμε στα πόδια μας. Αυτό τι σημαίνει; Ότι αυτή η πολιτική έχει αποτύχει.

Στοχεύετε λοιπόν σε πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014. Πώς θα το κάνετε; Με άγρια πάλι φορολόγηση, χειρότερη από τη φετινή; Διότι ήδη σήμερα ξεκινήσατε κατασχέσεις μικροοφειλετών, διώκετε οικογενειάρχες και τους κλείνετε στη φυλακή, τους ρεζιλεύετε στον περίγυρό τους και στην οικογένειά τους για 5.000 ευρώ, τους ξεφτιλίζετε, χάνουν την αξιοπρέπειά τους και κάποιοι από αυτούς πηδάνε από τα μπαλκόνια.

Αυξάνετε πάλι τους φόρους στα ακίνητα. Το 2010 πήρατε 487 εκατομμύρια. Το 2013 εκτοξεύτηκαν οι φόροι στα 2.780.000.000 ευρώ, ενώ για το 2014 στα 3.940.000.000 ευρώ. Δηλαδή, μέσα σε τέσσερα χρόνια οκταπλασιάσατε τους φόρους. Μετατρέπετε την ατομική και οικογενειακή ιδιοκτησία σε έγκλημα, το οποίο και τιμωρείται σκληρά.

Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου ο πολίτης φορολογείται τόσο αδυσώπητα, όχι για τον πλούτο που παράγει, αλλά για το ίδιο του το σπίτι, γι’ αυτά που κατέχει και μάλιστα με ψεύτικες αντικειμενικές αξίες; Αυτό είναι παράλογο, είναι αντισυνταγματικό και μην ξεχνάμε την επιβολή αρχικά και τη μονιμοποίηση αργότερα του γνωστού «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το γεγονός ότι έχετε βάλει στο μάτι την ατομική και οικογενειακή ιδιοκτησία αποδεικνύεται και από το ότι ακόμα και όταν φορολογείτε το εισόδημα και πάλι το καθορίζετε ως δήθεν τεκμαρτό, με βάση και πάλι τα ακίνητα. Κληρονομεί κάποιος ένα καλό σπίτι, το αποκτά δουλεύοντας ή το χρωστά ακόμα στις τράπεζες και το κράτος τον θεωρεί αυτομάτως πλούσιο, ανεξαρτήτως αν έχει μείνει άνεργος, αν οι επαγγελματικές του αποδοχές έχουν συρρικνωθεί δραματικά.

Κύριοι συνάδελφοι, οι Έλληνες έχουν εξαντληθεί οικονομικά και δεν μπορούν να πληρώσουν πια όλους αυτούς τους ληστρικούς φόρους δήμευσης και τα χαράτσια.

Έρχονται Υπουργοί της Κυβέρνησης και λένε διάφορα, όπως κάποιος είχε πει: «Δεν έχεις να πληρώσεις το σπίτι σου; Πούλησέ το». Εκεί φτάσαμε. Αυτή είναι η λογική. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζετε.

Ταυτόχρονα, έχετε σχέδιο να άρετε το καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ακόμα και για την πρώτη κατοικία. Ακολουθείτε κατά γράμμα την κυνική και απάνθρωπη πολιτική της τρόικα, που λέει: «Πάρτε τους τα σπίτια κι αν θέλετε να έχετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε στη θέση τους κοιτώνες αστέγων». Φυσικά, ο κ. Τόμσεν σας λέει: «Αφού το δημόσιο ήδη βγάζει στο σφυρί πενήντα δύο ακίνητα καθημερινά, γιατί να μην το κάνουν και οι τράπεζες;».

Υποκρίνεστε πως τάχα κάνετε διαπραγμάτευση. Η τραγική αλήθεια είναι ότι δεν έχετε σκοπό για καμία προστασία στους οφειλέτες και στην ελληνική οικογένεια. Τον Ιούνιο εμφανίσατε τον Υπουργό Ανάπτυξης, ως πολιτικό λαγό, για να μιλήσει για την άρση απαγόρευσης. Μετρήσατε αντιδράσεις, τον διαψεύσατε και τώρα έρχεστε να το κάνετε πράξη.

Η υποκρισία σας φαίνεται ακόμα και από το γεγονός ότι το περίφημο σχέδιο για ρυθμίσεις των δανείων που είχε φέρει τότε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης δεν εξυπηρέτησε ούτε το 2% των οφειλετών, διότι ο οφειλέτης έπρεπε να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε επτά αυστηρούς όρους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι γεγονός ότι δεν πρόκειται να βοηθήσετε τους φτωχούς. Οι φτωχοί έχουν ήδη τελειώσει. Αν δεν υπήρχαν τα συσσίτια από τις ενορίες και τους δήμους, τα κοινωνικά παντοπωλεία, η ελεημοσύνη συγγενών και φίλων, θα είχαν πεθάνει της πείνας.

Ο μέσος οικογενειάρχης που χωρίς καμία δική του ευθύνη έχει χάσει το 50% του εισοδήματός του και παλεύει να μεγαλώσει δύο παιδιά, να πληρώσει πάγια, τροφή, ρουχισμό και από πάνω ένα σωρό φόρους και χαράτσια δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις για τις δανειακές υποχρεώσεις του που είχε αναλάβει την εποχή πριν την κρίση. Τι είναι αυτός ο άνθρωπος; Είναι ένας μελλοντικός άστεγος;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε και προτείνουμε κούρεμα δανείων, αναβολή των πλειστηριασμών για όσο διαρκεί η κρίση. Κι αν υπάρχουν μπαταχτσήδες, εύκολα με τους υπάρχοντες νόμους μπορείτε να τους βρείτε και να τους πάρετε τα χρήματα. Διότι, ας μην γελιόμαστε, υπάρχουν νόμοι για να βρείτε αυτούς τους γνωστούς άγνωστους, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν.

Το πιο βασικό όμως και αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να προστατεύσετε την ελληνική οικογένεια. Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους συναδέλφους. Αποδείξτε ότι δεν είστε μέρος αυτής της μεθόδευσης που θέλετε να εξοντώσετε τους Έλληνες. Στηρίξτε την ελληνική οικογένεια. Έχετε ευθύνη ως Βουλευτές. Μην ξεχνάτε πως είστε εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και οφείλετε να υπηρετείτε το συμφέρον του.

Καταψηφίστε αυτόν τον Προϋπολογισμό, όπως κάνουμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί πραγματικά δεν βγάζει πουθενά, γιατί πραγματικά έχουμε κουραστεί να ακούμε ψέματα. Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια.

Ευχαριστώ πολύ.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ