Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.10.11

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2011

Κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ο Βουλευτής του ν. Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Ο Βουλευτής εξέφρασε τον απλό πολίτη όταν διερωτήθηκε «ποιος υπουργός και ποιος υφυπουργός μπορεί να περπατήσει ελεύθερα στον δρόμο ανάμεσα στον κόσμο;» 
 


ενώ παρότρυνε την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης: «Βγείτε από τους πύργους της εξουσιαστικής αλαζονείας που είστε κλεισμένοι. Νιώστε τον απλό άνθρωπο, νοιώστε την κοινωνία, η κοινωνία είναι εξοργισμένη, η κοινωνία βοά.» Συνεχίζοντας την κριτική προς την κυβέρνηση τόνισε: «Έχετε προ καιρού ξεπεράσει τα όρια της εξουσιοδότησης που σας έχει δώσει ο κόσμος με την ψήφο του. Σπάσατε το συμβόλαιο σας με τον λαό, τόσο πολύ και τόσο έντονα, όσο καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να πράξει από το 74 και μετά».
Ο κ. Γαληνός επίσης κατήγγειλε την λογική του φόβου και των εκβιαστικών διλημμάτων, που προωθεί η κυβέρνηση, ως μέσο για να ακυρώσει την λειτουργία της Βουλής. Μίλησε για «φόβο χτισμένο σε ένα εκβιαστικό δίλλημα που σιγά σιγά αυτονομήθηκε και εκβιάζει ακόμα και αυτόν που το δημιούργησε». Επίσης τόνισε ότι «εάν δεν ανακτήσουμε την συλλογική, θεσμική μας αξιοπιστία ως σώμα έναντι της κοινωνίας, εάν δεν ανακτήσουμε την νομιμοποίηση μας, τίποτα δεν έχει σημασία, γιατί τίποτα πια δεν είναι εφαρμόσιμο.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ