Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.6.11

* ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧ.ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις».

*ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
 

Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα, στο οποίο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, θα έλεγα, επιμένουμε ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελλάδα περνάει ιστορικές στιγμές και ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, δεν είναι μόνο δημοσιονομική, αλλά είναι κρίση και κοινωνική και πολιτική.
Και επιμένουμε καιρό τώρα σε ένα μοναχικό αγώνα αρχών για να αναδείξουμε και να στείλουμε τα μηνύματα πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία βέβαια, αλλά με κάποια ελπίδα προς την Κυβέρνηση ή την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ότι στη χώρα μας υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των πολιτικών που εφαρμόζονται και των φορέων που τις εφαρμόζουν, της Κυβέρνησης δηλαδή.
Και αυτό έχει εκδηλωθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Η αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη πολιτική και με την κυβερνητική πρακτική είναι πασίδηλη επί σειρά μηνών και παροξύνεται διαρκώς. Αυτό το πραγματικό και τεράστιας σημασίας ιστορικό γεγονός, η Κυβέρνηση και όλοι της οι Υπουργοί ή οι περισσότεροι, προσπαθούν μήνες τώρα να μην το αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο. Ακόμα και σήμερα έχουμε δηλώσεις από τον υπουργικό θώκο ότι θα παραμείνουν όρθιοι στις θέσεις τους, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, ανύπαρκτη λαϊκή εντολή.
Αυτά, κύριε Πρόεδρε, είναι μείζονος σημασίας ιστορικά θέματα. Χθες, δεν υπήρξε μόνο η φαιδρότητα των γεγονότων, αλλά και η άρνηση των ρόλων των δυο κορυφαίων πολιτικών εκπροσώπων των μέχρι τώρα κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων.
Ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε το ρόλο του ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε τις πολιτικές θέσεις, τις οποίες διακήρυσσε μέχρι τώρα απέναντι σε όλα αυτά τα οριακά διλήμματα που προσπαθεί να θέσει μήνες τώρα στην ελληνική κοινωνία και τα εκβιαστικά διλήμματα η Κυβέρνηση. Είναι πολύ επικίνδυνο, είναι ολισθηρό το έδαφος και η Κυβέρνηση δεν ακούει.
Ευτυχώς, σε αυτά τα οριακά διλήμματα συμπιεσμένοι, ένας προς ένας τώρα πια Βουλευτές –την αρχή την είχε κάνει η άξια συνάδελφος κυρία Σοφία Σακοράφα- παίρνουν τη θέση της. Έχουμε πάμπολλες κριτικές για τους συναδέλφους και τη στάση τους μέχρι τώρα, αλλά είναι κορυφαία στιγμή για κάθε Βουλευτή η απάντηση στα εκβιαστικά και οριακά διλήμματα που επιμένει με επικίνδυνο τρόπο να θέτει η κυβερνώσα πλειοψηφία.
(Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Η λαϊκή ετυμηγορία, η περισσότερη δημοκρατία είναι η διέξοδος για τη λύση αυτού του δράματος. Εκλογές εδώ και τώρα, να μιλήσει, να δώσει τη λύση η κοινωνία με έντιμους όρους, με έντιμους τρόπους και ένας από αυτούς είναι η απλή αναλογική εδώ και τώρα άμεσα και η ενίσχυση της κοινωνίας χωρίς κινδυνολογίες, ελεύθερα να αναδείξει τις νέες πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, για να πάρουν τα ηνία μιας πραγματικής διακυβέρνησης που θα συνταιριάζει τη λαϊκή βούληση με τις μεγάλες βαθιές τομές στην πολιτική, στη διοίκηση, στην οικονομία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην εθνική ανεξαρτησία, στη λαϊκή κυριαρχία.
Αυτές οι στιγμές χρειάζονται πραγματικά όρθιους πολιτικούς και πολιτικούς που θα πάνε μαζί με την κοινωνία, μαζί με το λαό. Διαφορετικά, εκβιάζουμε τα πράγματα και θα πληρωθεί βαρύτατο το τίμημα για τη χώρα και για την Ελλάδα όσο μένουν στην Κυβέρνηση τέτοιου είδους λογικές και τέτοιου είδους φορείς που τις υπηρετούν.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ