Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.6.11

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι το νομοσχέδιο που συζητείται και το οποίο είναι, πιθανότατα, το τελευταίο μιας απερχόμενης κυβέρνησης, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό νομοσχέδιο. Όμως νομίζω ότι οι περιστάσεις απαιτούν πρόσθετη πολιτική ευθύνη. Χθες φθάσαμε στο "παρά 1΄" να γίνει μία οικουμενική κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό υπερκομματικής αποδοχής, των περισσοτέρων κομμάτων, αλλά χάλασε. Δεν θα κρίνω ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Το θέμα είναι ότι χάλασε! Ήταν η προσπάθεια του κ. Παπανδρέου η οποία έπεσε στο κενό. Σήμερα δεν έχουμε καθόλου κυβέρνηση. Ακούω διαφόρους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο καθένας ανάλογα με την εσωκομματική πολιτική γεωγραφία, να τοποθετείται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Προϊόντος του χρόνου, διαπιστώνω ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι σαφώς υπάρχει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μαζεύουν υπογραφές! Ακούει ο κόσμος στις τηλεοράσεις ότι οδηγήστε σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας όπου δεν ξέρουμε ακόμα αν θα επιβεβαιωθεί η εντολή στον κ. Παπανδρέου ή θα αμφισβητηθεί.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
Αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά θέματα. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Τόσο κρίσιμη που δεν ξέρουμε αύριο-μεθαύριο εάν η Ελλάδα θα είναι όπως την έχουμε γνωρίσει. Πιστεύω ότι δικαιούται ο αξιότιμος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να λάβει κι αυτός ανάλογη πρωτοβουλία για σύνθεση Οικουμενικής κυβέρνησης. Και πιστεύω ότι ενδεχομένως να έχει περισσότερη τύχη από αυτήν που εξαντλήθηκε χθες το βράδυ με την έκλειψη της Σελήνης! Θέλω να πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει έτσι. Να πω λοιπόν στα δύο κόμματα που έχουν σύγκληση των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων: Σήμερα η κάθε σύγκληση ξεπερνά τα όρια ενός εκάστου κόμματος. Θέλω να καταλάβουν ότι ο λαός αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει και δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος. Κανένα κόμμα σήμερα, τώρα ή και μετά από εκλογές, δεν μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα πράγματα που περικλείουν, όπως περικλείουν, την Ελλάδα. Ή τώρα ή αύριο θα χρειαστεί μια οικουμενική αντίληψη. Όσο ταχύτερα το λύσουμε το θέμα, τόσο καλύτερα. Προφανώς πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι ο κ. Παπανδρέου. Του το είπα χθες με την έκκληση που του έκανα εδώ από το Βήμα της Βουλής. Το ζήτησε και ο ίδιος ή του το είπε και ο κ. Σαμαράς. Πολύ λίγη σημασία έχει. Αλλά, βεβαίως, νομίζω ότι πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν. Και αυτήν τη φορά οι πρωτοβουλίες να είναι πιο σοβαρές. Δεν μπορεί "μέσω μιας τηλεκάρτας" να παίζεται η Ελλάδα. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση σωτηρίας της Ελλάδας για να δείχνουμε ότι είμαστε πολύ μικροί να αντιληφθούμε. Θέλω να πιστεύω, κ. Υπουργέ, όντας από τους συνετούς και ευφυείς, ότι, τουλάχιστον η δική σας ευαισθησία, θα κατατείνει προς μία προσπάθεια ολοκληρωτικής σωτηρίας της Πατρίδος.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ