Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.2.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ"



Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστ. Ροντούλης κατάθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα την "Ένταξη ΑΠΕ-ΜΠΕ στις ΔΕΚΟ".
Το κείμενο της Ερώτησης του κ. Ροντούλη έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: "Ένταξη ΑΠΕ-ΜΠΕ στις ΔΕΚΟ"

Βάσει του γνωστού Προεδρικού Διατάγματος 191, το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρέπει να επιχορηγείται ετησίως με 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η Κυβέρνηση κατέβαλε για το 2010 μόλις 9.405.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην μισθοδοσία των 300 εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τούτων δοθέντων, αρκετά πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μια εν εξελίξει κυβερνητική προσπάθεια υποβάθμισης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ- ΜΠΕ, έτσι ώστε να απαξιωθεί και εν συνεχεία να ενταχθεί στις ΔΕΚΟ, παρά το γεγονός ότι το Π.Δ. 191, με το οποίο συνενώθηκε το ΑΠΕ και το ΜΠΕ, αναφέρει στο πρώτο άρθρο του, ρητά και κατηγορηματικά, ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαιρείται από τις ΔΕΚΟ.

Έτσι ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σχεδιάζεται, πράγματι, από την Κυβέρνηση η ένταξη του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων στις ΔΕΚΟ;

2. Θα συνεχισθούν και το 2011 τα προβλήματα μισθοδοσίας που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ;

Ο ερωτών βουλευτής

Αστέριος Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ