Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.2.11

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα τα «Κλειστά Επαγγέλματα», τόνισε τα εξής: ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 50 ΔΙΣ– ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ - ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα τα «Κλειστά Επαγγέλματα», τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ:
«Παρακολούθησα τη συζήτηση για τα περίφημα 50 δις αποκρατικοποιήσεων. 2 είναι οι πυλώνες:
Πρώτον, το άκομψο-άστοχο των τροϊκανών, οι οποίοι θεωρούνται πλέον από εμάς persona non grata και το ίδιο νομίζω πιστεύει και η ΝΔ και η κυβέρνηση. Άρα, τους ειδοποιούμε ότι δε μπορούμε να τους ξαναδεχτούμε στην Ελλάδα, είναι persona non grata και περιμένουμε να μας στείλουν άλλους.
Δεύτερον, πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ. Συνέφαγαν την προηγούμενη μέρα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μίλησαν μαζί σας και μετά έδωσαν τη συνέντευξη, με την οποία σας «κατήργησαν». Η κυβέρνηση αντέδρασε πολύ αργότερα, δείχνοντας ότι δεν έχει αντανακλαστικά.
Και από εκεί που ευκόλως και ανέτως έρχονται και λένε 50 δις περιουσία του Δημοσίου να πωληθεί, εσείς πάτε στο άλλο άκρο. Ένα επικίνδυνο εκκρεμές! Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει θα νομοθετήσουμε και θα το βάλουμε όρο και στο Σύνταγμα ότι δεν πωλείται ελληνική γη. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό. Να θυμίσω πόσα συμβόλαια έχουν γίνει και από πλευράς ΝΔ και από ΠΑΣΟΚ; Να θυμίσω πόση δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί;
Στο Μνημόνιο υπάρχει πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις 7 δις την 3ετία 2011-2013, εκ των οποίων το 1 δις μέσα στο 2011.
Πράγματι η ΝΔ μίλησε για 50 δις! Πριν ενάμιση χρόνο σας είχα πει για τα κληροδοτήματα που καλύπτουν όλο το χρέος σχεδόν σε αξία».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ:
«κ. υπουργέ, το θέμα είναι ότι, όταν κάποιος χρωστάει, κοιτάζει πρώτα να δει πόσα πραγματικά χρωστάει. Σας είχα μιλήσει για το επαχθές χρέος, πρόταση που υιοθέτησε στη συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν το ψάχνετε; Ξαναλέω ενδεικτικά ότι πήραμε τα Mirage 2 φορές παραπάνω, τα F-16, τα Leopard, η SIEMENS μας χρωστάει 2 δις –και είμαι σε κόντρα με τον κ. Παμπούκη γιατί οδηγείται σε έναν συμβιβασμό. Εάν αυτός ο συμβιβασμός δεν μας αποφέρει πολλά μηδενικά, εμείς θα τον καταγγείλουμε άμεσα.
Επειδή λοιπόν κάποιοι εκ των υπουργών που επελέγησαν από τον Παπανδρέου, το Μητσοτάκη, το Σημίτη, τον Καραμανλή ήταν κατώτατοι των περιστάσεων και έβαλαν στην τσέπη, θα πληρώσει ο λαός το χρέος;
Εάν ζητήσουμε να γίνει μια εκτίμηση για το πραγματικό χρέος μας από ανεξάρτητους πραγματογνώμονες, θα βρούμε ότι τουλάχιστον τα 50 δις, από το συνολικό χρέος, δεν τα χρωστάμε».



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΠΙΤΑΣ” ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ:
«Αλλά όπως και να’ χει, κάποια στιγμή θα τελειώσει η χρηματοδότηση από την τρόικα. Μέχρι πότε θα δανειζόμαστε; Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε ότι όσο παράγουμε, τόσο θα είναι τα έξοδά μας. Δε μπορούμε να πληρώνουμε παραπάνω απ’ ό, τι εισπράττουμε. Ακούω ότι πρέπει να ξαναβγούμε στις αγορές, όμως, πόσο θα τραβήξει αυτό το γαϊτανάκι του δανεισμού; Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα αυξήσουμε την πίτα μόνοι μας.
Και υπάρχουν προτάσεις. Σας είπα στη συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες, ενδεικτικά, την πρόταση να κυκλοφορούν όλα τα λεωφορεία με μεθάνιο που έχει μισή τιμή από το πετρέλαιο και να το παίρνουμε από τη ΔΕΠΑ. Σας είπα στο νομοσχέδιο για την Υγεία, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός λαμβάνει 1 δις επιδότηση κάθε χρόνο από το κράτος. Και τα έσοδά του καλύπτουν το 80% της μισθοδοσίας ετησίως. Δώστε το μάνατζμεντ σε όποιον μπορεί να το λειτουργήσει με 200-300 εκατ., αντί για 1 δις».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ:
«Ακούω τώρα “Δεν πουλάμε, δεν πουλάμε!”. κ. υπουργέ, έχουμε μία σειρά νησιά ανεκμετάλλευτα. Βρείτε λοιπόν ανθρώπους να τα χτίσουν. Πείτε “σου δίνω αυτό το νησί για 60, για 100 χρόνια να το κάνεις ό, τι θέλεις τουριστικά, αλλά θα μου παραχωρήσεις 10 σπίτια πάνω σε αυτό να βάλω άπορους Έλληνες, να εξασφαλίσω ότι δεν θα αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία στο νησί”.
Ποιος ήρθε, όμως, να κάνει μια μεγάλη επένδυση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Σε ποιο νομό κάπνισε φουγάρο; Κάναμε 200-300 θέσεις εργασίας; Να σας πω θέσεις εργασίας που χάθηκαν από όλους τους νομούς, με πρωταθλητή το νομό Ημαθίας, που χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας; Όλα αυτά που λέμε, λοιπόν, είναι αίολα και μετέωρα, εφόσον κανείς δεν έρχεται να αγοράσει.
Τι πρέπει να πει η Ελλάδα, κ. Υπουργέ: Τι δεν πωλείται. Δεν πωλείται αρχαίος τόπος, δεν πωλείται η παραμεθόριος κτλ. όλα τα άλλα πωλούνται, εάν πρόκειται να ξεχρεώσουμε, εάν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα. Να καταλάβουν όλοι, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Πείτε, λοιπόν, ότι είχαμε έναν πραγματικό πόλεμο με την Τουρκία, ο οποίος θα διαρκούσε. Δεν θα πωλούσαμε ένα ακίνητο για να πάρουμε εκείνη τη στιγμή δύο άρματα για να πολεμήσουμε τον εχθρό; Πόλεμο έχουμε και σήμερα! Θα βάλουμε όμως μια προτεραιότητα: Δεν πωλείται η Ακρόπολις, δεν πωλείται ο Λευκός Πύργος. Όλα τα άλλα γιατί δεν πωλούνται; Εσείς φτάσατε την Ελλάδα εκεί, αλλά η χώρα είναι αναγκασμένη να επιβιώσει. Τη φτάσατε εσείς τα δύο κόμματα εκεί, που συζητάμε σήμερα εάν πρέπει να σωθεί ή όχι. Και πρέπει να σωθεί! Μπορούμε να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών; Όχι! Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε διαρκώς την τρόικα πάνω απ’ το κεφάλι μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ:
«Εμείς προσερχόμεθα στο διάλογο για να βρεθούν λύσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είδε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και είπε ελάτε όλοι να δώσετε προτάσεις, να βρούμε λύσεις. Δεν πρέπει να πάμε όλοι να καταθέσουμε προτάσεις που θα διυλίσει ή θα επωάσει ο υπουργός; Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η αγκύλωση κάποιων; Είπα ότι εάν αποτύχει ο Παπακωνσταντίνου θα αποτύχει και η Ελλάδα, και κόντεψα να παρεξηγηθώ. Όμως, αυτή είναι η αλήθεια και το ίδιο θα έλεγα για όποιον ήταν στη θέση του. Στη φάση αυτή με ενδιαφέρει να μην αποτύχει η Ελλάδα. Ας επιτύχει η Ελλάδα και ας επιτύχει και ο Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο θα έλεγα εάν στη θέση του Παπακωνσταντίνου ήσαστε εσείς κ. Λαφαζάνη.
Και κάνω έκκληση στον αξιότιμο Αρχηγό της ΝΔ να πάμε στο διάλογο και ας διαφωνήσουμε. Να καταγραφεί όμως η άποψή μας και η διαφωνία. Δε μπορούμε να τον αφήσουμε μόνο του τον υπουργό Οικονομικών, δεν μπορεί να το σηκώσει όλο το βάρος μόνος του. Την πρόσκληση αυτή σε διάλογο την κάνει η Ελλάδα διά στόματος Παπακωνσταντίνου. Η Δημοκρατία δημιουργεί θεσμικές υποχρεώσεις στα κόμματα».
ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ:
«Επί του νομοσχεδίου δύο λόγια: Μη νομοθετείτε τίποτα κάτω από πίεση κ. υπουργέ. Δεν είναι σωστό. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε πιο φτηνή τη ζωή μας εδώ που βρισκόμαστε. Συζήτησα με όλους και οι μηχανικοί δέχονται μείωση 30% στην αμοιβή τους και οι δικηγόροι 20% μείωση ανά υπόθεση. Μείνετε εκεί κ. υπουργέ, δεχτείτε αυτό και μην ανακατεύετε όλη την “τράπουλα” τη δεδομένη στιγμή».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ