Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.9.10

Έγινε πολλή συζήτηση για το άρθρο 23 και καλώς έγινε. Εγώ δε συμφωνώ με την κυβέρνηση ότι «θεομηνία» και «απεργία» είναι το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ με την απεργία, αρκεί να υπάρχουν κανόνες.

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ:



Έγινε πολλή συζήτηση για το άρθρο 23 και καλώς έγινε. Εγώ δε συμφωνώ με την κυβέρνηση ότι «θεομηνία» και «απεργία» είναι το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ με την απεργία, αρκεί να υπάρχουν κανόνες. Από κει και πέρα, αυτό που είναι επικίνδυνο είναι ο εκφυλισμός της απεργίας. Επικίνδυνο είναι αυτό που ίσως κάποιοι ετοιμάζουν για το Σάββατο, για την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, το 2009, η Θεσσαλονίκη είχε γίνει «Βιετνάμ». Και ανάμεσα σε αυτούς που το έκαναν αυτό ήταν και κάποια παιδάκια συναδέλφων από δω μέσα που παρακαλάγανε μετά να μην ασκηθεί δίωξη. Αυτά δε θέλουμε. Δε θέλουμε να αποκλείονται τα καράβια με τους τουρίστες στα λιμάνια, να κλείνουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, με απεργούς σε ρόλο στρατιωτικών απέξω..
Η κυβέρνηση τις προάλλες είπε για απελευθέρωση της ενέργειας και –αμέσως- το συνδικάτο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε: “Θα κατεβάσουμε διακόπτες”. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν- θυμηθείτε εποχή Μπάκουλη.
Το αυθαίρετο κατέβασμα του διακόπτη όμως στην εποχή μας σημαίνει κοινωνική καταστροφή. Ενδεικτικά σας λέω μόνο ότι θα διαγραφεί η μνήμη σε 2 εκατομμύρια υπολογιστές που θα κλείσουν. Θα χαθεί η δουλειά τόσων φοιτητών. Τολμήστε, λοιπόν, να πείτε ότι για τη ζημιά από ενέργεια απεργού, υπεύθυνος απέναντι στο νόμο –έστω αστικά- είναι αυτός που δημιουργεί τη ζημιά. Άρα, λέμε ναι στην απεργία, ναι στην όποια διεκδίκηση των εργαζομένων όχι, όμως, στα ακραία φαινόμενα ή στην απεργία ως πλατφόρμα για δημιουργία από κάποιους ακραίων φαινομένων. Κι εγώ δε συμφωνώ με πολλές οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης όχι, όμως, το Σάββατο να δούμε την εικόνα μιας καιόμενης Θεσσαλονίκης που θα κάνει το γύρω του κόσμου στις τηλεοράσεις και θα λένε πάλι “η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ:
Και, βέβαια, ο χειμώνας δεν θα είναι εύκολος. Θα είναι πιο δύσκολος ακόμα και από τον προηγούμενο. Το ξέρει καλά και ο κ. Πρωθυπουργός ο οποίος θέλησε να προφυλάξει εαυτόν βάζοντας στην κυβέρνηση τους “ομαδάρχες του εσωτερικού αντάρτικου” του κόμματός του!
Πού είναι τα υποσχόμενα ολιγομελή κυβερνητικά σχήματα; Ο ένας στους τρεις του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός! Μιλάμε για το μεγαλύτερο κυβερνητικό σχήμα από τη Μεταπολίτευση –πράγμα που συνεπάγεται νέες δαπάνες για νέους συμβούλους, υπουργικά γραφεία κτλ.




Και φυσικά η γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο πολλαπλασιάζεται. Πήγε ο πρωθυπουργός του 44% στις εθνικές εκλογές και πρότεινε σε πολλούς να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες –έναν θεσμό άλλωστε που εισήγαγε αυτή η κυβέρνηση- και αυτοί του απαντούσαν όχι. Άρα, είναι σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προβλήματα που μετατοπίζονται σε άλλες ατραπούς της πολιτικής δράσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ:
Μοιάζει με δίωξη: φωτογραφίζετε 10 ανθρώπους που θέλετε να απομακρύνετε. Γιατί; Μήπως έκλεψαν; Ή μήπως επειδή τοποθετήθηκαν σε αυτές τις θέσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ:
Είναι δυνατόν να μην έχει οριστικοποιηθεί η διοίκηση στην ΕΡΤ μετά από 10 μήνες διακυβέρνησης; Φαντάζεστε ακέφαλο για τόσους μήνες ένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι;
Κι αλήθεια, μέχρι σήμερα, δεν εντοπίσατε καμία ατασθαλία, καμία λαθροχειρία στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε σχετική ομιλία μου σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα, είχε συμφωνήσει ότι η υπόθεση μπορεί να φτάσει μέχρι και σε Εξεταστική Επιτροπή. Ποιοι όμως μέχρι σήμερα οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη; Σας κατήγγειλα ενδεικτικά το κόστος μιας εβδομαδιαίας εκπομπής –συγκεκριμένα του κ. Παπαδόπουλου- που έφτανε μέχρι και τα 70.000 ευρώ! Το κατεβάσατε περίπου στα 40.000 ευρώ. Πόσα όμως χρόνια κατά το παρελθόν ζημιωνόταν το Δημόσιο από τον κ. Παπαδόπουλο και την εκπομπή του; Αν ψάξετε θα βρείτε πολλές τέτοιες εκπομπές. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να πληρώσουν!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:
Θέλετε να ρυθμίσετε ορισμένα θέματα του Αθλητισμού. Εγώ θα εστιάσω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούνται. Τους μεταφέρετε από τον ΟΠΑΠ στη Γραμματεία Αθλητισμού κτλ ανά 2 – 3 μήνες και τους κρατάτε εγκλωβισμένους σ’ αυτήν την κατάσταση. Αποφασίστε, χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι, ναι ή όχι; Τους θέλουμε για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων; Εάν ναι, μονιμοποιήστε τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ(Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Παφίλη)

Ο απερχόμενος από το βήμα είπε ότι ο λόγος μου είναι «προβοκατόρικος». Μα από αυτό εδώ το βήμα κ. Παφίλη, είχα πει κατά τους μεγάλους βανδαλισμούς του Δεκεμβρίου του 2008, ότι “μπράβο στο ΚΚΕ που μπορεί και περιφρουρεί τις απεργίες και διαδηλώσεις του και δεν μπορούν να εισέλθουν όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι”. Θέλω να καταλάβω, λοιπόν, τι συνέβη μέσα σε 6 μήνες.. Το ΚΚΕ έχασε την δυνατότητά του να περιφρουρεί τις πορείες του; Στην Marfin Bank τι έγινε;
Το θέμα έχει ως εξής: η απεργία είναι θεμιτή και σύμφωνη με το Σύνταγμα. Από εκεί και πέρα δημιουργείται ενίοτε η «πλατφόρμα» για ακραία φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα. Αν κάποιος δεν μπορεί να περιφρουρήσει την απεργία από τους γνωστούς-αγνώστους, που λέει ο κ. Παφίλης ότι τους «ξέρει», ότι «είναι πράκτορες της ΕΥΠ», τότε να αναλάβει την ευθύνη όλων αυτών των γεγονότων, διαφορετικά να καταγγείλει τον Α, το Β, το Γ -δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Έχω λόγους να φοβούμαι και να προβληματίζομαι για αυτά τα οποία έρχονται και πιστεύω θα τα ζήσουμε σε λιγότερο από 1 εβδομάδα.
Απεργία, ναι! Το κάψιμο της περιουσίας του εργαζόμενου, όχι! Κάηκε η Θεσσαλονίκη, ποιος πλήρωσε; Το κράτος πλήρωσε, οι εργαζόμενοι που είπατε και εσείς. Αυτό, λοιπόν, δεν το θέλω. Και επιτέλους κ. Παφίλη, αν εσείς είστε ο «θεωρητικός της απεργίας», φαντάζομαι τι θα γίνει αν εκλεγείτε περιφερειάρχης. Θα γεμίσει η Αττική απεργίες! Αυτό ας το καταλάβει καλά ο λαός που ζει στην Αττική για να ξέρει τι θα ψηφίσει!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ