Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.5.10

Σήμερα κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντίου Ελληνισμού από την Τουρκική θηριωδία. Ο Ελληνισμός έχει και άλλες θηριωδίες να θυμάται, όπως αυτή της Κύπρου, της Σμύρνης, του διωγμού του Ελληνισμού το 1955 από την Πόλη. Σήμερα όμως έχει επικρατήσει ένας ιδιότυπος μιθριδατισμός. Την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, σήμερα στις Απολυτήριες εξετάσεις, το θέμα που επιλέχθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν : “Στου Κεμάλ το σπίτι”! Φαίνεται πως ο «δραγώνειος ιός» έπληξε πάλι το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει απαλείψει και τη λέξη εθνική από τον τίτλο του. Γι’ αυτό το ανοσιούργημα του υπουργείου Παιδείας, πιστεύω πως πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις. Τουλάχιστον μία».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ.



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αστέριος Ροντούλης παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή και αναφερόμενος στο θέμα των σημερινών Απολυτηρίων εξετάσεων της Γ Λυκείου δήλωσε:

«Σήμερα κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντίου Ελληνισμού από την Τουρκική θηριωδία.
Ο Ελληνισμός έχει και άλλες θηριωδίες να θυμάται, όπως αυτή της Κύπρου, της Σμύρνης, του διωγμού του Ελληνισμού το 1955 από την Πόλη.
Σήμερα όμως έχει επικρατήσει ένας ιδιότυπος μιθριδατισμός.
Την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, σήμερα στις Απολυτήριες εξετάσεις, το θέμα που επιλέχθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν : “Στου Κεμάλ το σπίτι”!
Φαίνεται πως ο «δραγώνειος ιός» έπληξε πάλι το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει απαλείψει και τη λέξη εθνική από τον τίτλο του.
Γι’ αυτό το ανοσιούργημα του υπουργείου Παιδείας, πιστεύω πως πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις. Τουλάχιστον μία».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ