Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.12.09

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2010

(Σχολιάζοντας προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ανέγνωσε απόσπασμα από ομιλία του Ρούσβελτ):
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


«Βέβαια, την εποχή που η δική μας πλευρά υπερασπιζόταν τον Ρούσβελτ, η δική σας πλευρά, θυμάμαι, υπερασπιζόταν τον Στάλιν. Τώρα, πώς έγινε ξαφνικά να υπερασπίζεστε τον Ρούσβελτ; Αλλάζουν οι εποχές!

Είναι, πράγματι, μία επέτειος. Πέρα από τη κυρία Κούνεβα, είναι ακριβώς πενήντα ημέρες που η Ψυχογιού είναι, ακόμη, στην εντατική μονάδα, με σφαίρες από τους τρομοκράτες να έχουν διαπεράσει το κορμί της. Ε, και η Πολιτεία της έβγαλε αποζημίωση 17 χιλιάδες. Εγώ συγκρίνω αριθμούς, 17 χιλιάδες, με 260 χιλιάδες. Έτσι, για να ξέρουμε τι γίνεται..



Είναι, όμως, και μία άλλη επέτειος. Είναι έξι μήνες που έγιναν εκείνες οι μεγάλες διαδηλώσεις, εδώ στην Αθήνα, για εκείνον τον πιστό του Κορανίου. Και επειδή κάποια εκδήλωση ετοιμάζεται αυτή την περίοδο για τον άνθρωπο, θέλω να πω σε κάποιους ότι άλλαξε διεύθυνση κατοικίας… Μην τον ψάχνετε, είναι στον Κορυδαλλό για κάποιες ληστείες που έκανε, συν τω χρόνω, ο πιστός με το Κοράνι! Για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται! Είναι αυτός, και κάποιοι άλλοι σαν και αυτόν, στους οποίους θα δώσετε ιθαγένεια και ψήφο»



«Πρέπει να δούμε πώς έχουν τα πράγματα ρεαλιστικά. Ένα ρεαλισμό, τον οποίο έχετε απολέσει οι περισσότεροι στην Αίθουσα γιατί, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ήσασταν συμμέτοχοι σ' αυτό που ζούμε σήμερα. Πρώτα-πρώτα, μακριά η διάθεση για οποιαδήποτε συνομωσία και σκέψη και κινδυνολογία κ.λπ.. Το μοντέλο που ζηλεύαμε όλοι, πριν τέσσερα-πέντε χρόνια, ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας. Θαυμάζαμε την Ιρλανδία. Σκίζει η Ιρλανδία, προχωράει η Ιρλανδία. Τι έπαθε η Ιρλανδία και ήρθε «τούμπα»; Ένα πράγμα: Είπε όχι στο Ευρω-Σύνταγμα! Και μόλις είπε όχι στο Ευρω-Σύνταγμα, της είπαν, “άτακτη είσαι, κάτσε να δεις τι θα πάθεις τώρα”. Και έπαθε. Και μόλις έπαθε και γονάτισε, αμέσως ψήφισε υπέρ του Συντάγματος. Αυτό είναι μία ιστορία.



Μία άλλη ιστορία, την οποία παρακολουθώ, αν θέλετε ως ρεπόρτερ: Πώς ξεκίνησε η πολιτική ιστορία του κ. Σημίτη; Του “έφτιαξαν” τα Ίμια, τον έβαλαν εδώ επάνω να φωνάζει «ζήτω οι Αμερικάνοι» και από εδώ και πέρα του είπαν, “πορεύσου, εδώ είμαστε εμείς να καταλάβεις”. Έρχεται ο επόμενος, ο κ. Καραμανλής, με τη γνωστή του ζωηράδα. Του λένε, “ζωηράδες σε μένα δεν χωράνε, πάρε τις υποκλοπές για να ξέρεις ποιος κυβερνάει. Πήγαινε στην άκρη”. Έρχεται ο Παπανδρέου. Του λένε, “πάρε αυτήν την κρίση, γιατί εγώ θέλω να “προχωρήσουν” τα εθνικά. Πάρε, λοιπόν, εσύ την κρίση, να έχεις”. Έρχεται ο Παπανδρέου και λέει “ κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία”. Αυτό είπε ο Παπανδρέου και δεν το αναλύσαμε, το αφήσαμε και πέρασε. Κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία. Και πριν από τον Παπανδρέου το είπε ένας άλλος θεσμικός παράγων, έξω από το Κόμμα του κ. Παπανδρέου. Το είπε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κατά την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η λέξη «ενθρόνιση» εντός εισαγωγικών. Είπε ότι “κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία της χώρας και τα σύνορα”, επί λέξει. Και το άκουσαν και οι τριακόσιοι! Και κανείς δεν είπε τίποτα, “τι είναι αυτά που λες κυρία μου, πώς κινδυνεύει η χώρα, η εθνική κυριαρχία και τα σύνορα”; Και όπως ελέχθη, υπάρχει στα Πρακτικά της Βουλής. Και ελέχθη και από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ..



Και ερχόμαστε, λοιπόν, εδώ να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Πώς έγινε η κρίση; Ξαφνικά γεννήθηκε η κρίση; Το 2008 γεννήθηκε η κρίση; Από τη μεταπολίτευση και μετά, γίναμε ένα “κράτος κουρελού”. Πρώτα-πρώτα, έρχεται ο Καραμανλής από το Παρίσι. Έρχεται εδώ και μας κουβαλάει όλη τη «Σορβόννη» της εποχής. Και αρχίσαμε και μαζεύαμε στο κράτος ό,τι υπήρχε. Πάρε την Ολυμπιακή, πάρε τα Ναυπηγεία, πάρε όλες τις Τράπεζες, πάρε και το Χίλτον. Τα φορτώθηκε ο Ελληνικός λαός. Και ύστερα από είκοσι χρόνια ήταν τέτοιο το βάρος, που αρχίσαμε να τα ξεπουλάμε. Τις τράπεζες τις δώσατε.. Πάρε μία τράπεζα Λάτση, πάρε εσύ μία Κωστόπουλε, πάρε και εσύ μία. Έτσι τις πετάξατε τις τράπεζες, που μάζευε πριν από είκοσι χρόνια το ελληνικό δημόσιο στην πλάτη του. Πόσο κόστισε, λοιπόν, στο έλλειμμα αυτή η διαδικασία; Τώρα, ξεπουλήσατε για ανταλλακτικά -εννοώ η Πολιτεία- την Ολυμπιακή. Για ανταλλακτικά τη δώσατε. Είναι ψέματα; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μετά έρχεται ο κ. Έβερτ, στην Κυβέρνηση Ράλλη και κάνει το νόμο περί πανωτοκίων. Δισεκατομμύρια εισέρρευσαν στις τράπεζες. Έκλεισε όλη η βιομηχανία. Δεν υπάρχει μεγάλη βιομηχανία της Ελλάδος ή και μικρή, που να μην έκλεισε από το νόμο των πανωτοκίων. Ή δεν είναι έτσι; Μετά ήρθατε εσείς το 1981, τα “πράσινα χαρτάκια”. Πεντακόσιες χιλιάδες άτομα στο δημόσιο! Τρέχα τώρα να μπορέσεις να βγάλεις πέρα το δημόσιο. Ή είναι ψέματα τα χαρτάκια των κλαδικών; Τα ξεχάσαμε; Μετά έρχεται η πολιτική “Τσοβόλα δώστα όλα”. Δώστε τα και εσείς όλα, να δούμε τι θα μείνει. Έβλαψε ή ωφέλησε αυτή η πολιτική; Μετά έρχεται η πολιτική των “σεμνών και ταπεινών”, όπως αυτή εξελίχθηκε με ομόλογα, βατοπέδια και όλο αυτό το αίσχος, το όνειδος, που όμοιό του πολιτικά στην Ελλάδα δεν έχουμε δει, σε σημείο που σήμερα αναγκαζόμαστε να κάνουμε τη μισή Βουλή εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή.



Με τις Επιτροπές τις οποίες το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απεδέχθη με την εισήγηση που έκανα την προηγούμενη Τρίτη, ονομαστικά σε μία-μία, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η μισή Βουλή θα απασχολείται με τα σκάνδαλα. Και ενώ απεδέχθη -και μπράβο του, δείχνει να έχει «ευήκοον ους» ο Πρωθυπουργός- τις προτάσεις μας για εξεταστικές επιτροπές όλων των πραγμάτων, άφησε μία, τις υποκλοπές, γιατί υπάρχει το “ντόπερμαν” και δαγκώνει. Και το ντόπερμαν δεν πρέπει να το ακουμπήσουμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μην βιάζεστε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Χαίρομαι πολύ, κύριε Πρόεδρε. Εάν αυτό, κύριε Πρόεδρε γίνει, θα σας δώσω συγχαρητήρια. Επιτέλους να βάλουμε το ντόπερμαν στην άκρη. Χαίρομαι λοιπόν που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με άκουσε και σ’ αυτήν την πρόταση. Μακάρι να γίνει και το καλοδέχομαι. Και το σημειώνω.. Βέβαια, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αποδοχή των προτάσεών μου. Η πρόταση για την οποία επτά χρόνια φώναζα σ’ αυτήν την Αίθουσα για το ασφαλιστικό, δηλαδή να πληρώνει ο τζίρος τα ένσημα, υλοποιείται. Αυτό που φώναζα για να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, τείνει να γίνει. Και χαίρομαι γι’ αυτό. Αυτό που φώναζα εδώ στη Βουλή για τον Τειρεσία, υιοθετήθηκε. Χαίρομαι και γι’ αυτό. Αυτό που φώναζα και έλεγα όχι πλειστηριασμό στην πρώτη κατοικία, υλοποιείται. Σαφώς και χαίρομαι. Δεν χωρά αμφιβολία. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και ορισμένα θέματα “φάλτσα”...



Θα θέλαμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτά τα οποία ακούγονται τώρα για ψήφο στους μετανάστες, εμάς θα μας βρουν απέναντι. Και επειδή απέναντι έχετε και τον ελληνικό λαό, εγώ κάνω έκκληση στη δημοκρατική ευαισθησία όλων των κομμάτων. Πάμε στο λαό. Να πούμε στο λαό: “Θέλεις ή δεν θέλεις να δοθεί ψήφος στους μετανάστες;” “Θέλεις ή δεν θέλεις ιθαγένεια στους μετανάστες”. Ο λαός να μιλήσει με δημοψήφισμα. Όχι εμείς. Γιατί επιτρέψτε μου, κύριε Αντιπρόεδρε -μια και απουσιάζει ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως- να πω ότι υπάρχει μια πολιτική -να βρω τη λέξη- “μπαμπεσιά”. Ας είναι ακραία η λέξη. Το 2000 ήρθατε στα πράγματα και ύστερα από δυο μήνες, αφού ψηφιστήκατε από τον ελληνικό λαό, παίρνετε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Πριν τις εκλογές δεν είπατε ότι θα δώσετε ιθαγένεια, δεν είπατε ότι θα δώσετε ψήφο στους μετανάστες. Το κάνατε αφού ήρθατε στα πράγματα. Πάμε στο λαό να αποφασίσει.



Σ’ αυτήν την περίπτωση εγώ κάνω έκκληση στον αξιότιμο νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε, αλλάξτε θέση. Πρέπει να αλλάξετε θέση. Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τη θέση την οποία έχετε. Δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο στους μετανάστες. Δεν μπορούμε να δώσουμε ιθαγένεια σε εκείνους που μπήκαν παράνομα στη χώρα. Επιτέλους, κύριε Πρόεδρε, δεν είναι το πρώτο θέμα της χώρας. “Πάτησαν” πάνω σας. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι δεν είναι τόσο θαρραλέοι. Πάτησαν πάνω σας και το φέρνουν τώρα, ως πρώτο θέμα. Έχουμε κρίση, χαλάει ο κόσμος, έχουμε φόβο για τα εθνικά θέματα -το λέει ο Πρωθυπουργός- και φέρνουν την ψήφο για τους μετανάστες. Και αυτό γιατί πάτησαν πάνω σας.

Παρακαλώ πάρα πολύ διασκεδάστε τις εντυπώσεις: Μιλάω γι’ αυτό που είπατε σε συνέντευξή σας στο Βήμα (22.11.209) σ’ αυτό το “ντιμπέϊτ” που είχατε με την κυρία Μπακογιάννη.

Ερώτηση: “Συμφωνείτε με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς;”

“Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα”.

Όχι, κύριε Σαμαρά. Μην συνεργείτε σ’ αυτό το έγκλημα. Μην αλλοιώνετε το εκλογικό σώμα. Αυτό θέλει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωρίζει, κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν θα έχει εκλογικές αντοχές μετά από έξι μήνες μ’ αυτά που κάνει. Και θα πάει στις δημοτικές εκλογές όχι με το υπάρχον εκλογικό σώμα. Θέλει λοιπόν 250.000 ψηφοφόρους που θα τους “σέρνει από τη μύτη”, για να έχει αποτελέσματα. Και τους δίνετε εσείς την ευκαιρία. Παρακαλώ, λοιπόν, να αναθεωρήσετε. Και θα περιμένω να σας ακούσω με πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εσείς θα συνδράμετε στο να πάρουν ιθαγένεια οι λαθρομετανάστες. Γιατί ακούω όλα αυτά, οικονομικοί μετανάστες και τα διάφορα. Ναι, ό,τι θέλει ας είναι. Πάντως σημασία έχει ότι είναι λαθρομετανάστες. Μπήκαν παράνομα στη χώρα. Δεν μπήκαν με τις διαδικασίες που λέει ο νόμος. Και μην κάνετε σύγκριση με τους δικούς μας μετανάστες στη Γερμανία ή την Αμερική. Οι δικοί μας πήγαιναν εδώ στην Πρεσβεία, έκαναν τις εξετάσεις τους, πήγαιναν σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένη δουλειά, με συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας. Εδώ έχουμε λαθρομετανάστευση και γι’ αυτό φωνάζει και ο κ. Χρυσοχοϊδης. Είπε ότι τα 2/3 που μπαίνουν στην Ευρώπη, μπαίνουν από τα ελληνικά σύνορα, γιατί δεν μπορούμε να τα κλείσουμε. Τα έκλεισε η Ισπανία. Εμείς δεν μπορούμε να τα κλείσουμε. Επομένως είναι ένα τεράστιο θέμα και το κόστος πολύ μεγάλο.



Έχετε σκεφθεί, κύριε Παπακωνσταντίνου, πόσα χρήματα φεύγουν από την Ελλάδα ως συνάλλαγμα και πηγαίνουν στις χώρες καταγωγής από το νόμιμο, αν θέλετε, εισόδημά τους, από το παράνομο εισόδημα έξω από το μαγαζί του αλλουνού, που πληρώνει φόρο, πληρώνει ενοίκιο, πληρώνει ρεύμα, πληρώνει υπαλλήλους, πληρώνει Ι.Κ.Α., πληρώνει το δικό του ΤΕΒΕ και ο άλλος απλώνει κουρελού; Πόσα χρήματα βγαίνουν έξω; Αυτά λοιπόν τα δισεκατομμύρια που βγαίνουν έξω από πού τα αναπληρώνουμε; Σ’ αυτό το κυνήγι του ελλείμματος που κάνετε, από πού το αναπληρώνουμε; Όταν ένας μικροεπιχειρηματίας έχει έναν ή δύο υπαλλήλους, εάν δεν πάει φορολογική ενημερότητα στην τράπεζα δεν παίρνει μπλοκ. Αν δεν πάρει φορολογική ενημερότητα ασφαλισμένων στο Ι.Κ.Α., δεν μπορεί να κάνει καμιά πράξη. Αυτός που βγάζει εκατομμύρια προς τα έξω, ρωτάτε πού τα βρήκε. Έχει φορολογηθεί γι’ αυτά τα λεφτά που βγάζει έξω; Έχει ένσημα; Δούλεψε γι’ αυτά τα λεφτά; Τουλάχιστον αυτό γιατί δεν το κάνετε;



Μιλάμε λοιπόν για το κυνήγι του ελλείμματος. Κύριε Παπακωνσταντίνου, ήμουν στο Λονδίνο την ημέρα που φεύγατε. Είδα μερικούς από αυτούς που είδατε και εσείς. Πρέπει να ομολογήσω ότι σαν άτομο τους κάνατε πολύ καλή εντύπωση, αλλά είχαν πάρα πολλά, τεράστια ερωτηματικά, κατά πόσον όλα αυτά τα οποία έδωσε ως κώδικα ο κύριος Παπανδρέου, μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Πιστεύω να γέλασαν το ίδιο έντονα που γέλασαν και με εμένα, όταν τους τα είπα, εκτός βεβαίως εάν ντράπηκαν και δεν γέλασαν. Αλλά γέλασαν με το κατά πόσον μπορούν όλα αυτά να μας βγάλουν από την κρίση. Αυτά τα θεωρούν αστεία, ως μία κατάσταση τραγική. Συνάντησα επιχειρηματίες. Κάποιοι από αυτούς έχουν δυο μεγάλα προγράμματα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν μονάδες στην Ελλάδα. Είπαν, δεν ερχόμαστε, διότι φοβόμαστε. Τι φοβόσαστε; Τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, τα λαδώματα, τη γραφειοκρατία, το αλαλούμ στο φορολογικό σύστημα, την ανυπαρξία εργασιακής ειρήνης, τα καψίματα στην πόλη. Δεν ερχόμαστε και θα πάμε να κάνουμε τις επενδύσεις -θα γίνουν ξενοδοχεία- στην Αίγυπτο! Καθόμουν εκεί και έκανα τον εγγυητή. Ελάτε και θα είμαι εγώ στη μέση, να μην σας τα πάρει ο άλφα, ο βήτα, ο γάμα. Μα, είναι δυνατόν; Έχουμε τέτοια πολυτέλεια και έχουμε τόσες επενδύσεις σ’ αυτόν τον τόπο για να φεύγουν έτοιμες επενδύσεις;



Μιλάτε για έλλειμμα, κύριε Παπακωνσταντίνου. Καταθέσατε το πρόγραμμά σας με την πρόβλεψη ότι σε τέσσερα χρόνια το έλλειμμα θα μπει μέσα. Θα σας έλεγα ότι θα κουβαλήσω στην πλάτη αρκούδα βάρους του κ. Πάγκαλου από την Καστοριά μέχρι εδώ με τα πόδια, εάν το κατορθώσετε!



Κύριε Παπακωνσταντίνου, πηγαίνετε στην Ευρώπη με θάρρος και πείτε ότι δεν μπορώ σε τέσσερα χρόνια. Θέλω δέκα χρόνια. Θέλετε δέκα χρόνια, γιατί αν όλες σας οι δυνάμεις, κύριε Παπακωνσταντίνου -και μιλάω σε οικονομολόγο- δοθούν στο έλλειμμα, θα είναι τέτοια η συμπίεση που δεν θα έχετε ίχνος ανάπτυξης. Από πού θα γίνει ανάπτυξη; Εάν δεν καπνίσουν καμινάδες δεν κάνουμε τίποτα. Κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Έχουμε βάλει το «μπλακεντέκερ» και κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Δεν γίνεται. Θέλουμε δυο πράγματα να τιθασεύσουμε. Έλλειμμα, αλλά ταυτοχρόνως να ενεργοποιήσουμε και την ανάπτυξη. Δεν γίνεται αυτό σε τέσσερα χρόνια.



Και γιατί είσαστε φοβικοί με την Ευρώπη; Δεν καταλαβαίνω.

Η Ευρώπη πρέπει να φοβάται μαζί σας, η Ευρώπη η οποία δέχεται μια μεγάλη επίθεση από το δολάριο. Και θα δείτε ότι η διαμόρφωση του δολαρίου με το ευρώ δεν θα είναι η ίδια του χρόνου τέτοια εποχή. Βρήκε λοιπόν την άκρη και “ξηλώνει το πουλόβερ”, μέσω Ελλάδος. Επομένως, η Ευρώπη θα τρέξει εδώ να μπαλώσει το πουλόβερ να μην της φύγει. Η Ευρώπη έχει ανάγκη να μην πέσουμε. Όχι να δεχόμαστε εμείς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος να μας λέει ότι δεν θα πληρώνουν οι Γερμανοί για τα λάθη των Ελλήνων. Ας πληρώσουν οι Γερμανοί για τα λάθη του ’40-’41 που είναι 10 δισεκατομμύρια. Να πληρώσουν για τη γενοκτονία του 1941 με το λιμό της Αθήνας. Να τα δώσουν αυτά και δεν έχουμε ανάγκη να μας δώσουν χρήματα. Δεν είμαστε επαίτες, απαιτούμε! Αλλά δεν έχετε το θάρρος να βγείτε έξω και να τους τα πείτε. Και αν δεν μπορείτε εσείς, αν υπάρχει ανικανότητα να το επιβάλλετε και να το ζητήσετε από τους Γερμανούς, δώστε το “φασόν” στο Ισραήλ. Ξέρει πώς να τους τα παίρνει. Γιατί εκείνοι τα πήραν και εμείς δεν μπορούμε να τα πάρουμε; Δέκα δισεκατομμύρια είναι. Με 10 δισεκατομμύρια κύριε Παπακωνσταντίνου, γνωρίζετε ότι το έλλειμμα το βάζετε μέσα. Έρχεται λοιπόν η Γερμανία και μας φωνάζει. Πείτε τους λοιπόν ευθέως: Εγώ με τέτοια επιτόκια λεφτά δεν μπορώ να πάρω και θα πάω στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εσείς να τους απειλήσετε ότι θα πάτε. Αυτοί θα τρέχουν από πίσω σας για να μην πάτε, γιατί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όσους δεν γνωρίζουν μας δίνει με πολύ μικρό επιτόκιο, με επιτόκιο κάτω από το μισό και με λιγότερους όρους απ’ αυτούς που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιστρέψτε λοιπόν την απειλή που σας κάνουν εκείνοι.



Και έρχομαι σε αυτές τις περίφημες εταιρείες αξιολογήσεως. Είναι σαν τις δικές μας εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ό,τι λέει η πρώτη λέει και η δεύτερη. Και θυμίζω σε εσάς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι οκτώ μήνες πριν πάρετε το 44% σας έδιναν 24%, ίδιο με το Συνασπισμό. “Μία η άλλη”, σας δίνανε. Τόσο σοβαρές είναι αυτές των δημοσκοπήσεων. Είναι ποιος σας σπρώχνει. Ξέρετε ποιος είναι παρτενέρ της Moody’ s, αλλά και της άλλης… της Fitch σε μεγαλύτερο ποσοστό; Ο κ. Σόρος. Το ξέρετε κύριε Παπακωνσταντίνου. Έχουμε λοιπόν τον κ. Σόρος, ο οποίος στην ουσία μας βαθμολογεί. Και έχω εδώ το ΚΕΡΔΟΣ που λέει για τον κ. Σόρος με τον οποίο κάνουμε και εδώ “δουλειές” στην Ελλάδα, του βγάζουμε και κυκλοφορεί μια εγκυκλοπαίδεια, τη Βαλκανική στη Θεσσαλονίκη, τη δίνουμε στα παιδιά μας. Ο κ. Σόρος! Σοβαροί που είμαστε! Αλλά με την κυρία Δραγώνα στην Κυβέρνηση τι περιμένει κανείς; Real estate στην Ελλάδα με τον κ. Σόρο. Ο κ. Σόρος λοιπόν ετοιμάζει στην ευρύτερη εκλογική περιφέρεια του κ. Βενιζέλου να αγοράσει τεράστιες εκτάσεις για να κάνει σπίτια, τα οποία -ακούστε το εδώ είμαστε- θα είναι σε μουσουλμάνους. Γράφτε το! Θα δοθούν σε μουσουλμάνους. Γιατί θέλει να γίνει ενοποίηση της “Βορείου Μακεδονίας”, όπως ευκόλως έχετε αποδεχτεί, με τη Μακεδονία τη δική μας. Θα το δείτε. Εδώ είμαστε. Όπως επιβεβαιώνεται αυτή η φωνή μετά από δέκα χρόνια σε ό,τι έχει πει στο παρελθόν, θα το δείτε και αύριο να συμβαίνει με τον κ. Σόρος. Ο κ. Σόρος δεν έχει καμία όρεξη και καμία επιθυμία να μας δει να βγαίνουμε από την ύφεση. Σας δίνω λοιπόν μερικά στοιχεία για να καταλάβετε ποιος είναι ο περιβάλλων χώρος.



Και σ’ αυτόν τον περιβάλλοντα χώρο άκουσα τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μας αναλύει τα της αμύνης της χώρας. Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, κύριε Υπουργέ. Εάν νομίζετε ότι έτσι είναι, έτσι είναι. Αλλά δεν νομίζω ότι ζούμε στο θέατρο του παραλόγου και ότι ο Πιραντέλο δεν μπορεί να έχει καμία θέση σε μια σοβαρή κυβέρνηση. Βέβαια, στο πρώτο μέρος της εισηγήσεώς σας πρέπει να σας πω ότι σας έβαλα άριστα. Ήταν ο πατριωτικός παρεμβατισμός του κόμματός μας, αυτόν τον οποίο διδάξαμε στα δικά μας στελέχη και πήραν μερικοί Α, ΒΒ, Β+, αλλά κανένας πράγματι δεν πήρε Α+. Εσείς στον πατριωτικό παρεμβατισμό, την ιδεολογία μας, πήρατε Α+. Σας συγχαίρω που το μάθατε καλά.



Έρχομαι λοιπόν σε ορισμένα θέματα μια και είμαι κοντά σας, κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας. Έχουμε τη συμπαραγωγή με άλλες δώδεκα χώρες των πυραύλων AIM9 με “leader” τη Γερμανία. Η μόνη χώρα που έχει στείλει στη Γερμανία δέκα αξιωματικούς συνδέσμους είμαστε εμείς. Ούτε η Γαλλία ούτε η Αγγλία ούτε η Ιταλία ούτε η Ισπανία. Εμείς έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε ήδη στείλει δέκα συνδέσμους, δέκα οικογένειες. Ξέρετε πόσο κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο; Οι άλλοι δεν έχουν στείλει κανέναν, ούτε έναν αξιωματικό.

Η Ελλάδα έχει στρατιωτικούς ακολούθους σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Πρετόρια. Πείτε μου ποια σχέση έχουμε με την Πρετόρια να έχουμε στρατιωτικούς ακολούθους. Και εν πάση περιπτώσει, εντάξει να έχουμε εκεί γιατί είναι ενδιαφέρον και συνδέεται με το Μουντιάλ που θα γίνει. Στη Ρίγα όμως της Λετονίας κύριε Υπουργέ, να έχουμε στρατιωτικούς ακολούθους; Τι θα πάρουμε από τη Ρίγα; Είναι δυνατόν; Στρατιωτικούς ακολούθους; Δεν είναι σπατάλη; Μετά έχετε ελέγξει ποτέ εσείς στην κυβέρνηση τι σημαίνει οικοσκευή; Έρχονται οικοσκευές των 20.000 ευρώ με πραγματικό κόστος 3.000 ευρώ, με τα εικονικά. Τα ξέρετε, κύριε Υπουργέ; Θα το ελέγξετε; Χαίρομαι που το αντιλαμβάνεστε ως σοβαρό θέμα. Και μετά έχουμε το μεγάλο κόλπο όλων εκείνων οι οποίοι αποστρατεύονται. Αποστρατεύεται ο άλλος στον Έβρο και δηλώνει ως μόνιμη κατοικία το Καστελόριζο. Έβρος-Καστελόριζο ανεβαίνει το κοντέρ της αμφυπηρέτησης. Κύριε Υπουργέ, θα σας κάνω μια προφορική ερώτηση στη Βουλή. Την τελευταία πενταετία όσοι έχουν αποστρατευθεί και έχουν δηλώσει τόπο κατοικίας μια περιοχή να διαπιστώσει το Υπουργείο σας εάν κατοικούν εκεί. Βλέπετε υπηρετεί ο άλλος στην Ξάνθη. Δηλώνει ότι θα πάει στο Καστέλι, για να πάρει τα λεφτά. Αυτά τα ελέγχουμε; Ξέρετε ότι η Σκοτίνα που είναι κοντά σας -τώρα βέβαια έπεσε ο δρόμος- το θέρετρο της αεροπορίας, κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ, κύριε Υπουργέ. Ξέρετε τι ετήσια έσοδα έχει; Τριακόσιες χιλιάδες!. Ξέρετε όμως ότι η 115 πτέρυγα μάχης έχει μόλις για έξι μήνες ανταλλακτικά για να πετάνε τα αεροσκάφη; Το ξέρετε; Τι θα κάνουν; Θα ασχοληθούμε σοβαρά με τα θέματα αυτά που πρέπει να ασχοληθούμε; Και μιλώ για το δικό σας Υπουργείο. Έπιασα το δικό σας Υπουργείο, γιατί σας άκουσα πριν από λίγο να αναπτύσσετε κάποιες θέσεις. Θα μπορούσα να πάρω οποιοδήποτε άλλο Υπουργείο.



Έρχομαι σε ένα άλλο θέμα που ζήτησα να γίνει Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, αλλά τώρα έπεσαν πολλές, έχουμε πληθωρισμό και δεν ξέρω αν έχετε περιθώριο να την κάνετε. Πρόκειται για το αίσχος της κρατικής τηλεόρασης, για την ΕΡΤ. Σήμερα μία δημοφιλής ιστοσελίδα έχει βγάλει επίσημους μισθούς, τους οποίους και καταθέτω και θέλω μια επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση. Ακούστε. Θα διαβάσω τους τέσσερις πρώτους, γιατί είναι πάρα πολλοί. Ο πολύς κ. Παναγόπουλος 347.000 το χρόνο. Έδινε η Νέα Δημοκρατία σε αυτόν τον άνθρωπο 35.000 το μήνα, περισσότερα από 1.500 ευρώ τη μέρα, όταν φωνάζει εδώ η Αριστερά για μισθό 700 ευρώ το μήνα. Έπαιρνε την ημέρα όσο παίρνουν δύο άνθρωποι το μήνα. Συγχαρητήρια για την επιλογή σας! Ο κ. Υφαντής Γεώργιος 279.000. Ο κ. Λουκάκος Παναγιώτης, πρώην συνάδελφός μας εδώ στη Βουλή, 257.000. Ο κ. Κώστας Κέκης 256.000. Ακούστε λεφτά. Ερωτώ λοιπόν τον καλό συνάδελφο κ. Παναγιωτόπουλο που ξέρει εξίσου καλά την τηλεόραση με μένα: Είναι δυνατόν με τέτοια λεφτά και με τέτοια έξοδα να έχουμε μόνο εξωτερικές παραγωγές; Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών, στο σημείο που περνά το δικό σας χέρι, δώστε εντολή να σταματήσουν μαχαίρι οι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ. Με τόσες χιλιάδες εργαζομένους πρέπει όλες οι παραγωγές να γίνονται μέσα στην ΕΡΤ. Δεν μπορεί να γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Δεν μπορεί να κοστίζει η εκπομπή του συμπαθούς ηθοποιού 65.000 το επεισόδιο, δύο ώρες 65.000. Είπα και προχθές, όσο κοστίζει ένα δυάρι. Δεν είναι καλύτερα κάθε βδομάδα να κάνουμε κλήρωση ένα δυάρι σε ένα φτωχό; Μπορεί να γίνουν οι παραγωγές μέσα στα στούντιο της ΕΡΤ. Σπατάλη. Αυτά είναι εκατομμύρια τα οποία πέταξε από το παράθυρο η Νέα Δημοκρατία με τη γνωστή συνταγή «μοιράζουμε λεφτά σε αυτούς για να παίζουν τους πραιτοριανούς στην επικοινωνιακή πολιτική». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις οι οποίες δεν δίνονται. Και επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά. Πρέπει να επαναφέρουμε την ορθότητα, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια στον τόπο και είστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το οποίο συμβαίνει.



Και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους στην Κυβέρνηση. Συμφωνείτε με αυτά που θα σας διαβάσω; Θέλω να δω ποιος συμφωνεί μέσα στην Αίθουσα. Και θα καταλάβω από τα πρόσωπά σας τα ενεργά πρόσωπα ευφυών Βουλευτών. “Δεν είμαστε Έλληνες. Μας έκαναν Έλληνες”. Ποιος συμφωνεί με αυτό; Τι είμαστε; Δεν είμαστε Έλληνες; Μας έκαναν Έλληνες; Μας έβαλαν σε ένα μίξερ και μας έκαναν Έλληνες; Δεν είμαστε Έλληνες, κύριε Πρόεδρε, που γνωρίζω την ευαισθησία σας γι’ αυτό τον τόπο;

Δεύτερον. “Η επανάσταση του 1821 ήταν επεκτατική εθνική πολιτική”. Θα κάνουμε λαϊκά δικαστήρια για τον Κολοκοτρώνη και θα τον δικάσουμε μετά θάνατον για δεύτερη φορά.

Τρίτον. “Οι Έλληνες είναι ρατσιστές και ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίζεται στον τούρκικο πολιτισμό”. Εμείς δηλαδή βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό! Δεν είχαμε κλασικό πολιτισμό! Ο Φειδίας και ο Κλεισθένης προέρχονται από την Τουρκία. Είχαν έρθει εδώ ως λαθρομετανάστες και έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Το ίδιο ήταν ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Ιπποκράτης. Όλοι αυτοί ήταν από την Τουρκία φερμένοι. Δεν ντρέπεστε εσείς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ανέχεστε αυτή την κυρία Δραγώνα να τα γράφει αυτά; Αυτή βάλατε στη διαμόρφωση της παιδείας των παιδιών της Ελλάδας; Δεν είναι δικιά μου η γκρίνια, κύριε Πάγκαλε. Προέρχεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών. Να τους καλέσετε στο γραφείο σας κύριε Βενιζέλε. Είναι επίσημο έγγραφο και υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας τους. Και εκφράζουν την ανησυχία τους. «Η εθνική και ρατσιστική ταυτότητα των Ελλήνων ενισχύεται από την αποσιώπηση της ιστορίας και του μεγαλείου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας». Επειδή ίσως κάποιοι ντρέπονται που έχουμε απομονώσει την Οθωμανική ιστορία να την φέρουμε στα πράγματα για τους μουσουλμάνους! Να φέρουμε διακόσιες πενήντα χιλιάδες να τους δώσουμε ψήφο! Έχουμε και διακόσιες χιλιάδες πάνω στη Θράκη να τους κάνουμε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες και μετά να γίνουν πεντακόσιες χιλιάδες! Και αύριο το πρωί θα γίνουν κόμμα και θα γίνει η Ελλάδα Βουλγαρία όπου το τουρκικό κόμμα κάνει κουμάντο. Αυτό πάτε να κάνετε! Καταλάβατε τι πάτε να κάνετε;



Εσείς και κάποιοι από εμάς δεν θα είστε εδώ σε μερικά χρόνια γιατί θα έχουν έρθει μουσουλμάνοι συνάδελφοι εδώ μέσα και θα κάνει κουμάντο η Τουρκία, όπως κάνει στη Βουλγαρία. Προχθές συναντηθήκαμε όλοι με ανώτατο αξιωματούχο της Βουλγαρίας και μας έλεγε τι τραβάει από το τούρκικο κόμμα αυτή η χώρα. Αυτό πάτε να κάνετε. Αυτό πάτε να φέρετε. Πιστεύω ότι δεν θα το τολμήστε. Πιστεύω για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση θα δεχθεί τα πυρά, όχι μόνο τα δικά μας αλλά και τη Νέας Δημοκρατίας που δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό που προσπαθείτε να επιβάλλετε.



Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις από τον αξιότιμο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν πολλά ρευστά πράγματα. Θυμάμαι κύριε αρχηγέ, όταν με την Πολιτική Άνοιξη είχατε αποφασίσει να κατέβετε στο κέντρο της Αιθούσης είχατε μιλήσει για υπέρβαση. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που μετακινηθήκατε λίγο δεξιά να κάνετε αυτή την υπέρβαση για να ξεφύγετε από τις “δουλείες” του Καραμανλισμού. Όχι στην Τουρκία στην Ευρώπη. Δεν μπορεί η Τουρκία να μπει στην Ευρώπη, κύριε Πρόεδρε, κατέχοντας το 40% χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη με «casus belli» εις βάρος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη με τρεις παραβιάσεις σήμερα πάνω από τρία νησιά -Και αναγκάστηκε ο κ. Βενιζέλος να απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ- πάνω από τους Φούρνους από το Αγαθονήσι και από το Φαρμακονήσι. Δεν μπορούμε κάτω από απειλή να βάλουμε μέσα την Τουρκία που βιάζει και εκβιάζει την παρουσία του Πατριαρχείου μετά από χίλια επτακόσια πενήντα χρόνια σε σημείο που να εκπέμπει «sos» ο σοβαρός και μειλίχιος Πατριάρχης στο CNN. Και προς τούτο τουλάχιστον εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να πάω το Σάββατο να προσευχηθώ στο Φανάρι απλώς εις ένδειξιν ότι υπάρχουν κάποιοι από μας που κρατάνε ψηλά το φρόνημα της Ορθοδοξίας και πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν έχει καμία θέση μέσα στην Ευρώπη. Θέλω να ξέρω την ξεκάθαρη θέση σας. Εάν έχετε τη δική σας εθνική θέση, τη θέση που συζητούσαμε εξάλλου στο ευρωκοινοβούλιο ή αν θα ακολουθήσετε αναγκαστικά τις θέσεις του Καραμανλισμού.



Και τι λέτε για τα Σκόπια; Έπεσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993, κύριε Σαμαρά, για το όνομα Μακεδονία. Τώρα θα δώσετε το όνομα Μακεδονία μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στους Σκοπιανούς; Επιτέλους να ξεκαθαριστούν σήμερα τα πράγματα. Είμαστε μόνοι μας σ’ αυτό το ταξίδι του ονείρου με την Ελλάδα, ή θα είστε και εσείς μαζί μας; Ξεκαθαρίστε κύριε Σαμαρά. Θα είστε το άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή θα είστε το άλλο πατριωτικό κόμμα στη Βουλή;



Τελειώνοντας θέλω να πω ότι βλέπω ότι γίνονται κάποια συμμαζέματα στη Βουλή. Θέλω να εγκρίνετε ένα ποσό 500 ευρώ και να βάλετε μια σύνδεση στο “Club 18” στο Κολωνάκι με τη Βουλή για να παρακολουθεί από εκεί τις συζητήσεις ο αξιότιμος πρώην Πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος για εννέα ώρες και ενώ χθες μιλούσαμε για τον προϋπολογισμό βρισκόταν στο club και έπινε με τους φίλους του. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Να είναι εδώ εννιά ώρες! Να μιλήσει εδώ! Να υπερασπιστεί την πολιτική σας και όχι να είναι εννιά ώρες σε ένα club!



Σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ως εξής:



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πάγκαλε, εγώ διάβασα το κείμενο της Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. Σας ενόχλησε τόσο πολύ. Δεν σας ενοχλεί η κυρία Δραγώνα που πρεσβεύει αυτά και σας ενοχλεί η ανάγνωση των κειμένων της κυρίας Δραγώνα; Επαναλαμβάνω ότι όταν έχεις εκεί διακόσιες πενήντα χιλιάδες ψήφους μουσουλμάνων και εντάσσεις άλλες διακόσιες πενήντα χιλιάδες μουσουλμάνους που εσείς ντρέπεστε να συνδέσετε τους μεν με τους δε αλλά τους δίνετε ιθαγένεια τότε δημιουργείτε μείζον πολιτικό θέμα για τη χώρα. Εκτός αν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Σας λέω, λοιπόν: Έχετε δίκιο, ωραία, πάμε σε δημοψήφισμα. Πάμε σε δημοψήφισμα να δούμε τι λέει ο ελληνικός λαός. Εμείς είμαστε ένα Κόμμα, εσείς είστε τέσσερα Κόμματα. Πάμε σε δημοψήφισμα! Το φοβάστε; Θα μαζέψουμε εμείς τις υπογραφές και θα μαζέψουμε τόσες υπογραφές να πάμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ και τώρα δημοψήφισμα, να ξεκαθαριστεί τι θέλει ο ελληνικός λαός σε αυτό το οποίο προσπαθείτε να κάνετε, την παραχάραξη του εκλογικού Σώματος!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ