Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.4.11

Ερώτηση
Προς την κα. Υπουργό:
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ι.Γ.Μ.Ε.
 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), αφού παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερη συνεχή φορά - ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα - ενώ οι κυβερνητικές υποσχέσεις για διασφάλιση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την έγκαιρη καταβολή της μηνιαίας χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, την προώθηση της Υπουργικής Απόφασης για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Ι.Γ.Μ.Ε. προς τους εκατόν πενήντα συνταξιούχους, αλλά και, γενικότερα, την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού 2010 (ύψους 7 εκατ.€) και την προώθηση των έργων του ΕΣΠΑ και των αναγκαίων προσλήψεων.
Η συμβολή του Ι.Γ.Μ.Ε. στη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της χώρας μας εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική, αφού αντικείμενό του είναι η γεωλογική έρευνα, μελέτη και αξιολόγηση των ορυκτών και ενεργειακών πρώτων υλών και των υπόγειων υδάτων της χώρας, ενώ σήμερα ο ρόλος του έχει διευρυνθεί και σε θέματα τεχνικής γεωλογίας που αφορούν στην επικινδυνότητα από τις φυσικές καταστροφές, σε θέματα γεωχημίας που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί:
• Για τη διασφάλιση του μέλλοντος και την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Ι.Γ.Μ.Ε.
• Για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

19.4.2011
Ο ερωτών βουλευτής



Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ