Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.4.11

Αθήνα 19 Απριλίου 2011
Ο βουλευτής του ν. Λέσβου κ.Σπύρος Γαληνός υπέβαλε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ερώτηση προς τον  
Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και την Υπουργό Παιδείας κα. Διαμαντοπούλου


σχετικά με την συνεχιζόμενη τακτική των Ελληνικών Τραπεζών να απορρίπτουν μαζικά αιτήσεις για χορήγηση στεγαστικών δανείων σε παραμεθόριες περιοχές.


Η τακτική αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την στρατηγική συγκεκριμένης Τουρκικής Τράπεζας, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και εκμεταλλευόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, προσφέρει αφειδώς δάνεια με χαμηλά και «συζητήσιμα» επιτόκια και ευνοϊκούς όρους και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις αν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους ή στρατιωτικούς σε παραμεθόριες περιοχές.
Είναι επιβεβλημένο να αναθεωρηθεί το πλαίσιο της εγκρίσεως στεγαστικών δανείων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, ιδιαίτερα όταν αφορούν την αγορά κατοικίας σε παραμεθόριες περιοχές από άτομα που συνειδητά επιλέγουν να κατοικήσουν μόνιμα εκεί. Με τον τρόπο αυτό ούτε η εθνικά ευαίσθητη περιφέρεια θα απογυμνωθεί από τους κατοίκους της αλλά ούτε και θα αφήνεται ελεύθερο το πεδίο δράσης σε εταιρείες ξένων συμφερόντων με άδηλους σκοπούς.
Δεδομένου ότι η Ελληνική πολιτεία έχει δώσει δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, ενώ διατηρεί μηχανισμό πίεσης μέσω του επιτρόπου που έχει σε κάθε τράπεζα που έχει λάβει την οικονομική ενίσχυση, η επιβολή μία τέτοιας αλλαγής στην τακτική των τραπεζών είναι όχι μόνο ηθική αλλά και εφικτή.
Με τα παραπάνω δεδομένα το ερώτημα που τίθεται στον κ. Υπουργό είναι τι προτίθεται να κάνει για την άμεση και ριζική αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ