Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.4.11

«Υποταγή στα κελεύσματα της Μέρκελ»

«Υποταγή στα κελεύσματα της Μέρκελ»
Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, για την καθιέρωση ημέρα μνήμης Ολοκαυτωμάτων της περιόδου 1941-1944, καθώς και των εκκρεμών γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
 

Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής «Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξετάζει το θέμα της καθιέρωσης ημέρας μνήμης για τα Ολοκαυτώματα της περιόδου 1941-1944.
Όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και εκείνο του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, ως συνέπεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σας γνωρίζουμε ότι απασχολούν από μακρού χρόνου την Ελλάδα και αποτελούν ζητήματα με ιστορικές, ανθρωπιστικές, πολιτικές και νομικές παραμέτρους.
Η Ελλάδα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις και συνεκτιμώντας τις παραμέτρους αυτές, εγείρει τακτικά το όλο ζήτημα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων. Η Κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου την στιγμή που θα κρίνει ως καταλληλότερη προς τούτο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των παραμέτρων».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Όπως πολύ σωστά καθιερώθηκε από το 2004, Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με τον ίδιο τρόπο είναι πρωταρχικής σημασίας η καθιέρωση Ημέρας Μνήμης όλων των Ολοκαυτωμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε στοιχείο αποκατάστασης της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και μέσο πίεσης για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Όμως, όπως βλέπουμε και στην απάντηση, η Κυβέρνηση παραπέμπει τα φλέγοντα ζητήματα στις Ελληνικές καλένδες, αφού φαίνεται ότι δεν διαθέτει την πολιτική βούληση για να καθιερώσει, τουλάχιστον, ημέρα μνήμης Ολοκαυτωμάτων της περιόδου 1941-1944.
Η ανυπαρξία βούλησης διεκδίκησης για τα Εθνικά μας ζητήματα, από τη μεριά της Κυβέρνησης, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που με τις επιλογές της, φαίνεται καθαρά η υποτακτικότητα στην κ. Μέρκελ. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα, που ζητά ο Ελληνικός λαός. Ένας λαός που έχει αξιοπρέπεια και δεν θέλει να αμφισβητούνται και να θίγονται Εθνικά ζητήματα, τη στιγμή που προσφέρει ότι μπορεί για την σωτηρία αυτής της χώρας.
Είναι βέβαιο ότι η καθιέρωση Ημέρας Μνήμης Ολοκαυτωμάτων της περιόδου 1941-1944, δεν θα λύσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, μπορεί, όμως, να αποτελέσει μια σαφή επισήμανση προς όλους ότι, η ιστορική μνήμη των Ελλήνων δεν διαγράφεται αλλά κληρονομείται αυτούσια στις επόμενες γενιές».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ