Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.4.11

Αθήνα, 1η Απριλίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 178 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα «Τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο», τόνισε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ:
«Προλογικά θα πω ότι σήμερα υπήρξε η επιβεβαίωση ενός νεκρού διπολισμού. Όση κι αν ήταν η υποκριτική ένταση, δεν πείσατε κανέναν. Γι’ αυτό και τα ποσοστά που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις δεν φτάνουν ούτε το ΦΠΑ, είναι κάτω από το 23%!
Και δεν άκουσα από κανέναν από τους δυο σας μία πρόταση για το πώς θα πέσουν οι τιμές. Δεν είναι τόσο δύσκολο.. Θα φωνάξετε τους “μεγαλοκαρχαρίες”, το Lidl, το Carrefour κτλ., που κατέχουν το 75% του λιανικού εμπορίου της χώρας μας, να τους πείτε ότι όποιος έχει τις τιμές έστω και 1 ευρώ πάνω απ’ ό, τι στις χώρες τους, θα παραπέμπεται στο ΣΔΟΕ! Γιατί αυτοί κάνουν εικονικές ανατιμήσεις στα προϊόντα εδώ για να εξάγουν κεφάλαια στις χώρες τους. Και από την άλλη πλευρά δε μπορούν να εισέλθουν στη χώρα κεφάλαια με το φόρο που έχετε βάλει».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:
«Η χώρα βουλιάζει! Κι αυτό φαίνεται και στα Εθνικά θέματα. Οι Τούρκοι κάνουν ό, τι θέλουν σε αέρα και θάλασσα.. Δεν έχουμε πια μόνο πλεύσεις με επίδειξη σημαίας καθημερινά ακόμα και έξω από το Σούνιο.. Πρόσφατα, στο νότιο Αιγαίο, ένα ιταλικό ερευνητικό ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για πόντιση καλωδίου οπτικών ινών και τους σταμάτησαν τα τουρκικά πλοία, οπότε και ο Ιταλός πλοίαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει τουρκική άδεια για να κάνει τη δουλειά του. Κι εμείς το δεχτήκαμε παθητικά. Δημιουργούμε δηλαδή de facto συνθήκες αναγνώρισης της ΑΟΖ από τους Τούρκους στα δικά μας χωρικά ύδατα!
Και δε μας έφτανε το νότιο Αιγαίο, έχουμε και στο Βόρειο Αιγαίο αμφισβήτηση της νήσου Ζουράφα που κείται 5,5, μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης, όπου τούρκικα πολεμικά διώχνουν ελληνικά αλιευτικά. Όταν όμως μπήκαν μέσα στα ελληνικά ύδατα των 5,5 μιλίων τουρκικά αλιευτικά και επενέβη το ελληνικό Λιμενικό έγινε θέμα και ειδική μνεία στην τουρκική κυβέρνηση ότι τούρκικα αλιευτικά παρενοχλήθηκαν».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
«Δημιουργείται έτσι μία νέα κατάσταση στο Αιγαίο και πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει τελικά στο Αιγαίο. Ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για την ΑΟΖ; Θα ανακηρύξετε ΑΟΖ; Θα πάτε στη Χάγη; Ποια είναι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Η Τουρκία προκαλεί διαρκώς!».



Απαντώντας στη μεσολαβήσασα απάντηση του κ. Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ:
«Τώρα, πώς γίνεται ο Πρωθυπουργός να διαπιστώνει βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ταυτόχρονα αύξηση των παραβιάσεων σε αέρα και θάλασσα..; Αυτό είναι σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό!
Η Τουρκία φαίνεται πως κλιμακώνει και εμείς πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποια είναι η αμυντική ικανότητα της χώρας. Να μην επηρεαστεί από τις οικονομικές περικοπές. Ο Έλληνας προτιμάει να του μειωθεί το βούτυρο, παρά να φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις!»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
«Έχω μπροστά μου ένα έγγραφο της Εισαγγελίας που λέει ότι η μισή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων -και όχι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Μιλάει για όλο το ΚΥΣΕΑ -και θυμίζω στο ΚΥΣΕΑ ήσασταν και εσείς, απών βέβαια σε εκείνη τη συνεδρίαση, αλλά παρόντες κάποιοι άλλοι σας υπουργοί και όλα τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Και θα ήθελα να πω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι καταλαβαίνω επίσκεψη σε γραφεία υπουργών, ενδεχομένως, αλλά όχι σε σπίτια υπουργών το βράδυ σε κεντρική περιοχή της Αθήνας! Γιατί πιστέψαμε ότι το πνεύμα της υπόθεσης Σανιδά έχει εκλείψει!»

ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ:
«Και σας ξαναρωτώ: Θεωρείτε ότι η Ζουράφα είναι ελληνικό έδαφος, κ. Πρωθυπουργέ; Διότι, πέρυσι, τέτοιο καιρό, με σήμα του το ελληνικό Λιμενικό Σώμα απαγόρευσε την ανάρτηση ελληνικής σημαίας στην εν λόγω βραχονησίδα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ:
«Σας ερωτώ, κ. Πρωθυπουργέ: Υπάρχει συζήτηση για επαναπροσδιορισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων με τη μέθοδο της “χτένας”; Και για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει “χτένα”, μιλάμε για ελληνικά χωρικά ύδατα που θα κυμαίνονται από τα 2,5 μέχρι τα 12 ν.μ., ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η Τουρκία. Να μας πείτε ξεκάθαρα».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:
Και, κ. Πρόεδρε, επειδή ο συμβολισμός έχει μεγάλη σημασία κάποιες φορές, σας καλώ η επόμενη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής να γίνει στο Καστελόριζο και να καλέσουμε και όλα τα διεθνή ΜΜΕ για να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εκεί εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ:
κ. Πρωθυπουργέ, θα ήθελα να μάθω πρώτον τι θα γίνει τελικά με την υπόθεση των υποβρυχίων; Θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή; Θα γίνει Προανακριτική Επιτροπή; Ο λαός και τα ΜΜΕ βοούν!
Δεύτερον, δεν μπορεί να ξέρετε εσείς, η Εκτελεστική Εξουσία ποιος είναι ο υπουργός με τις καταθέσεις των 178 εκατομμυρίων ευρώ και να μην ενημερώνετε τη Νομοθετική Εξουσία, το Ελληνικό Κοινοβούλιο! Να μας ενημερώσετε, διότι διαφορετικά η σκιά πέφτει στους ώμους όλων μας και δεν έχουμε καμία όρεξη εμείς να εμπλακούμε με εκείνους που τυχόν ενθυλάκωσαν δημόσιο χρήμα.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ