Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.3.11

Ομιλία στην Βουλή του Παντελή Ασπραδάκη για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας



Ομιλία στη βουλή πραγματοποίησε ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το νέο νόμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί «Σύστασης γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας και άλλες διατάξεις»



Ο Παντελής Ασπραδάκης στην ομιλία του περιέγραψε τις προτεραιότητες για τον πληρέστερο έλεγχο της λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας, με στόχο να καταπολεμηθούν τα κακώς κείμενα, που δυστυχώς ο Έλληνας αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του.
Επίσης μίλησε για τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου, όπως την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα Σώματα Ασφαλείας.
«Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι ο αστυνομικός, ο λιμενικός, ο πυροσβέστης, είναι πρόσωπα που θα μπορεί να απευθυνθεί με εμπιστοσύνη και να ζητήσει την συνδρομή τους».
Ενώ ανέδειξε την πρόβλεψη που υπάρχει στο νέο νόμο ενός αξιόπιστου και ανεξάρτητου μηχανισμού όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει έλεγχο και ποινές σε περίπτωση που θεωρήσει ότι θίγονται τα δικαιώματά του.
Στην ομιλία του επίσης ο Βουλευτής μίλησε αναλυτικά για ένα ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο για την Περιφέρεια Αττικής που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο. Πρόκειται για το άρθρο 15 με το οποίο προβλέπεται η σύσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα μιας ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού και συγκεκριμένα οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
«Προερχόμενος από την περιφέρεια Αττικής και γνωρίζοντας τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, σε τεράστιες εκτάσεις, που έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στη Δυτική όσο και στην Βορειοανατολική Αττική, είμαι βέβαιος ότι με το συγκεκριμένο άρθρο θα ενισχυθεί αποφασιστικά η προστασία του δασικού πλούτου.
Αλλά την ίδια στιγμή δικαιώνει τις προσπάθειες και την προσφορά χιλιάδων εποχικών πυροσβεστών, που σε κάθε αντιπυρική περίοδο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλον αλλά και την ίδια μας τη ζωή.
Η εργασιακή αποκατάσταση που προκύπτει από το άρθρο 15 για έναν ικανοποιητικό αριθμό εποχικών πυροσβεστών αποτελεί μια δικαίωση αυτών των ανθρώπων και δείχνει έμπρακτα ότι το κράτος αναγνωρίζει την προσφορά τους και τους εντάσσει σε έναν συγκροτημένο όργανο, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συγκεκριμένες απολαβές.
Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και για όλη τη χώρα, γιατί σε λίγο καιρό ξεκινά η αντιπυρική περίοδος, και είναι απολύτως κατεπείγον, να μην στερηθεί το Πυροσβεστικό Σώμα των υπηρεσιών των 4.000, περίπου, πυροσβεστών, που θα ενταχθούν με το παρόν νομοσχέδιο στο πυροσβεστικό δυναμικό» είπε συγκεκριμένα ο Παντελής Ασπραδάκης.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/35-speech/179-2011-03-18-13-33-12
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ