Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.1.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, στη δευτερολογία του κατά τη σημερινή συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα τόνισε τα εξής:



«Δε μπορώ να καταλάβω αυτό το εκκρεμές από το ένα άκρο στο άλλο: Πριν 10 χρόνια τα 2 μεγάλα κόμματα να συμφωνούν ότι θα παραγράφεται ό, τι αδίκημα διαπράττουν οι υπουργοί και σήμερα πηγαίνετε στο να ελέγχουν οι Δικαστές τους πολιτικούς. Αυτό είναι έγκλημα! Μη δώσετε τους πολιτικούς βορά στους Δικαστές. Βρείτε όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο εξονυχιστικού ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών. Σοβαρευτείτε! Αυτό είναι άκρατος λαϊκισμός!

Siemens: Άκουσα ότι κατατέθηκε το πόρισμα. 11 μήνες εξεταστικής επιτροπής και τι πετύχαμε; Πήγατε στα νεκροταφεία των κομμάτων, βρήκατε τα πολιτικά πτώματα και τα βάλατε στα πορίσματα..

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Εάν δεν δεσμευτείτε ότι θα γίνουν έλεγχοι στα ταμεία και στους ταμίες των κομμάτων για το διάστημα που εξελισσόταν το σκάνδαλο της Siemens, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή.

Και δε μπορώ να καταλάβω γιατί η ασπίδα αυτή στους πρώην πρωθυπουργούς. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα. Για το Βατοπέδι ο Καραμανλής έστειλε μόνο μία επιστολή.. Βγαίνει ο Κεφαλογιάννης και καταθέτει ότι κατά τη διάρκεια της οικουμενικής κυβέρνησης έγιναν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Και μόνο που υπάρχει κατάθεση υπουργού, ας έρθει.. Φτάσαμε στο μεδούλι των ζητημάτων του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, του C4I και των άλλων; Ημίμετρα μέχρι σήμερα και ημι-αποτελέσματα.

Διάβασα σήμερα την επιστολή του κ. Παμπούκη προς τη Siemens.. Έπρεπε να απευθυνθεί προς τη μητρική Siemens. Έστειλα επιστολή στον κ. Μπαρόζο σήμερα και του λέω ότι το ζήτημα της Siemens είναι ύψιστο θέμα στην ΕΕ, διότι υφίσταται πλήγμα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών.

Είναι η Siemens ισχυρότερη από εμάς; Ήρθαν οι διαφθορείς, βρήκαν έτοιμους για διαφθορά και μας έβαλαν “καπέλα” στις συμβάσεις. Δε μπορούμε να ελέγξουμε τη ζημία; Δε μπορεί να κινηθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να διαπιστωθεί το πόσο ζημιώθηκε ο ελληνικός λαός από τη Siemens; Η γερμανική δικαιοσύνη μίλησε για 100 εκατ. ευρώ κι εμείς βρήκαμε το 1 του Τσουκάτου και κάποια ψιχία του Μαντέλη!

Επανέρχομαι στο θέμα της ημέρας: Είπε ο Υπ. Άμυνας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μοχλός υποστήριξης της Εξωτερικής Πολιτικής μας. Ερώτημα: Αυτός ο μοχλός κ. υπουργέ είναι τόσο γερός όσο πρέπει; Ερωτώ διότι εάν η Τουρκία αύριο κολλήσει σε κάποιο από τα σχέδιά της θα επιτεθεί στην Ελλάδα. Δεν εύχεται κανείς φυσικά να συμβεί, όμως, εάν συμβεί, είμαστε έτοιμοι;»

Στο σημείο αυτό, ο υπ. Άμυνας έλαβε το λόγο και απάντησε καταφατικά στο ερώτημα του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

«Τότε, κ. υπουργέ, εφόσον είναι έτσι, να το πιστέψει και η κυβέρνησή σας και να προχωρήσει άμεσα σε ανακήρυξη ΑΟΖ!! Εδώ το έπραξε η Κύπρος που βρίσκεται υπό κατοχή..»

Απευθυνόμενος σε φωνές από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

«Προτιμώ να έχω φρεγάτες παρά να βάζω την ουρά στα σκέλια.. »

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

«Τι πέτυχε η Τουρκία τα τελευταία 50 χρόνια;

- 1960: Στη Ζυρίχη κατορθώνει και μπαίνει εγγυήτρια δύναμη από το “παράθυρο”.

-1974: Κάνει χρήση αυτών των εγγυήσεων και παίρνει το μισή Κύπρο.

-1976: Υπογράφεται το πρωτόκολλο της Βέρνης

-1987: Στο Νταβός γίνεται η συμφωνία Παπανδρέου-Οζάλ

-1996: Ίμια. Αμφισβητείται έτσι ελληνικό έδαφος και δε μπορεί να πατήσει σήμερα Έλληνας ψαράς

-1997: Παίρνει τις δεσμεύσεις από τη Συμφωνία της Μαδρίτης

Εμείς τι κερδίσαμε αυτά τα 50 χρόνια; Τίποτα! Είμαστε μονίμως οι χαμένοι.

κ. Υπουργέ, τι γίνεται με την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας που ξεκίνησε από τον Αβέρωφ; Το 60% των εξοπλισμών της Τουρκίας προέρχεται από την εγχώρια βιομηχανία της. Εμείς τι συμμετοχή έχουμε της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Εκτός όλων των άλλων παραμέτρων της εξωτερικής πολιτικής, όμως, είναι και η λαθρομετανάστευση εθνικός κίνδυνος, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 300 λαθρομετανάστες, σήμερα κατέλαβαν τη Νομική Σχολή και αύριο δε θα γίνει μάθημα. Έχουν γίνει κράτος εν κράτει!

Όταν τα έλεγα εδώ και 10 χρόνια δεν καταλαβαίνατε, τώρα τρέχετε και δε φτάνετε αφού έχουν μπει πάνω από 1 εκατομμύριο από αυτούς. Και γνωρίζετε ότι αναμένεται μεγάλο κύμα από την Τυνησία και την Αλγερία εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων;

Όσον αφορά την “πανίσχυρη”, δήθεν, Τουρκία, απ’ τη στιγμή που η Ρωσία είναι εν δυνάμει εταίρος του ΝΑΤΟ και η Αμερική αποτραβιέται από την Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου, η Τουρκία χάνει δύναμη. Να το καταλάβει αυτό το υπουργείο Εξωτερικών. Δε μπορούμε να πούμε πιο πολλά τώρα εδώ γιατί ακούν πολλά αυτιά..

Να υπάρξει συνεννόηση του πολιτικού κόσμου -για όσους μπορούν να συνεννοηθούν- για μία εξωτερική πολιτική προς το συμφέρον του τόπου. Ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει να βλέπει τους Αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων, όποτε του ζητηθεί.

Η εξωτερική πολιτική ρέει με ταχύτητα εξαιρετική και πρέπει να προλαβαίνουμε τα γεγονότα πριν μας προλάβουν αυτά..»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ