Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.6.10

Ο Έλληνας κοντά στον Αθλητισμό πάνω σε υγιείς βάσεις

Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής, κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Αθλητισμού με θέμα την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο χώρο του αθλητισμού, εξέφρασε προτάσεις για την υγιή θεμελίωση του αθλητισμού μέσα από την ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθε.


Η δύναμη του μαζικού αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου ο κάθε πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας να μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα αθλητικά κέντρα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των πρακτικών. Άλλωστε ήδη το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξάγγειλε συνεργασία με αρμόδιους φορείς του ελληνικού δημοσίου, για να ξαναζωντανέψουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Αττικό Άλσος και οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που παραμελήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας και ντόπινγκ που κατά διαστήματα ακούμε, ο Παντελής Ασπραδάκης, τονίζει πως «καμία αξία δεν έχει μια επιτυχία ή ένα μετάλλιο αν συνοδεύεται από τέτοια φαινόμενα. Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η καταστολή της βίας με αυστηρούς νόμους και ποινές σε κάθε παραβάτη, αλλά και η πρόληψη μέσα από εκπαίδευση στο σχολείο». Προτεινόμενη ποινή στους παραβάτες, πέρα από την επιβολή αυστηρών ποινών, μπορεί να αποτελέσει η διακοπή επιχορηγήσεων είτε από τον ΟΠΑΠ είτε από το κράτος σε όσους δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για την πάταξη της βίας.
Μέσω της σύντμησης των πόλεων που επιφέρει το σχέδιο Καλλικράτης θα μπορούσε να αναπτυχθεί αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών σε πολλά αθλήματα, η οποία βέβαια θα προωθήσει και το διαφανή χαρακτήρα του αθλητισμού. «Φανταστείτε με τις συνενώσεις μπορεί σε έναν Δήμο τώρα πια να υπάρξει μια συγκεκριμένη κατηγορία περισσότερων από 5 - 6 ομάδων και να γίνει μια σύντμηση, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση χρήματος και από τις επιχορηγήσεις. Πιστεύω, όμως, ότι πολλοί παράγοντες χρησιμοποιούν τις ομάδες για δικά τους οφέλη και εξυπηρέτηση είτε με οικονομικά κίνητρα, αλλά και εξυπηρετώντας προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αυτό, βέβαια, δεν συνάδει με την ιδέα του αθλητισμού. Ειπώθηκε από κάπου να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις σε Σωματεία που μόνο σφραγίδες έχουν και δεν είναι λίγα αυτά».
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορεί να αποτελέσει μια τονωτική ένεση στην οικονομία μας. Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας είναι ιδανικό μέρος για τη δημιουργία αθλοτουρισμού. Συγκεκριμένα, ο Παντελής Ασπραδάκης προτείνει κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να διεξάγεται ένα αθλητικό γεγονός, που θα αναπαριστά το αθλητικό ιδεώδες. Δηλαδή, κάποιο συγκεκριμένο μήνα που θα οριστεί, οι ξένοι ερχόμενοι στην πατρίδα μας θα συμμετέχουν σε αθλήματα που θα αναπαριστούν τα αθλήματα της αρχαιότητας. Το κίνητρό τους βέβαια δεν θα είναι η νίκη ούτε θα είναι επαγγελματίες αθλητές, θα είναι απλοί τουρίστες και με τον τρόπο αυτό, ενδεχομένως, θα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο οι ξένοι να επισκέπτονται τη χώρα μας.
Τελειώνοντας πρόσθεσε ότι η ανάδειξη σημαντικών γεγονότων όπως η συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική προβολή της χώρας μας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ