Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.1.10

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη


Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα την «Προοπτική χορήγησης πολιτικού ασύλου σε Χιλιανό υπήκοο, κρατούμενο από τις Ελληνικές Αρχές».


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

Κύριε Πρόεδρε, να κάνω μία παρατήρηση, ότι έχουν περάσει περίπου δεκαπέντε Παρασκευές από τότε που είστε Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχει έρθει δύο φορέςστη Βουλή. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι κάθε φορά βρίσκει ένα άλλοθι για να μην έρθει. Ξέρει ότι κάθε Παρασκευή είναι η «ώρα του Πρωθυπουργού», το κυρίαρχο θέμα της Δημοκρατίας, να έρχεται εδώ να απαντά ο Πρωθυπουργός. Μπορεί να φτιάχνει την ατζέντα του αναλόγως, όχι να βρίσκει την Παρασκευή λόγους για να μην είναι εδώ. Αυτό είναι το πρώτο θέμα.



Το δεύτερο θέμα για σας, κύριε Υπουργέ, είναι ότι δεν απαντήσατε επί της ουσίας. Παίρνετε αίτηση, στέλνετε μάλιστα κλιμάκιο να ζητήσει συγνώμη, και όλα αυτά τα οποία είπατε, τα πολύ ωραία, κ.λπ.. Άσυλο γιατί; Από ποια χώρα ήρθε; Μήπως, κύριε Υπουργέ, δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν κυβερνάει πλέον τη Χιλή ο Πινοσέτ; Αντιλαμβάνεστε με αυτά τα καμώματα τι κάνετε, ότι δημιουργείτε κρίση με μία μεγάλη χώρα; Έχω εδώ επιστολή, την οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά, της Πρέσβειρας της Χιλής, που λέει: «…μας κατέπληξε και το θεωρούμε ως μη αρμόζον, γιατί η Δημοκρατία της Χιλής είναι μία χώρα που διέπεται από το κράτος δικαίου». Δημιουργείτε δηλαδή διπλωματικό θέμα με μία τεράστια χώρα που συμμετέχει σ’ όλους τους Οργανισμούς, τους αντίστοιχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αμερική, γιατί εσείς θέλετε να κάνετε δημόσιες σχέσεις.



Ξεχάσατε να πείτε βέβαια μέσα στον οίστρο σας, ότι στο νοσοκομείο πήγε και ο αστυνομικός. Έχουμε μία υπόθεση ενός λαθρομετανάστη που κατηγορείται ότι μπήκε παράνομα στη χώρα μας, ότι είχε μαζί του σουγιά, ότι έκανε απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα δραπετεύσεως. Και ερχόσαστε εσείς τώρα σε ρόλο εισαγγελέα, σε ρόλο αρχιδικαστού, και προκαταλαμβάνετε τη Δικαιοσύνη! Κατ’ αρχήν, έχετε υπόψη σας ότι ελέγχεστε γιατί δεν επιτρέπετε μία δίκαιη δίκη με αυτά τα οποία κάνετε. Έρχεστε σε αντίθεση με το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προκαταλαμβάνετε την υπόθεση, προκαταλαμβάνετε την ΕΔΕ του Αστυνόμου Β΄. Θα μπορέσει ο Αστυνόμος Β΄ αύριο να βγάλει ένα πόρισμα αντίθετο μ’ αυτά τα οποία λέει ο Υπουργός του ή αύριο το πρωί ο Πρωτοδίκης; Μπορούσατε να ελέγξετε την κατάσταση και βεβαίως, εφόσον διαπιστώθηκαν στοιχεία βίας ή βαναυσότητας ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς, να προχωρήσετε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη της χώρας χωρίς την περαιτέρω δική σας τοποθέτηση. Ήταν περιττή. Δεν μπορείτε να προκαταλαμβάνετε τη Δικαιοσύνη. Είστε Υπουργός και όχι δικαστής.



Και επιτέλους όλα αυτά πρέπει να ξέρετε ότι έχουν αντίκτυπο στην Αστυνομία. Χθες Αστυνομικός Διευθυντής -κι αν θέλετε μπορείτε να το ψάξετε- είχε το εξής περιστατικό. Χιλιανός και πάλι, κρατούμενος στο κελί, ζητά από το φύλακα τσιγάρα και φωτιά και του λέει: «Αν δεν μου τα φέρεις, θα χτυπήσω το κεφάλι μου και θα πω ότι με βασάνισες». Και του πήγαν τσιγάρα και φωτιά. Αυτό αρχίζει να γίνεται «σκοινί-κορδόνι». Κι αν θέλετε ψάξτε το. Επομένως, λοιπόν, αν θέλετε μια Αστυνομία να κάνει το καθήκον της και για να μην σας κατηγορεί και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ότι έχετε επιτρέψει με την πολιτική σας η Αθήνα να είναι μια πόλη ιδιαίτερα ευάλωτη, φροντίστε να μην τους χτυπάτε. Συλλαμβάνετε αστυνομικούς, ενώ έπρεπε να συλλάβετε τρομοκράτες.



Χθες οι «γνωστοί-άγνωστοι», τους οποίους όλοι γνωρίζουμε, πήγαν σε γραφείο Υφυπουργού της Κυβέρνησης και έσπασαν κεφάλια με σφυριά. Αυτή είναι η Αθήνα, κύριε Υπουργέ, επί της δικής σας υπουργίας! Και δεν είναι δικά μου τα σχόλια. Τα σχόλια είναι από συνάδελφό σας που είστε μαζί, δίπλα δίπλα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου. Ποιος αστυνομικός αύριο το πρωί θα βάλει το κεφάλι του στην φωτιά, όταν αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά από σας; Και βεβαίως να πατάξουμε, όπου τυχόν υπάρχουν, στοιχεία βίας -ποιος δεν το θέλει αυτό;- αλλά όχι μ’ αυτόν τον προκλητικό τρόπο να ερχόσαστε και να είστε εκείνος ο οποίος καταδικάζει. Είστε προστάτης της Αστυνομίας, δεν είστε Ιαβέρης της Αστυνομίας, κύριε Υπουργέ. Και είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το προσέξετε, γιατί νομίζω ότι η Αστυνομία έξω βράζει και δεν επιτρέπεται οι αστυνομικοί, οι οποίοι για 700-800 ευρώ δουλεύουν και είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, να έχουν αυτή τη συμπεριφορά εκ μέρους σας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ