Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.4.17

Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη Βουλή προς την κυβέρνηση για την αξιολόγηση: Όχι άλλη κοροϊδία

Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη Βουλή προς την κυβέρνηση για την αξιολόγηση: Όχι άλλη κοροϊδία



Στην ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε τα εξής:
  • Οι αυταπάτες και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία.
  • Μετά τη «σκληρή διαπραγμάτευση» ακολουθεί η σκληρή πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό.
  • Τι έχουμε μετά το Eurogroup της Μάλτας; Νέα μέτρα 3,6 δις ευρώ, νέα μείωση συντάξεων, αντί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μείωση αφορόλογητου, αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για πολλά έτη μεσοπρόθεσμα -δεν μας λέτε για πόσα, τι έχετε συμφωνήσει- προληπτική νομοθέτηση που εσείς, η κυβέρνησή σας, χαρακτήριζε εκτός κοινοτικού κεκτημένου και αντισυνταγματική, αντίμετρα μετά το 2018, εφόσον επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μεγαλύτερα του 3,5%, τα οποία η ίδια η κυβέρνησή σας θεωρεί ανέφικτα και αν επιτευχθούν, επιτυγχάνονται με αυτόν τον τρόπο που ασκείτε την πολιτική με υπερφορολόγηση.
  • Αν αυτό είναι πολιτική εξόδου από την κρίση, τότε πραγματικά και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Βρισκόμαστε σε ενεργειακή ανασφάλεια με πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Έχουμε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Η λίστα είναι μακρά και θύμα είναι ολόκληρη η κοινωνία.
  • Αυτό που μετράει, όμως, για την κυβέρνησή σας, είναι η εικόνα. Δεν επιστρέφει η τρόικα, επιστρέφουν οι θεσμοί. Μετονομάσατε την τρόικα σε θεσμούς. Καλλιεργείτε και πάλι ψεύτικη ελπίδα, τάζοντας αντίμετρα για μετά το 2018, διότι πουλάει. Θυμόμαστε, εξάλλου, το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το Παράλληλο Πρόγραμμα που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Εξυπηρετεί την εικόνα και αυτό.
  • Η ουσία έχει χαθεί. Η στήριξη του κοινωνικού κράτους θα μείνει και πάλι στο επίπεδο των εξαγγελιών, γιατί το μόνο που κάνετε είναι μια επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε και ακούμε ως σχεδιασμό της πολιτικής σας για τα αντίμετρα. Δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός για κοινωνικές υπηρεσίες πολιτικής, πραγματικές υπηρεσίες, σύγχρονες, που ουσιαστικά θα αρμόζουν σε ένα σύγχρονο κράτος στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας και σε άλλους τομείς κοινωνικής πολιτικής.
  • Και μετά απ’ όλα αυτά, ακούσαμε σήμερα τον κ. Σπίρτζη εδώ, από το βήμα της Βουλής, να λέει ότι κοστίζει η αξιολόγηση στην Αντιπολίτευση. Δεν κοστίζει στον ελληνικό λαό, κοστίζει στην Αντιπολίτευση είπε.
  • Μάλιστα, είπε ο κ. Σπίρτζης ότι θα πανηγυρίσει σε λίγο χρονικό διάστημα, μόλις θα ρυθμιστεί –όπως ελπίζει- κάτι για το χρέος. Θρίαμβος, κατά τον κ. Σπίρτζη. Έκλαιγε παλιότερα, τώρα από το κλάμα έχει περάσει στα πανηγύρια. Πραγματικά πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο πείθετε τον ελληνικό λαό; Με αυτήν την επιχειρηματολογία; Με την κοροϊδία;
  • Μίλησε ο κ. Σπίρτζης για 13η και 14η σύνταξη σήμερα από το βήμα της Βουλής ξανά, με τον ίδιο τρόπο, τον απαράδεκτο, όπου, πολλές φορές τα λέτε και τα αναιρείτε στην κυβέρνησή σας.
  • Είπε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό δεν το είχα ξανακούσει από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, να χαρακτηρίζει όχι μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία έχετε συμφωνήσει. Τόσο καιρό σας άκουγα να διαπραγματεύεστε και να λέτε ότι είναι ανέφικτα αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Σήμερα έγινε ικανοποιητικό το 3,5%; Για να πετύχετε, βέβαια, και να δώσετε αυτά που θέλετε να δώσετε ως αντίμετρα, πρέπει να πετύχετε 5,3%.
  • Αν την είχατε κλείσει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τη διαπραγμάτευση, όπως σας καλούσαμε, χωρίς αυτά τα απαράδεκτα νέα μέτρα, πολλά εκ των οποίων δεν υπήρχαν στο τραπέζι σε εκείνο το χρονικό σημείο, νομίζετε πραγματικά ότι θα ήταν χειρότερα τα πράγματα;
  • Συμφωνήσατε σε αφορολόγητο 5.900 ευρώ, συμφωνείτε ουσιαστικά στη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σε μέτρα πολλά εκ των οποίων δεν υπήρχαν στο τραπέζι τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Όμως, σε κάθε περίπτωση, θεωρείτε ότι αυτή η οικονομική αβεβαιότητα και ανασφάλεια που είχαμε άξιζε πραγματικά τον κόπο γι’ αυτά που συμφωνήσατε;
  • Αυτή η κοροϊδία κάπου πρέπει να σταματήσει, γιατί και ο φαύλος ύφεσης και ανεργίας συνεχίζεται και πλέον δεν πιστεύει κανέναν ο ελληνικός λαός με όλα αυτά που συμβαίνουν και επαναλαμβάνονται.
  • Απαιτείται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Απαιτείται και ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, στο οποίο δεν έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση. Γι’ αυτό σας είπα ότι και την αβεβαιότητα είχαμε και τίποτα δεν προχώρησε και νέα απαράδεκτα μέτρα είχαμε.
  • Εν πάση περιπτώσει, δείξτε τουλάχιστον σοβαρότητα και μην πανηγυρίζετε, όπως ήρθε προηγουμένως ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης και πανηγύριζε στο ελληνικό κοινοβούλιο για κάτι το οποίο είναι επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
  • Κύριε Σταθάκη, επειδή ήσασταν στη διαπραγμάτευση, τουλάχιστον, να μην πανηγυρίζουμε.
  • Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για τη χώρα, για την κοινωνία, για την οικονομία. Τα μέτρα στα οποία έχετε συμφωνήσει είναι πάρα πολύ δύσκολα, είναι επώδυνα.
  • Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι αν πέσει το αφορολόγητο θα καταψηφίσει και θα πάει στον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
  • Έχουν φτάσει τα πράγματα σε οριακό σημείο για τη χώρα και την κοινωνία.
  • Εν πάση περιπτώσει, όχι άλλη κοροϊδία.




10/4/2017
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ