Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.10.11

Η ομιλία του Βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζου στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, μια μέρα στην οποία καλούμαστε να τοποθετηθούμε για το νέο μισθολόγιο, για την ευημερία και το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.



Δυστυχώς όμως, η παρούσα Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά δείχνει το ψυχρό και στυγνό της πρόσωπο απέναντι στην ελληνική κοινωνία.
Αποφασίζει να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει πλέον τα όρια της φτώχιας. Αποφασίζει να γυρίσει την Ελλάδα στην δεκαετία του ’50, όπου η ανεργία η φτώχια και η εξαθλίωση κυριαρχούσαν σε ολόκληρη την χώρα.
Με το νέο σας πολυνομοσχέδιο, το νέο σας «φτωχολόγιο» όπως το χαρακτήρισαν οι δικοί σας βουλευτές, αναδεικνύετε για πολλοστή φορά την ανικανότητά σας να διαχειριστείτε την οικονομική κατάσταση που φέρατε τη χώρα και ζητάτε από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού να συμπράξουν σ’ αυτό το έγκλημα που θέλετε να κάνετε.
Ο ελληνικός λαός βιώνει σήμερα την πιο επαχθή και πιο σκληρή φορολογική επίθεση που έγινε ποτέ. Με τις συνεχείς και άτακτες «φορολογικές επιδρομές», έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα πολιτών και επιχειρήσεων.
Με τέτοιες κινήσεις απελπισίας και πανικού πιστεύετε πώς θα εξασφαλίσετε την επόμενη δόση;
Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές και υπεύθυνες κυβερνήσεις; Με το να διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τις Διεθνείς Συμβάσεις εργασίας;
Και μας πουλάτε παραμύθια πως όλα όσα κάνετε τα ζητάει η τρόικα. Γι’ αυτό ήρθατε στην Κυβέρνηση; Για να εκτελείτε εντολές ξένων κέντρων εξουσίας; Για να υποθηκεύετε την πατρίδα και να εξαθλιώνεται τον ελληνικό λαό;
Όχι κύριοι!
Δε χρειαζόμαστε τέτοια Κυβέρνηση.
Θέλουμε μια Κυβέρνηση που να αφουγκράζεται και να στηρίζει τον ελληνικό λαό.
Να του λέει την αλήθεια και να υψώνει το ανάστημα στις έξωθεν πιέσεις.
Να μπορεί να διαπραγματεύεται χωρίς φοβικά σύνδρομα σαν τα δικά σας.
Ανοίξτε τα μάτια και δείτε τι κάνετε! Ούτε και οι βουλευτές σας δεν σας ανέχονται πια.
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Με το παρόν πολυνομοσχέδιο στον βωμό της ανικανότητάς της η Κυβέρνηση θυσιάζει την δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ ανάλογη μοίρα θα έχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Δεν θα υπάρχουν πλέον εργασιακά δικαιώματα διότι με τις ρυθμίσεις του άρθρου 37 απορρυθμίζονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και αναστέλλεται η εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.
Ξέρετε που θα οδηγήσει αυτό; Σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα την οικονομία και την κοινωνία.
Συγκεκριμένα, με το νέο μισθολογικό καθεστώς και τις νέες εργασιακές σχέσεις θα συρρικνωθούν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα προκληθούν καίρια πλήγματα στα ασφαλιστικά ταμεία, διότι οι μειώσεις των μισθών θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των εσόδων του Κράτους.
Και τότε, τη λύση θα κληθούν να δώσουν πάλι τα γνωστά θηράματα της κυβέρνησης, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αυτοί θα ξανακληθούν να πληρώσουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία πλέον θα είναι αναμφίβολο αν θα μπορούν να καταβάλλουν έστω και δείγμα των υποχρεώσεών τους.
Κύριοι της Κυβέρνησης,
Με τις αλλοπρόσαλλες και εγκληματικές σας πολιτικές οδηγήσατε την οικονομία σε κατάρρευση και το χρέος σε εξωπραγματικούς αριθμούς. Στεγνώσατε την αγορά και την κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα θάβοντας την ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Δημιουργήσατε χιλιάδες στρατιές ανέργων. Οδηγείτε τους νέους έλληνες σε ξεριζωμό, στερώντας από την πατρίδα μας τις πιο δυναμικές και παραγωγικές της δυνάμεις. Με την καταιγίδα των φόρων σας πλήξατε το σύνολο των φορολογουμένων σε τέτοιο βαθμό που πλέον τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν και τις πιο άμεσες ανάγκες τους.
Υποθηκεύσατε την ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Αποδειχθήκατε ανίκανοι, ψεύτες και επικίνδυνοι. Με φορομπηχτικές πολιτικές δεν καλύπτονται τα ελλείμματα.
Χρειάζονται μέτρα που θα διασφαλίζουν τη ρευστότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας μας και όχι κουρέματα που θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Το μόνο που κάνατε αυτά τα δύο χρόνια στην εξουσία ήταν να βάλετε τον ελληνικό λαό στο περιθώριο.
Κύριοι καταρρεύσατε την χώρα μας.
Και αυτό το γεγονός θα γραφτεί στην ιστορία ότι και να κάνετε, ότι και να λέτε! Και αφού καταρρεύσατε την οικονομία τώρα θέλετε να αποτελειώσετε και την κοινωνία με τα απίστευτα χαράτσια που επιβάλετε στους πολίτες.
Και έρχεστε τώρα με το νέο μισθολόγιο να αναπροσαρμόσετε επί του «ανταγωνιστικότερου», όπως λέτε, τους μισθούς.
Ο εισαγόμενος μισθός στο δημόσιο πάει στα 780 και στον ιδιωτικό τομέα 751, που σημαίνει πλήρης εξαθλίωση των εργαζομένων. Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν με τέτοιους μισθούς; Ούτε εργένηδες δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο μισθολογικό περιβάλλον όχι οι οικογένειες με 2 – 3 παιδιά.
Καταστρέψατε κάθε σοβαρή προοπτική εργασίας. Καταντήσατε την ανεργία τεράστιο κοινωνικό και ανθρώπινο θέμα. Πού είναι η εργασιακή προοπτική που δίνετε σε όλους τους νέους που έχουν σπουδάσει; Σε όλα αυτά τα νοικοκυριά που επένδυσαν, δανείστηκαν και χρεώθηκαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Τι έχετε να τους πείτε;
Ότι κατανοείτε τους νέους που θέλουν να φύγουν από τη χώρα, όπως λέει ο πρωθυπουργός; Δηλαδή θέλει να κάνει τις επόμενες γενιές μετανάστες, όπως ήταν και ο ίδιος, για να βιώσουν την πολυπολιτισμική κουλτούρα που τον χαρακτηρίζει; Θέλετε να καταντήσετε τα παιδιά μας σαν τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς μετανάστες;
Κύριοι της Κυβέρνησης,(...)
Μας καταντήσατε κρατίδιο χωρίς λόγο και άποψη όπου στις πλάτες μας, με την δική σας συναίνεση και ανοχή, παίζουν τα παιχνίδια τους οι διεθνείς κερδοσκόποι. Και μην μου πείτε πως λοιδορώ.
Αν τολμάτε βγείτε έξω και δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο, στην κοινωνία.
Δείτε πως καταντήσατε έναν υπερήφανο λαό.
Έναν λαό που έγραψε ιστορία δίνοντας μαθήματα θάρρους και πολιτισμού.
Έναν λαό φιλόξενο και εργατικό.
Δείτε πως τον καταντήσατε.
Φοβικό και απεγνωσμένο.
Ελάτε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Άρτα, επειδή το ζω σχεδόν καθημερινά βλέποντας τους συμπολίτες μου, για να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει.
Επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν καθημερινά.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι οχτώ και εννιά μήνες.
Η αγροτική οικονομία του νομού κατάρρευσε.
Τους έχετε κόψει τα φτερά.
Τους έχετε πάρει την ελπίδα.
Τους έχετε κλέψει το χαμόγελο από τα χείλη τους.
Έχει χαθεί η προοπτική και το μέλλον τους.
Τους έχετε απαγορεύσει να ονειρεύονται για ότι πολυτιμότερο έχουν στον κόσμο, τα παιδιά τους!!!
Ε ΟΧΙ !!! υπάρχουν και όρια σε αυτό το έγκλημα που κάνετε. Και να είστε σίγουροι πως η ιστορία σας περιμένει στη γωνία και αυτό το ραντεβού ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε. Ο ελληνικός λαός θα σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα με το οποίο τον πληρώνετε τόσο καιρό.
Σας ευχαριστώ!.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ