Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.10.11

Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2011
ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ



Η κραυγή αγωνίας του Ελληνισμού του Βορείου Αιγαίου που τελεί σε συνθήκες μόνιμου και ασφυκτικού ακτοπλοϊκού αποκλεισμού ακούστηκε στην ολομέλεια της Βουλής από τον Βουλευτή ν. Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό: «Δεν Επαιτούμε – Απαιτούμε. Η νησιωτικότητα αποτελεί συνταγματική επιταγή και η αποτελεσματική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας βασική υποχρέωση της πολιτείας. Υποχρέωση που για τα νησιά του ακριτικού Βορείου Αιγαίου αποτελεί εθνικό καθήκον και η παραμέληση της πράξη επονείδιστη.»
Ο Βουλευτής Λέσβου ανέδειξε το δράμα του Άϊ Στράτη που για πάνω από 40 ημέρες μένει χωρίς την βασική καθημερινή του σύνδεση με την Λήμνο. Ο κ. Γαληνός βροντοφώναξε στην βουλή: «Τι θα γίνει με τον Άϊ Στράτη; Δεν θέλετε να κατοικείται; Θέλετε να τον μετατρέψετε σε ακατοίκητη βραχονησίδα; Θέλετε να οδηγήσετε τους κατοίκους του σε έξοδο από το νησί;»
Ο κ. Γαληνός ανέδειξε με γλαφυρό και αναλυτικό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των κατοίκων της Λέσβου, της Λήμνου και του Άϊ Στράτη. Σύμφωνα με τον βουλευτή: «Η ιστορία με τον ρωσικό νηογνώμονα οδήγησε στην όξυνση ενός χρόνιου προβλήματος. Ενός προβλήματος για το οποίο πρέπει επιτέλους να βρεθεί άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Χρειάζεται επανασχεδιασμός των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και χρειάζεται γενναία ενίσχυση τους. Η μείωση των πιστώσεων για τις άγονες γραμμές είναι μία εξαιρετικά κακή ιδέα.»

(τα βίντεο της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του βουλευτή είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους):
ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ : http://www.youtube.com/watch?v=ygAUbf-VxZU
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ: http://www.youtube.com/watch?v=Rb50a5oxDtc
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ