Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.6.11

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

  ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
  
Κύρια σημεία της σημερινής καταληκτικής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

   

    Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε Εσκιμώο ή άμμο σε Βεδουίνο.. Όμως το θέμα είναι ο Εσκιμώος να αποκτήσει εργαλεία και να μάθει να ψαρεύει.

    Έτσι και η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τα εργαλεία για να βγει από την κρίση. Αυτά δεν τα ακούσαμε σήμερα. Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση;

    Χαίρομαι για το πλαίσιο συναίνεσης που θέσατε, είναι κάτι το οποίο πιστεύω και υποστηρίζω μήνες.

    Όσο για τις τελευταίες αποστροφές του λόγου του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ασχοληθώ.. Η ζήλια, άλλωστε, είναι ανθρώπινο συναίσθημα!

   

    ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

   

    Η Ελλάδα έζησε 400 χρόνια σκλαβιάς από μία χαμηλού επιπέδου αυτοκρατορία, η οποία άφησε κάποια κατάλοιπα: δυσπιστία μεταξύ κράτους-πολιτών, ανησυχία για το μέλλον, γρήγορο πλουτισμό, ροπή προς εμπόριο και όχι την παραγωγή. Δημιουργήθηκε έτσι μία Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια με πήλινα πόδια. Γίναμε καλοί έμποροι, αλλά όχι παραγωγοί, αντίθετα με άλλες χώρες που στράφηκαν προς την παραγωγή και σήμερα μας δανείζουν.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει ανάγκη τον εξωτερικό δανεισμό. Εκτός από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, και το 1931, μετά το κραχ του ’29, αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 ήταν στην ίδια κατάσταση.

   

    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   

    Πώς βγήκαμε από την κρίση;

    Η οικονομία μιας χώρας έχει δύο ποδάρια: Τη δημοσιονομική πολιτική -που τη διαθέτουμε- και τη νομισματική πολιτική -που δεν την έχουμε τώρα πια.

    Εάν έχεις νομισματική πολιτική, κάνεις γενναίες υποτιμήσεις -όπως στο παρελθόν- και προχωράς. Όμως τώρα, μας έχει αφαιρεθεί και καλούμαστε να ανεβούμε την ανηφόρα «κουτσό».

    Τώρα έχουμε το ακριβό ευρώ, που κάθε λεπτό που ανεβαίνει είναι μια δυστυχία για εμάς.

   

    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

   

    Δεν μπορούμε επίσης να ισοσκελίσουμε το εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Η γεωργία που μας έσωζε κάποτε, τώρα δεν φτάνει. Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να ακούσουμε τι σκέφτεται ο υπουργός να κάνει ώστε να χρησιμοποιήσουμε τη γεωργία ως άροτρο εξόδου από την κρίση.

    Βιομηχανία: Η αποβιομηχάνιση της χώρας βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη. Τι θα γίνει; Πρέπει και στις 13 περιφέρειες να καπνίσουν φουγάρα.

   

    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

   

    Η προσέλκυση επενδύσεων δεν είναι μόνο θέμα καλύτερης φορολογίας -που το θέλουμε φυσικά- αλλά και σοβαρής και υπεύθυνης Δημόσιας Διοίκησης. Να φτιάξετε μία νέα Δημόσια Διοίκηση μικρότερου όγκου και με μηδενική διαφθορά που υποδεχτεί το αύριο και τις επενδύσεις από εξωτερικό και εσωτερικό.

   

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

   

    Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια πριν 60 χρόνια, την εποχή του μεγάλου Πλαστήρα, μπήκαν οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένα εύπορο κράτος. Όμως, μετά άλλαξε το σκηνικό και οι πολιτικοί ηγέτες της Μεταπολίτευσης ήθελαν εύπορους πολίτες χωρίς να είναι εύπορη η χώρα. Τότε, όμως, αναγκάζεσαι να δανείζεσαι για να εξυπηρετείς τα αιτήματα των συντεχνιών!

    Δεν είναι ώρα όμως για επιμερισμό ευθυνών αλλά για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να σώσουμε την κατάσταση.

    Πρέπει να κάνουμε ό, τι έκανε η Γερμανία την περίοδο του Μεσοπολέμου για να ελέγξει το εμπορικό ισοζύγιο με διμερή συμψηφισμό σε εισαγωγές εξαγωγές, ειδάλλως πρέπει να πάτε όπως σας ξαναείπα σε ενδεχόμενη έξοδο από την τελωνειακή ένωση με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

    Να διεκδικήσουμε όχι μόνο τα λεφτά των Ευρωπαίων αλλά και τη δυνατότητα άσκησης δικής μας πολιτικής, που είναι το πιο σημαντικό και μας έχει αφαιρεθεί με τη δανειακή σύμβαση.

    Έχουμε 12 δις διαρροή από λαθρομετανάστες που βγάζουν, νόμιμα ή μη κεφάλαια προς τις χώρες τους και 8 δις περίπου έλλειμμα από το εμπορικό ισοζύγιο.

    Πώς θα κλείσει έτσι το έλλειμμα; Δεν θα έχουμε έτσι ποτέ τα πλεονάσματα που υποχρεούμαστε έναντι και του ελληνικού λαού να έχουμε.

    Κάτι πρέπει να γίνει! Πρέπει να ανορθώσουμε την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Πώς θα μπορέσετε να τους ζητήσετε πρόσθετη θυσία όταν εξαρχής μας θεωρούν όλους κλέφτες; Χρειάζεται, όλα αυτά που κατ’ επανάληψη σας έχω πει να τολμήσετε.

    Γιατί δεν εξετάζετε το θέμα της φορολογίας του διοξειδίου του άνθρακος στα εισαγόμενα προϊόντα; Το έχει κάνει ο Σαρκοζί. Κάθε φορτηγό που μπαίνει στη Γαλλία φορολογείται για μόλυνση του περιβάλλοντος. Τι σημαίνει αυτό: κάθε εισαγόμενο προϊόν έχει μία επιβάρυνση. Αυτό σημαίνει ότι τα ροδάκινα, οι πατάτες, τα κρεμμύδια που έρχονται από την Τουρκία θα γίνουν ακριβότερα από τα ελληνικά και ως εκ τούτου η ελληνική αγορά θα έχει ελληνικά προϊόντα.

   

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

   

    Και αυτές είναι οι σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, που όλοι θέλουμε να είναι δημιουργικό, αλλά δεν το βλέπουμε να είναι! Γιατί δεν ακούσαμε προτάσεις και σκέψεις. Δεν είναι θέμα τώρα αυτό το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος, ο οποίος εν συνεχεία θα να ψηφιστεί με μία, δύο, τρεις ή πέντε ψήφους παραπάνω, αλλά το μήνυμα θα δίνει. Αλλά μήνυμα αναπτυξιακό δεν δίνει, δίνει μόνο εισπρακτικό. Να τα ψηφίσουμε γιατί πρέπει να πάρουμε αυτά τα οποία πληρώνουμε με «σκληρό» τόκο. Δίνουμε 5,2% τόκο! Τι χάρη μας έκανε δηλαδή η Ευρώπη, δίνοντάς μας με 5,2%;

    Για ποιο βιώσιμο χρέος μιλάμε; Δημιουργούμε αυταπάτες; Πιστεύει κανείς σοβαρά αυτά που είπε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, ότι όλα αυτά γίνονται για να βγούμε το 2014 στις αγορές; Να είσαστε ευχαριστημένοι αν μπορέσουμε να βγούμε το 2020!

   

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

   

    Ως εκ τούτου δεν έχετε κανένα λόγο να έχετε πανικό απ’ αυτούς τους «τρεις μικροοργανισμούς». Και για εμένα, δεν πρέπει η δράση τους να εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά στην αρμοδιότητα της ΕΥΠ. Διότι πρόκειται για σαμποτάζ εναντίων της οικονομίας μιας χώρας, όχι μόνο της Ελλάδας. Λειτουργούν σαν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που πηγαίνει ο καθένας και παραγγέλνει αυτό που θέλει!

   

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

   

    Πρέπει να βρούμε πάση θυσία να βρούμε τρόπο να ξεφύγουμε. Δεν είναι 1950 που παίρναμε από τους Αμερικανούς λεφτά. Τώρα παίρνουμε για να δώσουμε πολύ περισσότερα λεφτά πίσω. Εδώ που είναι τα πράγματα, πιστεύω ότι πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης. Δεν μπορέσαμε, υπήρξε δυσκολία, υπήρξε διαφορετικός τρόπος δράσης, δεν μπορέσαμε να έχουμε μια Εθνική κυβέρνηση. Υποχρεούμεθα τουλάχιστον σε μια συνεννόηση. Εγώ κ. υπουργέ των Οικονομικών θέλω να μπορώ να σας κάνω τις προτάσεις απ’ ευθείας. Να βάζουμε τις ιδέες στο διυλιστήριο, στην επώαση, μήπως μπορέσουμε να γεννήσουμε μια ελπίδα αύριο στον τόπο! Ο «σκυλοκαβγάς», είτε με εσάς, είτε με την ΝΔ, είτε με την Αριστερά, δεν ωφελεί κανέναν. Δίνουμε επιχειρήματα στην πλατεία να φωνάζει και να μας αποκαλεί όπως μας αποκαλεί. Υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις. Δεν έχω το προνόμιο το αποκλειστικό των καλών προτάσεων. Και η Ν.Δ. έχει πιστεύω και η Αριστερά έχει .

    Πρέπει λοιπόν σ’ αυτό το πλαίσιο να προχωρήσουμε. Γιατί σήμερα η κυβέρνησή σας ψηφίζεται όταν αρχίζει να μεγαλώνει η νύχτα, από σήμερα 21 Ιουνίου! Και αυτή η νύχτα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για την Ελλάδα. Πρέπει αυτήν τη νύχτα να μην την αφήσουμε να καταπλακώσει με εφιάλτες και με δαίμονες τα όνειρα αυτής και της επόμενης γενιάς.

   

    ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ» ΛΕΞΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

   

    Κλείνοντας θέλω να απευθυνθώ εις τον κ. αξιότιμο υπουργό Εξωτερικών, τον παλιό συνάδελφο στο Ευρωκοινοβούλιο. Αύριο το απόγευμα σε μία αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν, πολύ έξυπνα, με την βοήθεια του Φρανσουά Αλφονσί της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας ένα μακεδονο-ελληνικό λεξικό, το οποίο έχει τις προεκτάσεις για εθνότητες μέσα στην χώρα κτλ. Παρακαλώ πάρα πολύ, δώστε μία οδηγία και εντολή, τουλάχιστον στους ευρωβουλευτές -πιστεύω να το κάνει και ο κ. Σαμαράς με τη Ν.Δ.- να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτή η εκδήλωση. Αποπειρώνται κάθε χρόνο. Θυμάστε και την περίοδο που ήσασταν εσείς και ο κ. Μπεγλίτης και ο κ. Χατζηδάκης, πάρα πολλές φορές πήγαν να δημιουργήσουν τέτοια τετελεσμένα γεγονότα και τα αποσοβήσαμε. Μην τους δημιουργήσουμε λοιπόν μία τέτοια βάση τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή.

   

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ

   

    Κ. Υπουργέ, αυτές τις μέρες διάβασα ένα βιβλίο -και το οποίο θα σας το παραδώσω για να το διαβάσετε και εσείς- ενός μεγάλου οικονομικού ανδρός, ο οποίος μάλιστα σε μία φάση της ζωής του βρέθηκε με τον πατέρας σας κ. Πρωθυπουργέ, εις την Αμερική. Είναι ο Κυριάκος Βαρβαρέσος. Εμπεριέχει το ποιες είναι οι σκέψεις του για την οικονομία της χώρας, πώς η Ελλάδα βοηθήθηκε και το 1931 και το 1952 και από εκεί δανείστηκα αυτά τα οποία σας είπα. Έχω σημειώσει ορισμένα πράγματα. Πιστεύω ότι η δική σας δεινότητα στα βιβλία να σας βοηθήσει να αποκομίσετε κάποια πράγματα, και να μπορέσετε αύριο να μας έρθετε με φρέσκιες ιδέες.

   

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Παρεμβαίνοντας μετά από διαδοχικές τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου, του Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Τασούλα και του Πρωθυπουργού, καθώς και της αποχώρησης των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την Αίθουσα, ο Αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Καρατζαφέρης, είπε το εξής:

    κ. Πρωθυπουργέ, κάνατε πολύ σωστά και λάβατε το λόγο και ανακαλέσατε ουσιαστικά στην τάξη τον Αντιπρόεδρό σας.

    Δεν είναι ούτε ώρα ούτε στιγμή για ναρκοθετήσεις, έχουμε ανάγκη τη συναίνεση.

    Είναι δυνατόν να προσπαθούμε να ξεσκεπάσουμε μνήμες αρνητικές;

    Δεν ξέρουμε ιστορία πολιτική; Ξέρουμε ιστορία του τόπου! Ξέρουμε ότι το 1974 ήρθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την εμπέδωσε στον τόπο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που ήρθε 23 Ιουλίου στην Ελλάδα και, βεβαίως, ένα μήνα μετά όταν ήρθε ο πατέρας σας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Έγιναν εκλογές, δεν υπήρξε δημοκρατική συμμετοχή της Ενώσεως Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ τότε;

    Πώς αλλοιώνετε την Ιστορία; Παρακολουθούν και νέοι άνθρωποι, κ. Αντιπρόεδρε, και δεν μπορείτε να αλλοιώνετε την ιστορία έτσι. Μέγα λάθος, μέγα ατόπημα.

    Και δοθείσης ευκαιρίας, θα ήθελα να επαναφέρω ένα αίτημα που είχα θέσει στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής. Αξίζει, να στηθεί επιτέλους ένας ανδριάντας στο προαύλιο της Βουλής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως υπάρχει και του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ