Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.6.11

Είμαστε όλοι πολύ ήρεμοι, σε σύγκριση με την ένταση των στιγμών και των περιστάσεων και ιδίως εγώ. Ο κ. Χατζηδάκης είναι ένας μετριοπαθής συνάδελφος, πάρα πολύ συμπαθής και υπεύθυνος και ο λόγος του είναι γενικά, προσεκτικά διατυπωμένος και συναινετικός. Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011
Συζήτηση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-2015" (δεύτερη ημέρα)
Παρέμβαση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στην ομιλία του κ. Κ. Χατζηδάκη

«Είμαστε όλοι πολύ ήρεμοι, σε σύγκριση με την ένταση των στιγμών και των περιστάσεων και ιδίως εγώ. Ο κ. Χατζηδάκης είναι ένας μετριοπαθής συνάδελφος, πάρα πολύ συμπαθής και υπεύθυνος και ο λόγος του είναι γενικά, προσεκτικά διατυπωμένος και συναινετικός.
Τον παρακολουθώ, λοιπόν, πάντα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και ενώ παρακολουθούσα τον ειρμό της σκέψης του, έμεινα κατάπληκτος με την τελική του φράση: πως το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζει μόνο του, πρέπει να προσέξει γιατί αν αποτύχει στην εφαρμογή αυτού που αρνείται να ψηφίσει επί της αρχής και στο σύνολο η Νέα Δημοκρατία, θα αποτύχει και θα καταστραφεί η χώρα.
Αυτό το βρίσκω ιστορικά τραγικό. Δηλαδή λέει, ένας έγκυρος συνάδελφος, μετριοπαθής, της Νέας Δημοκρατίας: “σηκώστε το βάρος της ψήφισης και της εφαρμογής και προσέξτε, σηκώνετε το βάρος της Ελλάδας, αλλά εμείς παρακολουθούμε από απόσταση ασφαλείας. Και εν πάση περιπτώσει μπορεί να μην επιχαίρουμε αν καταστραφείτε εσείς και η Ελλάδα, αλλά είμαστε εδώ για να έρθουμε να διεκδικήσουμε τον επόμενο γύρο”.
Αυτό είναι μια αντίληψη, η οποία είναι έξω από τη λογική των στιγμών και η οποία είναι αδικαίωτη ιστορικά. Και πραγματικά έχω μείνει κατάπληκτος από αυτή τη διατύπωση.
Και θα ήθελα, θα ήμουν ευτυχής, αν ο κ. Χατζηδάκης ερμήνευε αυθεντικά τα λεγόμενά του και εκφράζονταν με μεγαλύτερη σαφήνεια, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα συνευθύνης και συστράτευσης».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ